به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگار جوان از یاسوج ، این صنعت با تجربیاتی مانند استخراج، تولید و صادرات از سوی بیگانگان، پایداری در برابر رژیم ستمشاهی با اعتصابهای کمرشکن، بمباران مناطق نفتخیز، تکیه بر توان نیروهای داخلی برای استقلال و تحریمها روزهای تلخ و شیرینی زیادی را پشت سر گذاشته است.
کارکنان شرکت نفت گچساران این روزها در حالی برای برگزاری جشن شصت و هشتمین سالروز ملی شدن صنعت نفت آماده میشوند که به ادامه تولید ثروت ملی در این صنعت حیاتی ایمان دارند.
سالروز ملی شدن صنعت نفت که در ۲۴ اسفند سال ۱۳۲۹ هجری خورشیدی در مجلس شورای ملی مطرح و در ۲۹ اسفند همان سال به تصویب رسید فرصتی برای بازخوانی خدمات متقابل صنعت نفت و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
ملی شدن صنعت نفت رویدادی است که با اراده ملت و نخبگان ملی گرا و با حمایت روحانیان مبارز آن زمان شکل گرفت و منجر به پیروزی تاریخی برای ایران در برابر استعمار انگلیس شد.
ریشههای این جنبش پس از سالهای اشغال ایران از سوی قوای متفقین و ایجاد خواست عمومی برای رهایی از انقیاد بیگانگان جوانه زد و با ایده موازنه منفی «دکتر محمد مصدق» مبنی بر جلوگیری از اعطای امتیاز استخراج نفت به دولتهای خارجی صاحب نقشه راهی نظری شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران یکی از پنج شرکت بهره بردار بزرگ نفتی در کشور است که ۲۰ درصد نفت کشور را تولید میکند مانند دیگر مناطق نفتخیز در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وابسته به بیگانگان بود.
این شرکت یکی از شرکتهای مهم زیر مجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ایران است.
این شرکت ۱۰ واحد بهره برداری، پنج کارخانه نمکزدایی در مدار، ۲ کارخانه نمکزدایی در دست اقدام، ۱۱ ایستگاه فشار و تزریق گاز، سه مجتمع بزرگ پالایشگاهی گاز و گازمایع، سیستم گاز آغار و دالان مشتمل بر ۱۲ دستگاه شیرگاه و لخته گیر مایع و چندین واحد آزمایشگاه شیمیایی، ۶ واحد آبرسان، حدود ۱۱۰ تفکیک گر سرچاهی و بوستری، ۳ ایستگاه برق فشار قوی و بیش از ۶۷۰۰ کیلومتر خطوط لوله از قطر ۴ تا ۵۲ اینچ دارد.
منطقه نفتخیز گچساران نخستین بار در سالهای ۱۳۰۲ و ۱۳۰۳ هجری شمسی، توسط کنسرسیوم دارسی مورد مطالعه قرار گرفت.
استخراج نفت از میدان گچساران در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی از چاه شماره سه این شهرستان آغاز شد.
نخستین محموله صادراتی نفت گچساران در سال ۱۳۴۶ از تلمبه خانه گوره مشهور به قلب نفت ایران راهی جزیره خارک شد.
ملی شدن صنعت نفت زمینه ساز قطع دست بیگانگان از صنعت نفت
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران میگوید: ملی شدن صنعت نفت، دست بیگانگان را از درآمدهای نفتی کوتاه کرد.
هوشنگ صیدالی افزود: تصویب این قانون زمینه را برای کاهش وابستگی صنعت نفت به بیگانگان فراهم کرد.
وی بیان کرد:شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با اعتصاب کارگران نفت و تقدیم ۳۰ شهید در سنگر تولید هنگام بمباران و در جبههها نقش مهمی در عزت ملی طی چهار دهه عمر پر برکت انقلاب اسلامی داشته است.
صیدالی افزود: پیش از ملی شدن صنعت نفت تنها ۱۶ درصد حق السهم ایران از درآمد نفت بود و منابع انرژی ایران به طور امتیازی در اختیار انگلیسیها قرار داشت.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه تعداد چاههای حفر شده نفت و گاز گچساران ۷۲ درصد افزایش یافت گفت: ۵۸۳ حلقه چاه تولیدی و تزریقی بعد از پیروزی انقلاب در این شرکت احداث شده است.
هوشنگ صیدالی افزود: هم اکنون ۸۱۳ حلقه چاه تولیدی و تزریقی در این شهرستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه این شرکت دارای هفت واحد نمک زدایی است گفت: چهار واحد نمک زدایی با ظرفیت اسمی ۳۳۰ هزار بشکه در روز پس از انقلاب ساخته شده است.
