به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشگاه سیدنی یک مارمولکِ سقنقور سه پنجهای کشف کردهاند که ابتدا سه تخم گذاشته و پس از چند هفته یک نوزاد زنده به دنیا میآورد.
به گفته محققان، این نخستین باری است که تخمگذاری و زندهزایی در یک زایمان در یک جانور مهرهدار مشاهده میشود و از این نظر بسیار غیرمعمول است.
پیشتر نیز محققان این گونه را از آنجایی که دستگاه تناسلی دوجانبه داشته و در برخی مناطق مانند "نیو ساوث ولز" شمالی زندهزایی و در برخی مناطق دیگر مانند "سیدنی" تخمگذاری میکند، گونهای عجیب میدانستهاند. اما نکته جالب توجه جدید توانایی انتخاب این جانور برای زندهزایی یا تخمگذاری است.
تحقیقات قبلی نشان میداد در صورتی که یک مارمولکِ سقنقور از "نیو ساوث ولز" به "سیدنی" برده شود، همچنان به زندهزایی خود ادامه میدهد و همچنین در صورتی که یک مارمولکِ سقنقور از "سیدنی" به "نیو ساوث ولز" برده شود، همچنان به تخمگذاری خود ادامه میدهد.
در حال حاضر محققان در حال بررسی این موضوع هستند که در صورت جفتگیری یک مارمولکِ سقنقور از نوع تخمگذار با یک مارمولکِ سقنقور از نوع زندهزا، زادههای آنها با چه روشی تولید مثل خواهند کرد.
به نوشته روزنامه گاردین، تعداد انگشتشماری از گونههای جانوری در جهان وجود دارند که این چنین به دو گونه تولید مثل کنند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/