نورانی گفت: با توجه به اهمیت توسعه صادرات غیر نفتی در ورود ارز به کشور، حذف موانع پیش روی صادرات امری ضروری است.

خبر عید//حذف قوانین دست و پا گیر صادرات امری ضروری استرضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: با توجه به مشکلات نقل و انتقال ارز، صادرکنندگان گلایه‌هایی دارند که استمرار این روند می‌تواند بر کاهش صادرات دامن بزند.

وی افزود: برای رفع موانع نقل و انتقال ارز حاصل از صادرات پیشنهاد داده ایم که بانک ایرانی خارج از کشور ارز حاصل از صادرات را بگیرد و با نرخ ارز آزاد، ریالش را به حساب صادرکنندگان واریز کند.

نورانی ادامه داد: با توجه به مسائل تحریم، امکان حواله پول به بانک‌های خارجی وجود ندارد و تنها با فعال سازی بانک‌های ایرانی خارج از کشور، مشکلات نقل و انتقالات مرتفع خواهد شد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با انتقاد از صدور مقررات بی شمار بانک مرکزی بیان کرد: در سال ۹۷، صدور مقررات بی شمار در بحث صادرات توسط بانک مرکزی مشکلاتی برای صادرکنندگان عمده ایجاد کرد که به همین خاطر انتظار می‌رود در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۹۸ تمامی قوانین گنجانده شود تا صادرکننده بتواند نسبت به آینده صادرات برنامه ریزی لازم را انجام دهد.


بیشتر بخوانید: ۲ میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی افزوده شد


وی با تاکید بر توسعه صادرات غیر نفتی گفت: با توجه به آنکه توسعه صادرات غیر نفتی ضمن ورود ارز به داخل کشور، اشتغالزایی در بردارد، اما جای این سوال مطرح است که چرا قوانین دست وپا گیر از جلوی واردات برداشته شده است؟ و همچنان صادرکنندگان با مشکلات متعددی روبرو هستند؟

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به آنکه امکان انتقال و حواله ارز به کشور دیگر به سبب مسائل پولشویی وجود ندارد، از این رو باید توافقاتی میان صادرکنندگان و واردکنندگان صورت گیرد.

رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی نوسان نرخ ارز، پیمان سپاری ارزی و بازگردان ارز به سامانه نیما را از دیگر مشکلات پیش روی صادرکنندگان برشمرد و گفت: در شرایطی که تمامی هزینه‌های تولید و صادرات براساس ارز آزاد محاسبه می‌شود امکان بازگرداندن ارز به سامانه نیما وجود ندارد.

نورانی در ادامه افزود: در شرایطی تحریم که امکان نقل و انتقال ارز وجود ندارد، تصمیمات مسئولان در حوزه اقتصاد و تولید باید متناسب با شرایط موجود باشد.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه ایجاد و نفوذ در بازار‌های صادراتی سخت است، بیان کرد: حفظ و استمرار بازار‌های صادراتی به مراتب سخت‌تر است چرا که صادرات یک شبه اتفاق نیفتاده که بخواهیم یک شبه آن را از دست دهیم.

انتهای پیام/

حفظ و استمرار بازارهای صادراتی سخت تر از بدست آوردن آن است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار