به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگار جوان از یاسوج ، عدل هاشمی پور نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی گفت: پس از تخریب بافت تاریخی دهدشت با رایزنی با معاونت رئیس جمهور، رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور و همکاری تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس موضوع، مطرح و این اعتبار تخصیص داده شد.
وی بیان کرد: هر گونه مرمت و بازسازی بافت تاریخی تا انجام کار مطالعاتی باید متوقف شود.
هاشمی پور عنوان کرد: با همکاری رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور مشاور خوب برای مطالعه، ساماندهی و مرمت کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت انتخاب خواهد شد.
وی گفت: با توجه به اهمیت بافت تاریخی دهدشت، و نقش آن در توسعه شهرستان مطالعات دقیق و کارشناسی شده برای مرمت و بازسازی این آثار به جای مانده از دوران صفوی، ضروری است.
هاشمی پور افزود: برای جلوگیری از دوباره کاری در بافت تاریخی دهدشت باید با مسئولیت مشاور، کار مرمت، بهسازی و سبک سازی کاروانسرا بصورت کارشناسی اجرا شود.
وی افزود: امروز شنبه جلسهای به منظور بررسی موضوع و ارائه راهکارهای لازم برای تعیین تکلیف بافت تاریخی دهدشت در سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار خواهد شد.
روز یکشنبه ۱۹ اسفندماه سال جاری قسمتهای زیادی از کاروانسرای احیا شده بافت تاریخی دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه میراث ماندگار تاریخ صفویه تخریب شد.
بافت قدیم شهر دهدشت یکی از بزرگترین آثار دوره صفوی به لحاظ اهمیت بافت تاریخی و وجود بناهای ارزشمند سالهای متمادی است که از سوی مسئولان خبرهای زیادی از احیای این بافت منتشر شده است.
بافت قدیمی دهدشت (بلاد شاپور) با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافتهای تاریخی کشور به شمار میآمد، اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.
براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از گذرگاههای تجارت با بنادر جنوبی، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.
وجود بیش از دو هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است که روز به روز در حال نابودی و تخریب است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی بهجا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجرهها بوده که دور تا دور حیاط بنا شدهاند.
چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.
بلاد شاپور، شهر هفت گنبد میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه از ظرفیتهای گردشگری مهم شهرستان است که تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی و جذب گردشگر در این بافت صورت نگرفته است.
بافت تاریخی دهدشت به شماره ۳ /۱۶۸۹ در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت تاریخی رسیده است.
انتهای پیام/غ