شهرستان مرزی میرجاوه در شرق سیستان و بلوچستان و در همسایگی شهر تفتان پاکستان با دارا بودن صد‌ها جاذبه تاریخی و طبیعی و روستا‌های سرسبز و زیبا مهمانان نوروزی و گردشگران را مجذوب خود کرده است.

میرجاوه، پیوند تاریخ و طبیعت، جذاب برای گردشگران به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، شهرستان مرزی میرجاوه با سه بخش لادیز، ریگ ملک و مرکزی و دارا بودن مناطق مختلف دیدنی نظیر رودخانه لادیز، دخمه انسان‌های اولیه، قبرستان‌های باستانی، قلعه چهل دختر، قلعه و غار لادیز، تپه‌های باستانی لادیز، معماری صخره‌ای تمین، مجموعه قبرستان و قلعه هفتاد ملا، چاه‌های مربوط به معادن باستانی در جون آباد، درگیابان، چلنگ، خارستان بخش لادیز و صد‌ها اثر ماقبل تاریخ سفر خوشی را برای هر گردشگر به یادگار می‌گذارد.

در قسمت جنوب و جنوب غرب میرجاوه و در بخش لادیز رشته کوه‌های منتهی به قله تفتان به عنوان مرتفع‌ترین کوه سیستان و بلوچستان و بام جنوب شرق کشور مناظر و طبیعت زیبایی را به وجود آورده که نشان دهنده زیبایی‌های خلقت الهی است.

این رشته کوه‌ها از قله شه سواران با ارتفاع سه هزار و ۵۰۰ متر در بخش لادیز و در مسیر خاش - زاهدان آغاز شده و شامل ارتفاعات خارستان، انجرک و گزند است و سپس به تفتان منتهی می‌شود.

معروف‌ترین این قله‌ها شه سواران، بندک سیاه، زردان نقره ای، چهل دختر، ریزوک، ماد افتی، بیست مردون، انجرک، گریوه، گزند و تفتان است.

تمامی این قلل بیشتر از سه هزار متر ارتفاع دارند و مرتفع‌ترین آن‌ها تفتان با چهار هزار و ۵۰ متر ارتفاع در جنوب بخش لادیز و در حوزه شهرستان خاش واقع شده و تنها آتشفشان نیمه فعال ایران است که هنوز بخار گوگرد از دهانه‌های سمت لادیز و سنگان آن متصاعد می‌شود.

نکته جالب اینکه میرجاوه نخستین راه آهن در ایران را داشته و جزو نخستین شهر‌های دارای شهربانی و گمرک است.

افزون بر ۱۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در میرجاوه شناسایی شده که رودخانه لادیز، دخمه انسان‌های اولیه، قبرستان‌های باستانی، قلعه چهل دختر، قلعه لادیز، تپه‌های باستانی لادیز، مجموعه قبرستان و قلعه هفتاد ملا، چاه‌های مربوط به معادن باستانی در جون آباد، درگیابان، چلنگ، خارستان بخش لادیز از جمله آثار دیدنی آن محسوب می‌شوند.

آب و هوای روستای تمین تابستان‌ها خنک و بهاری و زمستان‌ها سرد و بهار بهترین زمان برای سفر به این روستای هدف گردشگری است و مسافران و گردشگران با سفر به این منطقه از هوای خنک و طبیعت بکر آن بهره مند می‌شوند.

کوه‌های روستای تمین منبع غنی و سرشاری از گیاهان دارویی از جمله درمنه، کلپوره، اسپنتان، مور، زامبول و درنگ است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد.

تمین همچنین دارای آثار تاریخی و گردشگری زیادی از جمله تپه‌های باستانی، قبرستان ها، چله خانه، معماری صخره ای، آسیاب‌های آبی، قلعه‌ها و کوره‌های ذوب فلز در نواحی مختلف و غار‌های باستانی است که همه نشان از استقرار تمدن عظیم انسانی در این دهستان دارد.

میرجاوه با وسعتی حدود ۶ هزار کیلومتر مربع در شرق سیستان و بلوچستان واقع شده است و بیش از ۳۵۰ کیلومتر با کشور پاکستان مرز مشترک دارد.

بارندگی‌های اواخر سال گذشته و اوایل امسال طبیعت خشک منطقه را دگرگون کرد بطوریکه با رسیدن فصل بهار بیشتر نقاط شهرستان میرجاوه سرسبز و باغات و مزارع آن نوید دهنده سالی پربار و سرشار از برکات و نعمات الهی است.

زیبایی‌های برخی مناطق و روستا‌های شهرستان میرجاوه بسیاری از مردم زاهدان را نیز مجذوب خود کرده و در روز طبیعت شمار زیادی از خانواده‌ها سیزده بدر را در این روستا‌ها سپری کردند.

انتهای پیام/ع

میرجاوه، پیوند تاریخ و طبیعت، جذاب برای گردشگران

برچسب ها: نوروز ، میراث فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.