صیدالی اظهار داشت: ساخت ۲ کارخانه گاز و گاز مایع و یک ایستگاه پیش تراکم، با ظرفیت اسمی یکهزار و ۳۷۰ میلیون فوت مکعب در روز از دیگر دستاوردهای این شرکت پس از انقلاب است.
وی ادامه داد: این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب در این شرکت تنها کارخانه ان جی ال ۹۰۰ راه اندازی شده بود.
صیدالی گفت: قرار گرفتن تلمبه خانه گوره و چندراهه نفت خام صادراتی کشور در حوزه عملیات این شرکت، گچساران را به قلب صادرات نفت خام کشور تبدیل کرده است.
وی ابراز کرد: پیش از انقلاب در این شرکت واحدهای تقویت فشار وجود نداشت.
صیدالی ساخت ۱۴ ایستگاه تقویت فشار و تزریق گاز با ظرفیت اسمی یکهزارو ۸۵۳ میلیون فوت مکعب در روز، چهار دستگاه تفکیک گر سیار، ۲۶ تفکیک گر سر چاهی را از دیگر دستاوردهای این شرکت پس از انقلاب اعلام کرد.
وی بیان کرد: استقرار سیستمهای مدیریتی کیفیت، زیست محیطی، ایمنی و بهداشت حرفه ای، مدیریت کیفیت ویژه صنایع نفت وگاز و تمدید اعتبار آنها طی سالهای متوالی در شرکت نفت گچساران صد درصد محقق شده است.
صیدالی گفت: ۱۳۸ طرح سرمایهای با اعتباری بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال پس از پیروزی انقلاب از سوی این شرکت و مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت در این شرکت انجام شده است.
صیدالی ایجاد فرصتهای شغلی فراوان برای اشتغال در طرحهای پیمانکاری و نیز فراهم آمدن زمینه توسعه و پیشرفت شغلی صنعتگران و کسبه و رونق اقتصادی عمومی در شهرستان گچساران را از نتایج فعالیتهای صنعت نفت در این شهرستان دانست.
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران دارای ۱۶ مخزن در مدار است که عمده تولید نفت از مخازن گچساران، بی بی حکیمه و رگ سفید-۲ انجام میشود.
مخازن بینک، گلخاری، نرگسی، چلینگر، پازنان-۲، منصور آباد، سیاهمکان، گرنگان، سولابدر، چهاربیشه، رودک، کیلورکریم و خویز نیز به ترتیب چهارمین تا شانزدهمین مخازن در مدار این شرکت محسوب میشوند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری و نفت و گاز گچساران گفت: ۳۰ هزار فعالیت پس از پیروزی انقلاب برای تحقق اقتصاد مقاومتی در این شرکت انجام شده است.
هوشنگ صیدالی افزود: عمده قطعات و تجهیزات مورد نیاز این شرکت از خارج کشور تامین میشد که با آغاز تحریمها متخصصان داخلی با توان داخلی کار قطعه سازی را شروع کردند.
وی ابراز داشت:تعمیر قطعات مورد نیاز شرکت نفت و گاز گچساران بیشترین تعداد این فعالیتها را تشکیل میدهد.
وی با اشاره به تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان بیان کرد: خودکفایی در ساخت و تعمیر قطعات مورد نیاز صنعت نفت گامی بلند به سوی تحقق اقتصاد مقاومتی و خودکفایی ملی است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری و نفت و گاز گچساران تصریح کرد: تاکنون چهار هزار قطعه مورد نیاز این صنعت از سوی متخصصان این شرکت بومی سازی شده است.
صیدالی افزود: این قطعات از سوی شرکتهای داخلی و کارگاه مرکزی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران طراحی و ساخته شده است.
وی بیان کرد: روزانه بیش از ۱۰ قطعه مورد نیاز این صنعت از سوی متخصصان این شرکت طراحی و ساخته میشود.
وی اظهار داشت: وابستگی صنعت نفت به قطعات مورد نیاز در خارج از کشور به کمترین میزان خود رسیده به طوری که در سال گذشته بیش از یکهزار و ۷۰۰ قطعه در این شرکت تولید شد.
وی افزود: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد از قطعات این صنعت در داخل کشور تولید میشود.
مدیرعامل شرکت بهره برداری و نفت و گاز گچساران گفت: این کالاها شامل هفت دستگاه خودرو اطفاء حریق، یک دستگاه چاه پیما، مخازن تحت فشار، انواع روغن و مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت نفت، دستگاهای سرد کننده و کولر، فیلترهای صنعتی، انواع پمپ و ماشین آلات فرایندی و قطعات کمپرسورها و نشت بندها و یاتاقان و بیرینگ و لاستیک خودروهای سبک و سنگین است.
