با وجود قرارگیری در تنگنا‌های اقتصادی و تحریم‌های سخت و ظالمانه دشمنان نامگذاری سال جدید با عنوان «رونق تولید» بیانگر ضرورت توجه به توان داخلی و بسیج عمومی برای عبور از مشکلات است.

  به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  نامگذاری سال جدید با عنوان «سال رونق تولید» توسط مقام معظم رهبری افق و تکلیف جدیدی برای فعالان تولید و صنعت و در ادامه اقشار مختلف مردم نهاده شد.

برای تحقق رونق تولید ملی چه کار هایی را باید انجاد دهیم؟


بیشتربخوانید : تولید چگونه رونق می‌گیرد؟


رهبر معظم انقلاب که هر ساله با تعیین شعارهایی افق حرکت نظام را مشخص می‌نمایند، در سالیان اخیر با نامگذاری سال‌ها با محوریت اقتصادی و حمایت از توان داخلی دغدغه و چشم انداز مهم نظام برای توجه به مسیر توسعه اقتصادی را مورد یادآوری قرار می‌دهند.

با توجه به اینکه حمایت از تولید ملی مهمترین مؤلفه برای کارآفرینی و بهبود وضعیت اقتصادی هر منطقه‌ای محسوب می‌شود، در تمامی مناطق و استان‌های بزرگ و کوچک از جمله اردبیل نیز می‌بایست نسبت به طرح‌ها و برنامه‌هایی که هموار کننده مسیر رونق اقتصادی و توسعه تولید خواهد بود، توجه مضاعفی انجام پذیرد.

احیای واحدهای راکد و نیمه راکد در بخش‌های مختلف تولیدی، صنعتی و تجاری و تلاش برای بازاریابی مناسب و تولید باکیفیت که به نوعی تضمین کننده صادرات پایدار خواهد بود از جمله مهمترین ضرورت‌های مرتبط با توسعه اقتصادی استان خواهد بود.

در این میان مسئولان دستگاه‌های مختلف اجرایی استان اردبیل نیز با توجه به منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های ابلاغی به دستگاه‌ها، اهمیت توجه به رونق تولید و حمایت از کالاهای تولید شده داخلی را یادآور شده و حرکت در این مسیر را از مطالبات اصلی خود دانستند.

رونق تولید داخلی، اولویت اصلی مسئولان

استاندار اردبیل در این خصوص می‌گوید: به دنبال نام گذاری سال جاری با عنوان رونق تولید توسط مقام معظم رهبری وظیفه تک تک مسئولان تحقق این خواسته با همکاری مردم، کارآفرینان و سرمایه گذاران بخش خصوصی است.

بهنام‌جو افزود: بر این اساس شناسایی واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال در مناطق مختلف استان آغاز شده و با برطرف کردن موانع و مشکلات موجود زمینه فعالیت دوباره این واحدهای تولیدی فراهم خواهد شد.

به گفته وی برای نمونه کارخانه تولید آب میوه در شهرستان مشگین شهر که از چند سال قبل به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده بود با مساعدت بانک‌های عامل و بخشودگی بیش از ۳۵ میلیارد ریال از جریمه دیرکرد اقساط معوقه دوباره راه اندازی می‌شود.

برای تحقق رونق تولید ملی چه کار هایی را باید انجاد دهیم؟

عدم معطلی در بانک‌ها مشوق سرمایه‌گذاران است

به گفته استاندار اردبیل به هر اندازه که در جذب و معرفی سرمایه‌گذاران در استان موفق باشیم، در کارآفرینی و رونق تولید نیز می‌توانیم گام‌های ارزنده‌ای برداریم.

بهنام‌جو متذکر شد: جذب و حمایت از سرمایه گذاران باید در اولویت مدیران بانک‌ها قرار گرفته و هر گونه معطلی افراد حذف شود.

وی ادامه داد: تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها باید نسبت به شناسایی سرمایه گذارانی که اهل تولید و اشتغال‌زایی هستند اقدام کرده و تسهیلات مورد نیاز را با کمترین معطلی پرداخت کنند.

استاندار اردبیل با تاکید بر توجه به مسائل و مشکلات سرمایه گذاران در استان، تسهیل سرمایه گذاری را گامی مهم در راستای کاستن از میزان بیکاری دانست.

وی ادامه داد: مدیران بانک‌ها می‌توانند با ارتباط گیری با واحدها نسبت به یادآوری اقساط و سررسیدها در زمان مقرر از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنند.

بهنام‌جو یادآور شد: همچنین مدیران بانک‌ها پرونده واحدهای مشکل دار استان را قبل از ورود به حوزه قضائی مورد بررسی دقیق قرار دهند.

استاندار اردبیل به طرح‌های مورد حمایت استان برای رونق تولید و کارآفرینی نیز اشاره کرد و افزود: توسعه کارخانه آرتاویل تایر، راه اندازی کامیون سازی مشگین‌شهر، اجرای طرح‌های گردشگری شابیل و شهرستان خلخال از جمله سرمایه گذاری‌هایی است که توسط بانک‌های استان مورد حمایت قرار گرفته است.

وی با اشاره به برخی کارخانجات بزرگ راکد استان، خواستار همکاری بانک‌های استان برای راه اندازی این واحدها با هدف اشتغالزایی شد.

برای تحقق رونق تولید ملی چه کار هایی را باید انجاد دهیم؟

حذف بروکراسی اداری در حمایت از تولیدکنندگان ضروری است

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل نیز در خصوص ضرورت‌های رونق اقتصادی در استان اردبیل افزود: همت عمومی برای بهبود محیط کسب و کار در قالب احصای قوانین و مقررات مخل کسب و کار و به حداقل رساندن بروکراسی اداری در حمایت از سرمایه گذاری و تولید یکی از اولویت‌های سال جاری استان در راستای رونق تولید است.

