به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تزریق جوانان تازه نفس، پر انرژی و مستعد و جایگزینی تدریجی آنها با نیروهای قدیمی تر، در تمامی دوره ها، نتایج مفیدی برای سازمانها و گروههای مختلف به دنبال داشته و یکی از دلایل دگرگونیهای عظیم و پیشرفت های بزرگ در دنیا بوده است. نگاهی به تاریخ گذشته ایران نشان می دهد که جوانان کشورمان نیز همواره منشا تحولات جدیدی در عرصه های مختلف بوده اند.
نقش جوانان در شکل گیری انقلاب اسلامی
جوانان در رژیم گذشته امیدی به برآورده نشدن خواسته های خود نداشتند و به دلیل وابستگی کامل کشور به غرب، خلاقیت و پویایی از آنها گرفته شده بود. آنها برای رسیدن به خواستهها و آرزوهای خود، با تشکیل هستههای اولیه احزاب، تشکلها و جنبشهای مختلف در مدارس، مساجد، دانشگاه ها، حوزههای علمیه و مساجد به حرکت اعتراضی خود برای نیل به اهدافشان سرعت و قوت بخشیدند.
از مهمترین اقداماتی که این جوانان در ظهور و بروز آنها در وقایع قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری داشتند، می توان به مقابله با طرح اسلامزدایی و گسترش فساد در نظام اداری- سیاسی و دانشگاهها، واکنش به بازداشت امام خمینی و قیام پانزده خرداد، سیزده آبان ۱۳۵۷ و حضور پر رنگ در تظاهرات ضد استکباری از وقایع قبل انقلاب اشاره کرد.
جوانان همچنین در روند پیروزی انقلاب نقش پر رنگی داشتند و با حضور گسترده خود در کنار سایر اقشار جامعه، نقش تعیین کنندهای در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند.
جوانان در دفاع مقدس
با پیروزی انقلاب اسلامی، ناامنیهایی توسط گروههای معاند و مخالف نظام اسلامی در مناطق مختلف کشور ایجاد شد و به دنبال آن، گروههای زیادی از جوانان برای مقابله با عوامل ناامنیها به نبرد با این گروهها رفتند و طی این مبارزات تجربیات مفیدی کسب کردند.
جنگ تحمیلی توسط رژیم بعثی آغاز شد و جوانانی که در چند ماه قبل از آن در جریان مبارزه با ضد انقلاب تجربه کافی به دست آورده بودند با حضور در جبهه ها در کنار افسران ارتشی انقلابی به فرماندهان و نیروهای زبده صحنه نبرد در برابر رژیم بعث تبدیل شدند.
فرماندهان جوان حاضر در عرصه نبرد در طول ۸ سال دفاع مقدس، توانستند با رشادتهای فراوان، شکستهای سنگینی را در میادین جنگ به دشمن بعثی وارد کنند و پیروزیهای عظیمی را برای جمهوری اسلامی حاصل کنند.
شهید مسعود پیشبهار یکی از همین افراد بود که به عنوان جوانترین فرمانده دفاع مقدس شناخته می شد. وی در ۱۹ سالگی فرمانده قرارگاه نصر بود و در سن ۲۰ سالگی پس از ۱۸ ماه حضور در جبهه در عملیات بیت المقدس ۳ در منطقه دارخوین به شهادت رسید.
همچنین شهیدان محمود کاوه، حسن باقری، مهدی زین الدین، محمد جهان آرا، احمد متوسلیان، عبدالحسین برونسی، حمید و مهدی باکری تنها بخشی از هزاران جوان حماسه آفرین در عرصه دفاع مقدس بودند که علی رغم سن و سال کم، با نقش آفرینی خود در جبهههای نبرد موجب تعجب اکثر کارشناسان نظامی دنیا شدند و نامشان در تاریخ این کشور جاودانه شد.
نسل جدید جوانان
با پایان یافتن جنگ تحمیلی و درخشش جوانان در دفاع مقدس، اعتماد به جوانان بیش از پیش سرعت گرفت و جوانان توانستند در کنار حوزههای دفاعی، حضور پررنگ تری در سایر زمینهها در نبرد با دشمنان پیدا کرده و تواناییهای خود را به جهانیان ثابت کنند.
جوانان این مرز و بوم در تامین امنیت داخل کشور نقش موثری دارند، همان طور که در حوادث و وقایع پس از جنگ نیز نقش بسزایی داشتند که در این میان میتوان به حضور فعال در سرکوب اغتشاشات ضد انقلاب و براندازان طی دو دهه گذشته اشاره کرد.
مقابله با گروههای تروریستی
با ظهور گروههای تروریستی در کشورهای عراق و سوریه، جوانان پرشور و متدین انقلاب اسلامی به منظور دفاع از حرمهای مطهر معصومین (ع) داوطلبانه در این کشورها حاضر شدند و با تمام وجود از اعتقادات خود و امنیت کشورمان دفاع کردند و برخی از آنها نیز در این مسیر به شهادت رسیدند؛ سید مصطفی موسوی جوانترین مدافع حرم ایرانی بود که در سن ۲۰ سالگی در سوریه به شهادت رسید.
فعالیتهای جهادی
طی سالهای گذشته مناطق محروم کشور هم شاهد حضور چشمگیر و موثر جوانان ایرانی برای انجام اقدامات جهادی در حوزه های آموزشی و سازندگی بود. آنها همچنین با حضور در مناطق حادثه دیده به یاری مردم شتافتند و و در لحظات سخت در کنار آنها بودند. همان طور که حضور آنها در چند هفته گذشته در مناطق سیل زده کشور، موجب پیشرفت در روند امداد رسانی به ساکنان این مناطق شد.
از ابتدای انقلاب اسلامی جوانان همواره در کانون توجهات مردم و مقامات قرار داشتند و در مراحل حساس نقش تعیین کننده در سرنوشت کشور ایفا کردند و توانستند با استفاده از تجربیات گذشتگان و دانش خود موجبات رشد و پیشرفت کشور را فراهم کنند.
انتهای پیام/