به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در نشست کارگروه بهداشت ستاد بحران خوزستان گفت: در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری طرحی با عنوان ارتقای تاب آوری اجتماعی با همکاری مدیرکل امور بانوان در خوزستان اجرا شده که باید با قوت بیشتر و تمرکز بر مناطق سیل زده در سال ۹۸ اجرا شود.
وی افزود: از تمام تشکلها و انجمنهای روانشناسی، روانپزشکی و جامعه شناسی دعوت میشود با ما همکاری و هم افزایی داشته باشند.
ابتکار ادامه داد: سال گذشته نیز طرح گفت و گوی ملی خانواده در خوزستان آغاز شد که به آسیبهای خانواده، تقویت روابط داخل خانواده و اختلال ارتباطی به عنوان یکی از مشکلات اصلی خانوادهها به طور خاص تمرکز دارد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان کرد: مرحله نخست این طرح در خوزستان اجرا شده و به دلیل آسیبهای ایجاد شده در مناطق سیل زده، این طرح با تمرکز بر این مناطق دنبال میشود و از دستگاههای مختلف اجرایی درخواست همکاری داریم.
وی گفت: طرح توان افزایی تشکلهای مردم نهاد نیز از دیگر طرحها است که تشکلهای حوزه بهداشت و درمان بیشتر در شرایط بحران فعالیت کنند، چون در شرایط بحران نیاز به تربیت نیروی تخصصی داریم تا در این شرایط و به ویژه پس از آن به صورت تخصصی عمل کنند که جمعیت هلال احمر و سازمان مدیریت بحران تنها نمانند.
ابتکار بیان کرد: فعالیتهای نهادها و سازمانهای مختلف نشان از نگاه تخصصی، حرفهای دقیق و به موقع در شرایط بحران است به گونهای که از تلفات انسانی و شیوع بیماریهای واگیر دار جلوگیری شد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: تلاشهای انجام شده در محافظت از زیر ساختها نیز قابل توجه است و جلوی یک فاجعه بزرگ گرفته شد.
وی گفت: با تدابیر اتخاذه شده خیلی از اردوگاههای اسکان سیل زدگان برچیده شد و مردم یا در مکانهای اجارهای یا در کنار اقوام زندگی میکنند و امید است این روند ادامه یابد، چون تجربه کشور در خصوص اردوگاهها نشان از وجود دشواری و مسایل زیادی دارد.
ابتکار اضافه کرد: برای افرادی که منازل آنها به صورت کامل تخریب شده باید فکر اساسی شود و اسکان این افراد در مکانهای اجارهای که دولت نیز پرداخت اجاره را تقبل کرده از نظر ابعاد بهداشتی و اجتماعی مناسبتر است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان کرد: کمکهای مردمی اتفاق بزرگی در سطح ملی بود به گونهای که رهبر معظم انقلاب آن را با دوران دفاع مقدس مقایسه کردند و این ایثار و فداکاری و حس نوع دوستی یک جریان خدایی بود.
وی ادامه داد: حضور پرشور مردم و فداکاری آنها بسیار معنا دار بود و حتی در نقاطی که مردم خود آسیب دیده بودند اصرار برکمک داشتند و نخستین کمکها به مناطق سیل زده از سرپل ذهاب کرمانشاه بود و مفهوم آن ایثار و از خودگذشتگی است.
ابتکار بیان کرد: ما آمدیم تا ابعاد مختلف سیل را در خوزستان از نزدیک دیده و ارزیابی کنیم تا دولت اقدامات پیگیرانهای را در سطح سیاستگزاری انجام دهد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: مستند سازی اقدامات دستگاههای فعال در کمک رسانی در سیل باید به صورت یک تجربه و بسته آموزشی انتقال تجربیات برای کشور ایران و کشورهای دیگر باشد.
وی گفت: پیش بینی میشود که دنیا بیشتر با تغییراقلیم و تغییرات شدید آب و هوایی مانند سیل روبه رو باشد و نیاز به آمادگی برای ارزیابی خطرپذیری و مدیریت بحران وجود دارد.
ابتکار افزود: در بسیاری از نقاط جهان از جمله آسیای جنوب شرقی و در قاره آمریکا نیز سیل اتفاق افتاد و یک پدیده جهانی است و دلیل اصلی آن تغییر اقلیم است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: همچنین باید حداکثر استفاده را از فواید زیست محیطی سیل و بارندگیها داشته باشیم.
وی افزود: از کارکردهای شناخته شده تالاب در دنیا کاهش خطرات سیل و مدیریت سیل است.
وی بیان کرد: پس از سیل پایش و نظارت بر مواردی از جمله پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیردار، بهداشت مناطق، کنترل حشرات و دسترسی به آب سالم حساسیت بیشتری دارد.
ابتکار گفت: همچنین زنان، کودکان و مادران باردار باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند و آسیبهای روحی و روانی مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: دولت تعهد کرده تمام خسارتها در خصوص منازل، اموال، زمین کشاورزی، و کارگاهها را در سیل تامین کند و این مصوبه دولت اجرایی و عملیاتی شد و برخی پرداختها شروع شده است.
حضور در برنامه کارگروه زنان با حضور سمنها و بازدید از مناطق سیل زده شهرستان کارون از جمله برنامههای سفر ابتکار به خوزستان است.
منبع ایرنا
انتهای پیام /م