گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتهاند اینکه برخی از بانوان با وجود مصرف
داروهای ضد بارداری به طور ناگهانی باردار میشوند و این قرصها تاثیری در کنترل بارداری آنها ندارد، به دلیل وجود نوعی ژن در بدن آنهاست.
به گفته کارشناسان برخی از بانوان ژنی به نام (CYP۳A۷*۱C) دارند که سبب تجزیه هورمونها و اثرگذاری ضعیف داروهای ضد بارداری برآنها خواهد شد.
محققان اعلام کردهاند با بررسی و انجام آزمایش خون میتوان این ژن را شناسایی کرده و از راهکارهای درمانی جایگزین یا کمکی برای آن استفاده کرد.
کارشناسان در پژوهشهای خود متوجه شدند عواملی متعدد دربارداری بانوان اثرگذار است و مصرف داروهای ضد بارداری نمیتواند به سرعت نتیجه دلخواه را در اختیار بانوان قرار دهد و نباید صد درصد به آن اعتماد کنند، به ویژه اگر به دلیل بیماری یا مصرف داروهای خطرناک برای جنین قصد بارداری برای مدتی ندارند.
ژن (CYP۳A۷*۱C) در دوران جنینی در بدن انسان فعال شده و در بزرگسالان به حالت غیرفعال در خواهد آمد هر چند که برخی عوامل میتوانند سبب فعالیت دوباره آن شوند.
پژوهشهای جدید نشان میدهند این ژن میتواند هورمونهایی که درون داروهای ضدبارداری قرار دارد را فیلتر و تجزیه کند.
بنا بر آمارها هر ساله حدود هشت درصد از بانوان متاهل که از داروهای ضد بارداری استفاده میکنند دچار بارداری ناخواسته میشوند؛ استفاده از سایر روشهای ضد بارداری مانند IUD یا ایمپلنت ریسک ضریب شکست پایین تری دارند اما عده زیادی از بانوان به دلیل راحتی استفاده از دارو، آن را به سایر روشها ترجیح میدهند.
کارشناسان در مراحل بعدی در نظر دارند چگونگی روش شناسایی و غربالگری این ژن در بانوان را بررسی کنند تا بتوانند راهکارهای درمانی اثرگذار را بیابند.
تجزیه و تحلیل ژنتیکی این ژن فرآیندی تخصصی است و به پژوهشهای بیشتر برای شناسایی راهکارهای تشخیصی متداول نیاز دارد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
تاثیر قرصهای ضد بارداری