به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگار جوان از یاسوج ، در آستانه بهار و رستاخیز تماشایی طبیعت در حالی که کم کم به نیمههای ماه رجب نزدیک شده ایم و دلهای زیادی مشتاق زیارت و سیاحت است این روزها بارگاه نورانی بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا در شهرستان گچساران میعادگاه تعداد زیادی از ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت (ع) است.
اگرچه شهرستان گرمسیری گچساران این روزها به دلیل جاذبههای طبیعی از آبشارها، رودخانه ها، چشمه ساران، دشتهای سرسبز، تپه ماهورها و گلهای رنگارنگ گرفته تا مناطق تاریخی جلوههای زیادی برای گردشگری دارد، اما حرم بی بی حکیمه (س) قلب تپنده مکانهای زیارتی برای حضور مهمانان نوروزی است.
گام نهادن در جادهای سرسیز و خاطره انگیز که انتهایش مکانی آرام بخش است دلنشین و به یادماندنی است. اینجا گچساران بام نفت ایران است، کمی از راه را که پشت سر نهادی آرام آرام خنکای باد روحت را سرشار از آرامش میکند.
تپههای خاکی که بر فراز آن سبزه روییده و شوق دیدار بارگاه مطهر خواهر امام رضا (ع)، سفر را خاطره انگیزتر میکند. این سرزمین تداعی گر خاطرات سفر به حرم رضوی است.
زنان و مردانی که در بازارچه حرم شمع و سپند میفروشند و بوی خوش حرم قلبها را به پنجره فولاد حرم رضوی گره میزند.
اینجا تجلی گاه نور الهی، میعادگاه خانه عشق ورزی، تماشاخانه عاشقان خسته دل و منتظر ظهور مهدی موعود (عج) است.
زائران برای سفر به این حرم مطهر از روستای کمبل و سپس از آبشیرین که منطقه سقلاتون یا بام نفت ایران در آنجاست باید عبور کنند.
قدمگاه حضرت امیرالمؤمنین (ع) معروف به دو اصله نخل بلند، روستاهای باباکلان، بن پیر، روستای بی بی حکیمه (س) بقعه کاکا مبارک (ع) غلام با وفای حضرت بیبی حکیمه (س) با چشم اندازهای طبیعی زیبا و مردمی خونگرم و مهمان نواز از منزل گاههایی است که میتواند محل استراحت مسافران و فرصتی برای زیارت و سیاحت توامان است.
کاروانهایی که نخستین زیارت خود را تجربه میکنند به حرم که میرسند شکل حرم که در دل کوه قرار گرفته توجه آنها را جلب میکند.
در صحن حرم زائران حضرت بی بی حکیمه خاتون (س) با زمزمه یا فاطمه زهرا (س)، یا علی مرتضی (ع) همنوا با صدای دلنشین مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) جلوههایی از شادی و سرور عارفانه را ترسیم میکنند.
حرم مطهر این روزها با نصب بیرقهای سبز و سه رنگ جمهوری اسلامی ایران، چراغهای رنگارنگ، حال و هوایی سرشار از عطوفت و مهرورزی به خاندان محمد مصطفی (ص) دارد.
وجود چشمههای آب گرم در نزدیکی این مکان مقدس است بر جذابیتهای آن افزوده است.
گفته میشود این چشمهها از شکاف سنگهای آهکی مارنی متعلق به دوران سوم زمین شناسی بیرون میآید و اب آن در ردیف آبهای کلرورسدیم و سولفات کلسیم است که مقدار زیادی گاز سولفور دارد.
هر دو چِشمِه در ارتفاع ۳۰۰ متری از سطح آبهای آزاد قرار دارند و دمای آب یکی ۳۳ و دیگری ۳۵ درجه سانتیگراد است.
این چشمهها در فاصله قریب ۲۰۰ متری منابع فلزی ذخیره آب آشامیدنی در دامنه کوه قرار دارد و سرشار از گوگرد و مواد آلی که دارای خواص درمانی در تسکین و بهبود بیماریهای پوستی، اعصاب، رماتیسم، دردهای مفصلی و رفع خستگی جسم است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران گفت: حرم بی بی حکیمه (س) خواهر امام هشتم (ع) از سه شنبه شب مملو از زائران مشتاق از اقصی نقاط کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس است.
فرزین بهمنی آراد افزود:برنامه ریزی لازم برای رفاه حال مهمانان فراهم شده است.
وی اظهار کرد:استقرار اکیپهای پزشکی، آمبولانس، نظارت بازرسان تعزیرات بر رقبههای تجاری بازارچه حرم بی بی حکیمه (س)، تامین زیرساختهای آب، روشنایی و سایر امکانات مورد نیاز زائران از اقدامات پیش بینی شده در نوروز ۱۳۹۸ برای رفاه حال زائران حرم بی بی حکیمه (س) است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران گفت: در تعطیلات نوروزی روزانه هزاران نفر زایر از سراسر ایران اسلامی و کشورهای حوزه خلیج فارس به بقعه متبرکه بی بی حکیمه مشرف میشوند.
بهمنی آزاد برپایی خیمههای معرفت و برنامههای فرهنگی رااز دیگر برنامهها در تعطیلات نوروز امسال است.
به گفته کارشناسان در زمان حکومت بنی عباس که فشار به شیعیان فزونی گرفت گروههایی از اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در چند دوره متوالی از مرزهای عراق خارج و خود را به ایران رساندند.
یکی از این گروهها کاروانی به سرپرستی احمد بن موسی /حضرت شاهچراغ (ع) /بود که به قصد عزیمت به دیار خراسان وارد خوزستان شدند، اما در بین راه لشکریان مأمون به این کاروان حمله کردند و هر کدام از این اعضای کاروانها به سمتی رفتند.
حضرت بی بی حکیمه (س) پس از شهادت غلام خود به همراه کنیزش در درون غاری که در تنگهای در جنوب گچساران قرار داشت مخفی شد و در همان مکان بر اثر بیماری وفات یافت.
در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم بقعه این سلاله پاک نبی اکرم (ص) به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته و در دورههای مختلف بازسازی شد.
مطالعه سیر تاریخی این آستانه نورانی نشان میدهد که در دوره صفویه به دستور شاه عباس نوسازی، در سال ۱۰۹۹ هجری قمری از سوی حسن علی خان زنگنه تعمیر و پس از آن عطا الله بیک حاکم وقت منطقه، این بقعه را مرمت کرد.
حرم مطهر امامزاده بی بی حکیمه (س) در ۸۰ کیلومتری شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
سالانه بیش از یک میلیون نفر گردشگر داخلی و خارجی از این مکان مقدس دیدن میکنند.
گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
انتهای پیام/غ