عزیزی ضمن تاکید بر اولویت بندی اقدامات حمایتی دولت، یادآور شد: اولویت اول حفظ و تثبیت میزان تولید و اشتغال واحدهای فعال موجود خواهد بود و در اولویت دوم بالا بردن میزان تولید و اشتغال واحدهای نیمه فعال و طرح‌های نیمه تمامی که امکان بهره برداری از آنها در طول سال ۹۸ فراهم باشد.

وی با بیان تلاش عمومی برای دستیابی به شعار سال طرح شده از سوی مقام معظم رهبری، افزود: اولویت بعدی توجه به رونق واحدهای راکد و یا تملیک شده توسط بانک‌های عامل خواهد بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اردبیل علاوه بر این حمایت‌ها با رعایت اولویت‌های یاد شده، با اشاره به انتخاب و اعلام شعار سال در یک دهه گذشته با موضوعیت اقتصادی و امسال بنام «رونق تولید» آن را بیانگر اهمیت این بخش به منظور تمرکز اراده‌ها و فعالیت به آن دانست.

برای تحقق رونق تولید ملی چه کار هایی را باید انجاد دهیم؟

رونق تولید با تکیه بر توان داخلی میسر می‌شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان اردبیل نیز برای تحقق شعار سال بر این اعتقاد است: رونق تولید با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی میسر شده و به هر اندازه در اعتماد حقیقی به قابلیت‌های تولید داخل موفق شویم می‌توانیم در سایر ابعاد نیز به موفقیت‌های شایانی دست یابیم.

شایقی افزود: با برنامه ریزی درست تمامی نارسایی‌های موجود در تولید و حلقه مفقوده اقتصاد کشور برطرف خواهد شد و در این راستا باید به دور از هر گونه شعار زدگی در تحقق شعار سال در تلاش باشیم.

وی با تاکید بر وفاق و همدلی تمامی دستگاه‌های اجرایی برای جامه عمل پوشاندن به سیاست‌های ابلاغی، افزود: رونق تولید در استان اردبیل با توجه مضاعف به بخش‌های کشاورزی، صنعتی، گردشگری و خدماتی میسر خواهد شد.

شایقی ظرفیت موجود در استان اردبیل را برای احیای واحدهای راکد یا نیمه فعال بسیار مناسب توصیف کرد و افزود: با بهره مندی از توان نیروهای انسانی متخصص و کاربلد در تحقق اهداف کارآفرینی نیز می‌توان موفق شده و گام بلندی را برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و ایجاد مشاغل جدید برداشت.

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه استان اردبیل مؤلفه‌های تولید اعم از تولید صنعتی و کشاورزی در استان اردبیل باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد تا با فراهم آوردن شرایط مورد نیاز در عینیت بخشیدن به اقتصاد پویا موفق شد.


بیشتر بخوانید: بررسی نقش تعصب ملی برای رسیدن به رونق تولید و حل مشکلات اقتصادی کشور 


حمایت از تولید ملی در مرحله عمل

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل نیز رونق تولید را نیازمند همکاری و مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی دانست و یادآور شد: فرمایشات مقام معظم رهبری برای همگان فصلالخطاب بوده و برای عملیاتی شدن این شعار باید در مرحله عمل در تلاش باشیم.

آقاخانی یادآور شد: به منظور تحقق سیاست‌های کلی نظام در سال جدید و به منظور پشتیبانی از تولید داخلی به تمامی مسئولان ورزشی استان توصیه شده تا در احداث، بازسازی و تکمیل اماکن ورزشی از محصولات ایرانی بهره ببرند.

به گفته آقاخانی در بهره‌مندی از تجهیزات ورزشی نیز این اصل مورد تاکید بوده تا در نیازهای خود از محصولات تولید شده توسط جوانان توانمند کشورمان بهره گرفته شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل ادامه داد: خرید تجهیزات ورزشی تولید شده در داخل کشورمان به تمامی اماکن تحت نظارت اداره کل ورزش و جوانان ابلاغ شده تا در تمامی شهرها و روستاهای استان این موضوع رعایت شده و به قدر سهم خود بتوانیم در تحقق این شعار راهگشا موفق ظاهر شویم.

برای تحقق رونق تولید ملی چه کار هایی را باید انجاد دهیم؟

 آنچه که در تحقق شعار رونق تولید اهمیت مضاعف خود را نشان خواهد داد، ورود به مرحله اجرایی این شعار بوده تا تحولات مورد انتظاری که زمینه ساز اشتغال و رونق اقتصادی خواهد شد، در بازه زمانی کوتاهی خود را نشان داده و در مرحله عمل به بسیاری از مشکلات اقتصادی کنونی غلبه کرد.

مطمئناً زمانی که از تولید صحبت می‌شود، عوامل متعددی در این عرصه مورد واکاوی و بررسی قرار گرفته و توجه به تأمین مواد اولیه کارخانجات و واحدهای تولیدی، تلاش برای کاهش هزینه تولید، یافتن بازار مناسب داخلی و جهانی و ارائه تسهیلات مناسب برای پشتیبانی واقعی از چنین نهادهایی نقش مهم و محوری خود را ایفا خواهد کرد.

در این خصوص به منظور دستیابی به استراتژی کلان ترسیم شده برای رونق تولید گاه به ایجاد تغییرات لازم در قوانین و گاه به حمایت همه جانبه و بدون موازی کاری دستگاه‌های اجرایی نیاز خواهیم داشت تا گره‌های اقتصادی مانعی برای ادامه مسیر توسعه کشور نشود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۵ تير ۱۳۹۹
سلام ببخشید میخوام تولیدی بزنم کجا باید فرم دنبتل وام رونق تولید