معاون امور دهیاری‎های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور، وظایف دولت در نهاد متبوع خود در زمینه رونق تولید را تشریح کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معاون امور دهیاری‎های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور، ضمن تشریح وظایف دولت در نهاد متبوع خود در زمینه رونق تولید بیان کرد: بالغ بر ۲ هزار و پانصد نفر از کارآفرینان عرصه‌های روستایی را شناسایی و منتخبان آن‌ها در قالب دو کتاب «کارآفرینان عرصه‎های روستایی ۱ و ۲» به همه هم‌وطنان و به ویژه روستاییان معرفی کردیم.

سعیدرضا جندقیان‌بیدگلی، معاون امور دهیاری‎های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور ، به بیان نکاتی درباره لوازم رونق تولید در سال جاری پرداخت و گفت: یکی از زیباترین نام‌هایی که برای این سال با توجه به تحریم‌ها و فشار‌هایی که بر کشورمان وارد است، متصور بودیم، همین رونق تولید بود چراکه بنیان‌های تولید در هر جامعه بر توان نیروی انسانی مؤثر و منابع آن سرزمین وابسته است و کشور بزرگ ما این قابلیت را داراست با همت و عزم و تلاش در هر شرایطی می‌تواند با رونق تولید بیانگر توان خود باشد. شایان ذکر است سه عنصر اصلی در هر تمدن و در هر کشوری که آن را سر پا نگه می‌دارد و باعث ارتقا و پیشرفت آن می‌شود شامل جمعیت، هنر و تولید است.


بیشتر بخوانید: تولید چگونه رونق می‌گیرد؟


نقش روستاییان در رونق تولید

وی با اشاره به نقش روستاییان در رونق تولید افزود: روستا‌های ما در حدود سی سال اخیر اثر زیادی در تولید ناخالص ملی داشته‌اند و درصد اثرگذاری آن‌ها در حدود ۲۰ درصد بوده است. با توجه به اینکه تغییراتی در جمعیتی روستایی و افزایش شهرنشینی به وجود آمده و به تبع آن اقتصاد روستایی و شهری ما هم دگرگون شده است لذا این عدد اندکی کم‌تر شده است بنابراین باید سعی کنیم درصد نقش‌آفرینی روستاییان در اقتصاد کشور را افزایش داده و آن را حفظ کنیم.

جندقیان اظهار کرد: مقام معظم رهبری با توجه به هوشمندی و قابلیت‌هایی که در کشور می‌بینند امسال را با عنوان رونق تولید نامگذاری کردند تا بتوانیم به میزان بیشتری از ظرفیت‌های کشور استفاده کنیم. ما دارای کشور بسیار توانمندی هستیم. کشور ما چهار فصل است و در هر منطقه‌ای از آن می‌توانیم محصولات یا صنایع غذایی را داشته باشیم و کارخانه‌های متعددی در این راستا تأسیس کنیم.

تلاش برای افزایش ضریب تولید و اشتغال در میان روستاییان

معاون امور دهیاری‎های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور با اشاره به نقش دهیاران در رونق تولید بیان کرد: در حدود ۳۷ هزار و ۴۸ مدیر جوان و توانمند با عنوان دهیاران در کشور وجود دارند که این افراد برای ظرفیت‌سازی و ایجاد اشتغال و همچنین درآمد‌های پایدار تلاش می‌کنند.

وی درباره نقش سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در رونق تولید و اشتغال و ثروت‌آفرینی گفت: این سؤال خوبی است و باید تأمل زیادی در مورد آن صورت گیرد. ما وظیفه مستقیمی برای ایجاد اشتغال نداریم، اما مدیران عرصه‌های روستایی ما نیازمند آن هستند که به درآمد پایداری برسند و این درآمد پایدار، افزایش ضریب اشتغال را به همراه خود دارد و با توجه به اینکه ضریب اشتغال در عرصه‌های روستایی کمتر از مناطق شهری است لذا سعی ما بر این بوده که زمینه‌های تولید و ثروت‌آفرینی در عرصه‌های روستایی را با ارائه الگو‌های جدید به نام دهیاری‌ها قوام دهیم.

پنج وظیفه وزارت کشور در زمینه رونق تولید

جندقیان تصریح کرد: به همین منظور دولت پنج وظیفه اصلی را در نظر داشته که مورد اول این بوده که صدور مجوز‌های لازم برای انجام فعالیت‌ها را صادر و مورد دوم هم این بوده که هماهنگی بین دستگاه‌های متناظر در شهر‌ها را برای صدور مجوز‌ها افزایش دهد. وظیفه سوم ارائه تسهیلات کافی به روستائیان است. اقدام چهار این بود که مشارکت بخش خصوصی در فعالیت‌های اقتصادی افزایش یافته و وظیفه پنجم مشارکت دادن مردم در تولید، اشتغال و ثروت‌آفرینی است.

معاون امور دهیاری‎های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور ادامه داد: در این راستا دولت و وزارت کشور سعی کرده‌اند با اهتمام جدی این پنج وظیفه را به خوبی انجام دهند تا شاهد ارتقای سطح توانمندی روستاییان با ارائه الگو‌های اشتغال و کارآفرینی باشیم.

تفاهم با پست بانک برای حمایت از رونق تولید در روستا‌ها

معاون امور دهیاری‎های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور یادآور شد: ما با پست بانک جمهوری اسلامی ایران تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردیم تا از منابع سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها که در اختیار پست بانک بود، طرح‌های دهیاران برای ایجاد اشتغال و درآمد پایدار تأمین مالی شود و در این راستا تاکنون حدود ۱۴۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

جندقیان ادامه داد: این کار بزرگی است چراکه ما به صورت مستقیم وظیفه اشتغال‌آفرینی بر عهده نداریم لذا معتقدم که این اقدامی جدید در عرصه‌های روستایی است و در سال‌های آینده بازدهی آن را به خوبی مشاهده خواهیم کرد.

شناسایی کارآفرینان عرصه‎های روستایی

معاون امور دهیاری‎های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور تأکید کرد: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای اینکه اعتماد به نفسی برای عزیزان روستایی حاصل شود اعلام کرده که دهیاران، به شناسایی کارآفرینان عرصه‌های روستایی اقدام کنند. این کارآفرینان ممکن است خود روستاییان یا کسانی باشند که خارج از روستا هستند که از خارج از شهر آمده و در روستا سرمایه‌گذاری کرده و محصولات را به شهر‌ها می‌برند لذا باعث افزایش اشتغال و درآمد روستاییان می‌شوند.

وی در پایان اظهار کرد: ما بالغ بر ۲ هزار و پانصد نفر از کارآفرینان عرصه‌های روستایی را شناسایی کردیم که منتخبان آن‌ها را در قالب دو کتاب «کارآفرینان عرصه‎های روستایی ۱ و ۲» به همه هم‌وطنان و به ویژه روستاییان معرفی کردیم. به نظرم دهیاران و سایر کسانی‎که دستی بر اقتصاد روستایی دارند می‎توانند با مطالعه این کتاب، به الگو‌هایی شفاف و روشن دست پیدا کنند تا ان‌شاءالله الگو و نمونه‌ای باشد برای اینکه از آن، رهیافت جدیدی برای توسعه و اشتغال روستایی حاصل شود.

منبع: ایکنا

انتهای پیام/

۵ وظیفه وزارت کشور در زمینه رونق تولید / معرفی کارآفرینان عرصه‎های روستایی

برچسب ها: رونق تولید ، سال 98
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.