به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شربت پلک(پولک) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، اسیدفولیک، روی (زینک)، فلاونوئیدها، تیمول، آلفاپینن، بتاپینن و غیره است.
برای بررسی خواص شربت پلک (پولک) و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص شربت پلک گفت: این شربت یک آنتی بیوتیک گیاهی است و تاثیر چشمگیری در رفع عفونتهای بدن از جمله سینوسها، معده، ریه، روده، گوش و رحم دارد.
وی افزود: شربت پلک خاصیت ضدویروسی و ضدباکتری دارد و به درمان روماتیسم مفصلی کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این شربت موجب رفع مشکلات تنفسی میشود؛ لذا سرماخوردگی، برونشیت، آسم و سرفه را برطرف میکند.
بیشتر بخوانید: درمان سرماخوردگی با یک نوشیدنی خوشمزه/ شربت پرتقال سلامتی چشمانتان را تضمین میکند
عظمایی بیان کرد: شربت پلک به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
وی اظهار کرد: از دیگر خواص این شربت میتوان به رفع التهابات بدن، رفع دردهای قاعدگی، رفع سردرد، کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: شربت پلک آرامبخش است و موجب کاهش استرس، اضطراب و افسردگی میشود؛ لذا برای افراد مبتلا به این عارضهها بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: رفع چین و چروک پوست با یک نوشیدنی خوشمزه/ با مصرف شربت لیموشیرین از شر سرماخوردگی خلاص شوید
عظمایی گفت: مصرف این شربت مشکلات گوارشی از جمله دلدرد، دلپیچه، تهوع و استفراغ را برطرف میکند.
وی اظهار کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
عظمایی بیان کرد: از این شربت میتوان 4 لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-عرق آویشن یک لیتر
-عرق پونه یک لیتر
-گیاه پلک 120 گرم
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا گیاه پلک را نیمکوب میکنیم.
-عرقیجات شامل عرق آویشن و عرق پونه را ترکیب میکنیم.
-گیاه پلک نیمکوب شده را درون عرقیجات میریزیم.
-اجازه میدهیم گیاه پلک به مدت 4-3 ساعت درون عرقیجات بماند.
-سپس به مدت 10-5 دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود 50 درجه سانتیگراد شد آن را صاف میکنیم.
-عسل را به شربت اضافه میکنیم و هم میزنیم تا قوام بیاید.
-شربت آماده شده را درون ظرف شیشهای میریزیم و درون یخچال قرار میدهیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت 5-4 قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/