به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود گذشت بيش از ٢ هفته از بارندگیهای اخیر در ايالتهای مركزی آمريكا، هنوز بخشهای زيادی از این ایالتها که مهمترین مناطقِ کشت غلات در آمریکا به شمار میروند، زير آب هستند.
بارشهای شدید در پایان زمستان از یک سو و گرم شدن هوا و آب شدن سریع برفها از سوی دیگر سبب شد تا حدود دو هفته پیش سیل گستردهای در ایالتهای نِبراسکا، آیووا، ویسکانسین و میسوری به وقوع بپیوندد و مقامات این ایالتها مجبور به اعلام وضع اضطراری شوند.
خسارت سه میلیارد دلاری سیل به کشاورزان آمریکایی
سیل در ایالتهای مرکزی آمریکا تاکنون باعث خسارتی سه میلیارد دلاری شده و منجر به مرگ دستکم چهار نفر در آیووا و نِبراسکا شده است. آب رودخانههای این ایالتها نیز به حد خطرناکی بالا آمده است.
مقامات رسمی آمریکا هشدار دادهاند بر میزان خسارتها افزوده خواهد شد زیرا سیل جادهها، پلها و خانههای بیشتری را ویران خواهد کرد.
دادههای ماهوارهای نشان میدهد دستکم ۴۰۰ هزار هکتار از زمینهای زراعی آمریکا در ۹ ایالت عمده تولیدکننده محصولات کشاورزی طی ماه جاری دچار سیلزدگی شدهاند.
زمینهای کشاورزی در ایالتهایی از جمله داکوتا و میسوری و ایالتهای مجاور آنها به مدت یک هفته یا حتی بیشتر در سیل غوطهور ماندند و به این ترتیب امکان کاشت محصول در آنها فراهم نشد و خاک عمدتا حاصلخیز این مزارع نیز دچار آسیب شد.
همین مسئله باعث ایجاد نگرانیهایی در رابطه با احتمال کمبود محصولات کشاورزی در تابستان و به تبع آن، افزایش قیمت مواد خوراکی در آینده نزدیک شده است.
سازمان اقیانوسشناسی و اقلیمشناسی ملی آمریکا با توجه به پیشبینی بارش گسترده، در خصوص آنچه که میتواند «وقوع سیلهای بیسابقه» باشد، هشدار داده است. طبق گزارش رسانهها، ۲۰۰ میلیون آمریکایی در معرض تهدید سیل قرار دارند.
فرسودگی زیرساختها در برابر سیل
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت به دلیل زیرساختهای فرسوده، سیلابهای اخیر خسارتهای جبرانناپذیری را بر زمینهای کشاورزی در ایالتهای «نبراسکا»، «آیووا» و «میسوری» به بار آورده است.
سیل اخیر همچنین نواقص زیادی را در سیستم سیلبند در حاشیه رودخانهها آشکار کرده و باعث شده مناطق وسیعی در آیووا، میسوری، نبراسکا و دیگر ایالتهای غربِ میانه آمریکا اکنون بدون کمترین محافظی در برابر سیل احتمالی آینده باشند. بسیاری از ساکنان این مناطق میگویند زندگی و کشاورزی در این مناطق بدون ایجاد تغییرات اساسی اکنون غیرممکن است.
در ادامه گزارش نیویورکتایمز با اشاره به فرسودگی سیلبندها در این مناطق آمده است: این سیلبندها هرگز برای مقابله با جریانهای شدید رودخانهها مناسب نبودهاند و اکنون به دلیل خلل و فرجهای فراوانی که بر روی آنها به وجود آمده، شبیه پنیر سوئیسی شدهاند!
بیشتر این سیلبندها چندین دهه پیش توسط خود کشاورزان این مناطق ساخته شدهاند. این سیلبندها اکنون توسط گروهی از سازمانهای دولتی اداره میشوند اما این سازمانها با یکدیگر همکاری ندارند و حتی از قوانین یکسانی نیز پیروی نمیکنند.
به نوشته نیویورکتایمز، شرایط این سیلبندها آنچنان بحرانی است که «انجمن مهندسان عمران آمریکا» سال ۲۰۱۷ اعلام کرد برای بهسازی این سیلبندها سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد دلاری لازم است.
نگرانی از افزایش قیمت مواد خوراکی در پی سیل اخیر
«یواسای تودی» نیز در گزارشی درباره سیل اخیر در آمریکا نوشته است نابودی بخش بزرگی از زمینهای کشاورزی در ایالتهای غرب میانه آمریکا نگرانیهای زیادی را درباره افزایش بهای مواد غذایی بهدنبال داشته است و حتی قیمت فرآوردههای گوشتی نیز ممکن است به زودی افزایش یابد.
این روزنامه در ادامه گزارش خود با بیان اینکه "تاکنون مقادیر زیادی از ذخایر گندم، ذرت و سویا که پیش از این درو شده بودند، نابود شدهاند"، نوشته است: برای برآورد دقیق میزان خسارتهای واردشده بر مهمترین مناطق کشت غلات و مراتع در آمریکا، دستکم دو ماه زمان لازم است.
«یواسای تودی» همچنین با اشاره به تلف شدن هزاران رأس از احشام این مناطق، میافزاید پیش از وقوع این فاجعه، ورشکستگی کشاورزان در آمریکا به بالاترین سطح از زمان "رکود بزرگ" رسیده بود و اکنون این وضعیت به مراتب بدتر خواهد شد.
انتهای پیام/
ماملت ایران تاریخو فراموش نمیکنیم
ماملت ایران تاریخو فراموش نمیکنیم
در یک روز تمام فصول سال را میشه دید .گرما .افتاب .یک دفعه باران .و باد .
بیرون که میروی باید مجهز بروی .چونکه یک دفعه هوا عوص میشه
حالا قیمت پیاز تو سیل که ۱۵۰۰۰ تومن
گوجه ۹۰۰۰
تخم مرغ ۱۷۰۰۰ تومن
یه املت نمیشه خورد
افراد به اصطلاح سلبریتی باید بدانند شهرتشان در نتیجه یک استعداد در زمینه ای خاص است و دلیلی وجود ندارد افکار درستی نیز داشته باشند.