قندالی گفت: سیل اخیر رقمی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به تاسیسات آبی، دام و استقرارگاه عشایر وارد کرد.

۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به عشایر وارد شد/تولید ۵.۲ میلیون تن محصولات کشاورزی توسط عشایربه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر کشور در حاشیه مراسم نخستین گردهمایی مدیران تشکل‌ها و مسئولان امور عشایر کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عشایر در حوزه عشایری مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: براساس آخرین آمار ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور توسط عشایر تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه عشایر علاوه بر حوزه دامداری در حوزه زراعت و باغبانی نقش مهمی دارند، افزود: براساس آخرین آمار ۵.۲ میلیون تن از محصولات کشاورزی متعلق به عشایر است که این رقم نسبت به جمعیت آن‌ها راندمان بسیار خوبی دارد.

قندالی، جامعه عشایر را یکی از بستر‌های عینی برای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی برحسب جمعیت کم و تولید و راندمان بالا دانست.

رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه بارش‌های اخیر نعمت بسیار خوبی برای عشایر کشور بود، گفت: براساس آخرین برآورد‌ها امسال تولید در مراتع نسبت به سال گذشته ۱.۱ درصد به سبب بارش‌های مناسب و وقوع سیل اخیر افزایش می‌یابد.

این مقام مسئول درباره آخرین میزان خسارت وارده سیل اخیر به بخش عشایر گفت: براساس آخرین آمار‌ها وقوع سیل اخیر رقمی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به تاسیسات آبی، استقرارگاه عشایر و دام استان‌های درگیر  وارد کرد.


بیشتر بخوانید: امسال سال آبی بی‌نظیری را پشت سر می‌گذرانیم/ شکوفایی اقتصاد در سایه توجه به عشایران


وی در ادامه افزود: بنابر مصوبه هیئت دولت به ازای هر دام سبک ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات و ۵۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض و به ازای هر دام سنگین سه میلیون تومان تسهیلات و سه میلیون تومان کمک بلاعوض به دامداران خسارت دیده پرداخت می‌شود.

قندالی در پایان تصریح کرد: از محل اعتبارات بحران سازمان عشایر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب و اختصاص خواهد یافت که براین اساس به هر فرد ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۴ درصد و دوره بازگشت ۴ درصد پرداخت می‌شود.

سرمایه صندوق خرد زنان به ۷۳ میلیارد تومان رسیده است

رئیس سازمان امور عشایر کشور اظهار کرد: از سال ۹۳ تا کنون با کمک وزارتخانه به نظر می‌رسد که دوران خوب و پر رونقی در حوزه عشایر و تشکل‌های عشایری داشته ایم.

وی پرداخت تسهیلات به عشایر طی چند سال اخیر را در طول قدمت دوران عشایر بی سابقه دانست و گفت: طی سال‌های اخیر حداقل یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به تشکل‌ها و عشایر از محل مصوب مدیریت بحران به بهترین نحو پرداخت شده است، البته واقعیت آن است که هنوز به درجه مطلوب نرسیده ایم.

قندالی با بیان اینکه طرح زنجیره تولید گوشت قرمز ارتباط تنگاتنگی را میان عشایر و تشکل‌ها برقرار کرده است، افزود: پیام‌های خوبی از این طرح همچون آموزش و ترویج به عشایر منتقل شده است به طوریکه امروز در تمامی استان‌ها موضوع اصلاح تغذیه دام به موفقیت‌های چشمگیری رسیده است.

رئیس سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه هم اکنون بالای ۱۸۰ هزارتن کنسانتره توسط عشایر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: در سال جدید در نظر داریم که مصرف کنسانتره توسط عشایر را حداقل به ۵۰۰ هزار تن افزایش دهیم.

وی ادامه داد: ۱۵ میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه عشایری در اختیار تشکل‌ها قرار داده شده است تا بتوانند نهاده‌های دامی را از منابع داخلی خرید کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه خرید نهاده از مبدا یکی از سیاست‌های سازمان عشایر به شمار می‌رود، گفت: اگر امسال در حوزه ارزی کمک شود، خرید نهاده‌های دامی از کشور مبدا را شروع می‌کنیم، ضمن آنکه با توجه به افزایش تولید داخل الزام کرده ایم که ۳۱۰ هزارتن نهاده از تولید داخل خریداری شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه گیاهان دارویی قدم‌های خوبی برداشته شده است، گفت: البته ابتدای راه هستیم و جای کار بسیاری داریم.

رئیس سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۸ صندوق خرد زنان روستایی در کشور داریم، اظهار کرد: خوشبختانه با عملکرد دولت طی سال‌های اخیر سرمایه گذاری در این زمینه رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است به طوریکه در سال ۹۳ کل سرمایه صندوق ۱۹ میلیارد تومان بود و امروز به ۷۳ میلیارد تومان رسیده است. البته دولت هنوز ۱۰ درصد نسبت به سرمایه‌ای که باید در صندوق داشته باشد، عقب افتادگی دارد.

قندالی در پایان با بیان اینکه عشایر دیگر مشکل وثیقه برای دریافت تسهیلات ندارند، تصریح کرد: امروز برخی تشکل‌ها به قدری وثیقه دارند که دیگر مشکلی از حیث تامین وثیقه وجود ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار