مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین گفت: با انجام اولین فصل کاوش‌های باستان شناختی غارقلعه کرد در منطقه آوج، پیشینه سکونت بین ۴۰ تا ۲۰۰ هزارسال در این غار پیش بینی شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: غار تاریخی قلعه کرد در ۲۰ کیلومتری برج‌های دوگانه خرقان در دهستان حصار شهر آبگرم در ۲۵ اسفند سال ۹۵ با شماره ۳۸۳ در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسید.

خزائلی افزود: قدیمی‌ترین محوطه کاوش شده استان قزوین تا پیش از غار قلعه کرد، تپه چهار بنه شهر سگزآباد با قدمت ۵ هزار و ۶۰۰ تا ۶ هزار سال پیش از میلاد بود که در سال ۱۳۸۸ با پیگیری مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوئین زهرا، این غار به عنوان یک زیستگاه دوره پارینه سنگی میانی شناسایی و مطرح شد.

وی افزود: به دنبال انجام نخستین فصل کاوش‌های باستان شناسی در این مکان از شهریور ماه پارسال و بر اساس یافته‌هایی، چون سر پیکان‌های دوره موستری، سر پیکان لوآلوآ و سنگ ابزار‌های برداشت شده با فناوری لوآلوآ پیشینه سکونت در استان قزوین تا ۲۰۰ هزارسال پیش بینی می‌شود.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه تجزیه و تحلیل داده‌های باستان شناختی این غار از سوی موزه انسان شناسی پاریس و دانشگاه تربیت مدرس در حال انجام است، گفت:: بر اساس نظر سرپرست هیات کاوش غار قلعه کرد، این غار تاریخی به احتمال زیاد یک کمپ پایه و مورد توجه گروه‌های انسانی در بازه زمانی بین ۴۰ تا ۲۰۰ هزار سال قبل بوده است.

خزائلی درباره شش هزار یافته فرهنگی به دست آمده از این غار در طی کاوش‌های امسال گفت:: داده‌های متنوع استخوانی شامل استخوان‌های اسب، گوزن و خرس از این غار به دست آمد که نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل این داده‌ها در کنار بررسی نهشته‌های رسوبی مبین حضور پررنگ پستانداران بزرگ جثه (اسب سانان) در منطقه آوج و نوسانات و تغییرات قابل توجه رطوبتی در دوره پارینه سنگی میانی است.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از انجام دومین فصل کاوش غار قلعه کرد در تابستان ۹۸ خبر داد و خاطر نشان کرد: از مهمترین اهداف سرپرست هیات کاوش در فصل دوم رسیدن به سنگ بستر غار و بازسازی کامل فرآیند‌های تشکیل لایه‌های باستان شناختی و نهشته گذاری در غار قلعه کرد و تمرکز بر موضوع نوسانات اقلیمی، دستیابی احتمالی به اسکلت انسان عصر پارینه سنگی و بررسی رابطه میان صنایع سنگی دوره پارینه سنگی منطقه زاگرس و شمال فلات مرکزی ایران است.

انتهای پیام/ک

غار تاریخی قلعه کرد در دهستان حصار شهر آبگرم واقع شده است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.