حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در همه دنیا مالیات بر ارزش افزوده از مصرف کننده نهایی گرفته می شود اما در چند سال گذشته در کشور این مالیات ۹ درصدی از تولید گرفته می شد که با مشکلات زیادی همراه بود.
گرمابی افزود: از آنجایی که اجرای بسیاری از قوانین در ایران با هدف اولیه تدوین آن قانون فاصله دارد یا حتی مغایر است، درباره قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز این مسئله صدق میکند. در طرح گرفتن مالیات ارزش بر افزوده از تولید مشکلات زیادی رخ داد و با توجه به اینکه اقتصاد ایران ۸۰ درصد وابسته به دولت است؛ پرداخت مالیات سر موقع انجام نمی شد و مشکل دیگر آن صادر نکردن فاکتور برای فرار از مالیات بود. طبق بررسی های انجام شده و تصمیمات نهایی، قرار شد این مالیات در پایانه های فروش و از مصرف کننده نهایی گرفته شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با سیستم هایی که وزارت ارتباطات قول تجهیز آن را داده است، از نیمه دوم سال ۹۸ این مالیات هم زمان با کشیدن کارت اعتباری از حساب مبداء کسر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اختصاص ۱۴ میلیارد دلار ارز به کالاهای اساسی/ ۸ ردیف کالا از گروه ۲ به یک تغییر کرد
وی اظهار کرد: البته با وجود آنکه مسئولان بر شفافشدن این سیستم از طریق پایانههای فروش تاکید دارند، ولی همچنان راههای فرار مالیاتی برای عدهای باز است. به غیر از صنوفی که غالبا در سطح خرد فعالیت کرده و از طریق این دستگاهها معاملات سالانهشان چک میشود باز هم شرکتهای بزرگ که نوع معاملاتشان متفاوت است و در سطح کلان فعالیت میکنند، قابل شناسایی در سیستم مالیاتی نیستند. شاید هم به دلیل وجود همین خلاءها در نظام مالیاتی کشور است.
انتهای پیام/