به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محمدعلی پیری فرماندار شهرستان هیرمنداظهار داشت: با این وجود از زمان بروز سیلاب در هیرمند تاکنون موردی از مارگزیدگی در این شهرستان گزارش نشده است.
وی ادامه داد: مردم برای جلوگیری از خطرات ناشی از سیلاب و مارگزیدگی از نزدیک شدن به محلهای گرفتار سیل و رودخانهها خودداری کنند.
فرماندار هیرمند گفت: با توجه به اینکه سیلاب سه روستای این شهرستان را فرا گرفته و حدود هفت روستا نیز در معرض خطر قرار دارند تمامی امکانات برای خدمات رسانی و رفع مشکل در منطقه بسیج شده است.
سیلابهای غیر قابل کنترل افغانستان از اواخر اسفند سال گذشته در منطقه سیستان جاری شده است.
این سیلابها پس از بارندگیهای هفته گذشته در حوضه آبریز رودخانه هیرمند و ذوب شدن برفهای کوههای هندوکش در بالا دست این رودخانه از شب گذشته (جمعه شب) سیلاب شدت بیشتری گرفته است.
منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده و با ولایت نیمروز افغانستان هم مرز است.
رودخانه هیرمند از کوههای بابایغما از رشته کوههای هندوکش سرچشمه گرفته و پس از طی بیش از هزار کیلومتر وارد مرز ایران در سیستان میشود.
آب این رودخانه از ۲۰ سال پیش تاکنون به سبب قهر طبیعت و برخی عوامل دیگر قطع شده بود و تنها در زمستان برخی سالها سیلابهای جزئی ناشی از بارندگیها به صورت دشتمال از داخل افغانستان وارد سیستان میشد که مدت زمان جریان آب بسیار کوتاه بود و به تالاب بین المللی هامون نمیرسید.
سیلاب رودخانه هیرمند خارج از کنترل کشور همسایه است و به عنوان حق آبه سیستان محسوب نمیشود.
انتهای پیام/ع