نیکنام حسین پور مدیر عامل خانه کتاب در حاشیه برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:در خصوص بن کتاب اهل قلم قرار بود که اهالی قلم اطلاعات خود را در سایت خانه کتاب تکمیل کنند.
وی افزود: مکاتبات با انجمنها و نهادهایی که احساس کردیم اهل قلم در آنجا حضور دارند و در سالهای گذشته دیده نشده اند، داشتیم تا اسامی اهل قلم را با مشخصات و فرمت مناسب به ما برگردانند و مهلت تکمیل اطلاعات اهالی قلم در سایت اهل قلم را تا روز اول برگزاری نمایشگاه کتاب تمدید کردیم.
مدیر عامل خانه کتاب بیان کرد:در خصوص آیین نامه جدید اهل قلم هم واقعیت این است که تحلیل ما حداقل از فحوای صحبت خیلی از اصحاب فکر و اندیشه این بوده که باید از آمار کمی به سمت کیفی برویم یعنی دیگر افتخار زیادی نیست که بگوییم و به نظر میرسد که دغدغه اصلی اصحاب فرهنگ کیفی سازی است.
حسین پور گفت:نظر من هم از ابتدای روی کار آمدن این بوده که خدماتی که به اهالی قلم داده میشود واقعا به اهلش برسد بنابراین آیین نامه اهل قلم را در دست بررسی قرار دادیم و جلسات زیادی با کارشناسان، بعضی از انجمنها و برخی از نهادها صورت گرفت و بعد از آماده کردن آیین نامه اولیه، مکاتباتی با بسیاری از نهادها و انجمنهای صنفی انجام شد و از آنها خواستیم که اگر نظر و پیشنهادی دارند ارائه کنند تا بتوانیم آیین نامه اولیه را بازبینی کنیم در اصل فرمت آیین نامه به شور عمومی گذاشته شد و نظراتی ارائه شد. در نهایت ما به این نتیجه رسیدیم که میتوانیم آیین نامه جدید را امسال به صورت ۵۰ درصدی اجرا کنیم.
وی ادامه داد:در این آیین نامه ما کیفی سازی انجام دادیم و تلاش کردیم کسانی که برگزیدگان جشنوارههای حوزه کتاب هستند شناسایی شوند، زیرا بخشی از اهالی قلم هستند که در سالهای گذشته توجه چندانی به آنها نشده است.
حسین پور نسبت به نهایی شدن آیین نامه جدید اهالی قلم در هیات مدیره خانه کتاب اظهار امیدواری کرد و گفت:امسال با توجه به قالب آیین نامه جدید اهل قلم نزدیک به۶ هزار نفر از اهالی قلم بن کتاب دریافت کردند البته هم اکنون۲۲هزار نفر اهل قلم در سایت اهل قلم داریم که برخی از آنها ویراستار و برخی دیگر مترجم و بقیه نویسنده هستند. به راستی اگر این تعداد نویسنده تاثیرگذار در کشور داشته باشیم، وضعیت فکری و اندیشهای جامعه ما نباید به شکل فعلی باشد. حتی تیراژ کتابهای ما نباید به اندازه فعلی باشد پس مشخص است که در برخی از جاها شکافهایی وجود دارد که نیاز است پر شود.
وی ادامه داد:ما به دنبال کیفی سازی هستیم و اعلام کردیم که به همه۲۵۰هزار تومان بن کتاب نمیدهیم. مبنای ما از ۲۰۰یا۲۵۰هزار تومان شروع میشود و تا۴۰۰هزار تومان هم تعریف شده است.
مدیر عامل خانه کتاب بیان کرد:امروزه برخی از ناشر نماها و یارانه بگیران حرفهای یارانه نشر را میگیرند، اما آنها که حقشان دریافت این یارانه است اقدامی برای دریافت آن نمیکنند. در خصوص اهالی قلم نیز اینچنین است و وظیفه ما است که به دنبال افرادی که حق دریافت خدمات را دارند، برویم.
حسین پور گفت:با تداوم روند فعلی چارهای نداریم که فرآیندها را اصلاح کنیم و این کار را شروع کردیم و قطعا برخی از افراد ناراضی میشوند، زیرا این کار به مثابه یک جراحی عمیق است و در جراحی عمیق خونریزی هم اتفاق می افتد.
انتهای پیام/