به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ سرهنگ احسان آنقی رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی با اشاره به اینکه به تازگی کاربران برای انجام خدمات اینترنتی و همچنین انتقال وجه از برنامههای پرداخت اینترنتی استفاده میکنند گفت: بیشتر کلاهبرداریهای های سایبری به دلیل مراقبت نکردن کاربران در ارائه اطلاعات بانکی نگهداری به غیر و سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از این اطلاعات صورت میپذیرد.
سرهنگ آنقی افزود: از دلایل علاقه افراد به اپلیکیشنها این است که این برنامهها نیاز به فعال کردن درگاه بانکی ندارد و انتقال وجه با تمامی کارتهای بانکی از طریق این برنامه به سادگی امکان پذیر است، اما متاسفانه کلاهبرداران باروشهای خاص و مهندسی اجتماعی این اپلیکیشنها را با شماره افراد دیگر بر روی گوشی خود نصب کرده و از این برنامه برای انتقال وجه مبالغی که کلاهبرداری کرده اند استفاده میکنند و از این طریق از خود هیچ ردی نمیگذارند.
وی با بیان اینکه مهندسی اجتماعی، سوء استفاده زیرکانه از تمایل طبیعی انسان به اعتماد کردن میباشد اضافه کرد: کلاهبرداران برای به دست آوردن اطلاعات اشخاص به خصوص اطلاعات مالی آنها به جای استفاده از مسیرهای فنی از مسیر مهندسی اجتماعی استفاده میکنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی قرار دادن اطلاعات، در اختیار کلاهبرداران توسط مالباختگان را از ویژگیهای کلاهبرداریهایی که از شگرد مهندسی اجتماعی در آنها استفاده میشود، بر شمرد و بیان کرد: سود جویان در ابتدا با طعمهها ارتباط برقرار کرده و پس از جلب اعتماد آنها اطلاعاتی را که نیاز دارند به دست آورده یا اینکه طعمههای خود را وادار به انجام کار خاصی میکنند.
وی تصریح کرد: ارتباط از طریق تلفن یا پیامک و استفاده از شگردهای مهندسی اجتماعی و سپس خالی کردن حساب بانکی یا دریافت وجه از مالباختگان شیوهای است که در حال حاضر بسیار از آن استفاده میشود.
سرهنگ آنقی ادامه داد: در اکثر مواقع افراد با میل و اختیار خود اطلاعات شخصی را در اختیار سود جویان قرار میدهند که مهمترین نکته برای مقابله با این روش کلاهبرداری عدم اعتماد و ندادن اطلاعات به افراد ناشناس میباشد.
انتهای پیام / ج