صیدالی گفت: پیچیدهترین قطعاتی که در تجهیزات و ماشین آلات دوار قرار میگیرند در داخل کشور ساخته میشوند و به طور حتم هیچ قطعهای نیست که ما نتوانیم آن را بسازیم.
صیدالی ادامه داد: این شرکت برای ایجاد اشتغالزایی تمام تلاش خود را برای حمایت سازندگان داخلی انجام خواهد داد.
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: تاکنون شرکت نفت گچساران ۱۱۹ پروژه عام المنفعه را در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته در این شهرستان اجرا و در این راستا، واحدهای آموزشی، ورزشی، بهداشتی و خدماتی را احداث کرده است.
هوشنگ صیدالی اظهار داشت: این تعداد طرح با اعتباری بیش از یکهزار و ۹۵۳ میلیارد و ۶۳۳ میلیون ریال در مناطق محروم و کمتر توسعه این شهرستان اجرا شد.
وی بیان کرد: این پروژهها شامل ۵۲ پروژه بهداشتی، درمانی و خدماتی، ۱۶ طرح راه و جاده سازی، ۱۷ طرح عمران روستایی، ۹ طرح عمران شهری، هفت پروژه ورزشی و ۹ پروژه آموزشی، فرهنگی و هنری بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تاکید کرد که چهار درصد از هزینه توسعه و نگهداشت مخازن نفتی، در زمینه مسئولیتهای اجتماعی مناطق نفت خیز هزینه میشود.
احمد محمدی برای نیمه اول سال ۹۸، به طرح توسعه و نگهداشت ۲۸ مخزن نفتی در محدوده جغرافیایی مناطق نفتخیر جنوب اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبات شورای ملی اقتصاد، چهار درصد از هزینه این طرحها صرف مسئولیتهای اجتماعی مناطق خواهد شد.
وی بیان کرد: از طرح توسعه و نگهداشت ۲۸ مخزن نفتی در محدوده جغرافیایی مناطق نفتخیر جنوب، ۱۱ مخزن در گستره عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران توسعه مییابند که بستههای قراردادی توسعه این مخازن در سال ۹۸ انجام میشود.
محمدی تصریح کرد که انرژی نفت در همه بخشهای توسعهای کشور نقش دارد.
وی گفت: انجام مسئولیتهای اجتماعی نیاز به برنامه ریزی دقیق و منسجم دارد و فعالیتهای این حوزه باید متناسب با توسعه پایدار به گونهای باشد که مردم نتایج آن را در زندگی خود احساس کنند.
وی بر اجرای طرحهای توسعهای بخش نفت در گچساران تاکید کرد و اظهار داشت: با اجرای طرحهای توسعه مخازن نفتی در گچساران، زمینه اشتغال شمار زیادی جوان بیکار فراهم میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از تلاش مدیر عامل، مدیران و کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در تحقق برنامههای تولید نفت قدردانی کرد.
محمدی با اشاره به جایگاه گچساران به عنوان منطقه حیاتی و اقتصادی انرژی کشور گفت: گچساران به دلیل داشتن مخازن عظیم نفتی بویژه تلمبه خانه گوره به عنوان پایانه صادرات نفت مناطق نفت خیز جنوب از اهمیت ویژهای برخوردار است.
محمدی گفت: رعایت هر سه عنصر ایمنی، بهداشت و محیط زیست در شرکتهای تابعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب باید نهادینه شود.
وی ابراز کرد: اختصاص امتیاز به نخبگان صنعت نفت در همه رشتهها یکی از برنامههای کاری پیش روی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است.
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: حوزه فعالیت این شرکت در چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و بوشهر واقع شده است.
صیدالی ایجاد فرصتهای شغلی فراوان برای اشتغال در طرحهای پیمانکاری و نیز فراهم آمدن زمینه توسعه و پیشرفت شغلی صنعتگران، کسبه و رونق اقتصاد عمومی در گچساران از نتایج فعالیتهای صنعت نفت در این شهرستان دانست.
وی با تاکید بر اجرای برنامههای توسعهای در این شهرستان، تکمیل ساختمان پنج طبقه شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، نوسازی ناوگان ترابری متناسب با عملیات بهسازی و توسعه جادههای واحدهای عملیاتی و ترفیع چارتهای سازمانی این شرکت را خواستار شد.
شهرستان ۱۲۴ هزار نفری گچساران در جنوب استان کهگیلویه و بویراحمد واقع است.
انتهای پیام/غ