تیمی از محققان به تازگی با استفاده از فناوری تصویربرداری fMRI و الگوریتم زبان ماشین به پیگیری عملکرد مغز انسان در فراموش کردن خاطرهها و به یاد آوردن آنها پرداخته است.
این تحقیق نشان میدهد مغز انسان توانایی خوب برای پاک کردن و حذف خاطرههای ناخوشایند دارد و این یکی از دلایلی است که پس از بروز رخدادی تلخ به تدریج افراد آن را به طور کامل فراموش یا بخشهایی متعدد از آن را از یاد میبرند.
کارشناسان در نظر دارند با بررسی این قابلیت منحصربه فرد مغز از آن برای حذف خاطرههای دردناک در افراد به ویژه اشخاصی که با رویدادی تلخ و ترسناک مواجه شدهاند و زندگی آنها تحت تاثیر قرار گرفته است، استفاده کنند.
همه انسانها در طول عمر خود خاطراتی مختلف دارند که سعی در فراموش کردن آنها دارند، این خاطرهها یا تلخ است یا ترسناک و یاد آوری آنها باعث ناراحتی، خجالت وشرمساری و حتی ترس شدید میشود.
محققان دانشکده روانشناسی دانشگاه تگزاس اعلام کرده اند، درصورت تمایل فرد، مغز میتواند خاطرههای ناخوشایند و ترسناک را حذف یا آنها را به شدت کمرنگ کند.
کارشناسان در این پژوهش داوطلبان را به ۲ دسته تقسیم کرده اند و چندین عکس به آنها نشان داده اند، سپس از یکی از گروهها درخواست شده است عکسها را به یاد آورند در حالی که گروه دوم باید عکسها را از یاد میبرند.
در طول تمرین، فعالیت مغز داوطلبان با استفاده از تصویر برداری رزونانس مغناطیس عملکردی، fMRI بررسی شده و سپس دادهها با استفاده از یادگیری ماشین تفسیر شده اند.
نتیجه تحقیق نشان داد افراد بسیار راحتتر میتوانند خاطره و تصاویر را فراموش کنند تا آنها را به یاد آورند.
کارشناسان در نظر دارند در مراحل بعدی آزمایش به بررسی چگونگی حذف خاطرههای منفی و تقویت حافظه بدون وجود خاطرههای ناامید کننده بپردازند.
منبع:Newatlas
انتهای پیام/
فعال سازی حذف خاطرات منفی از ذهن انسان