یک دکترای تغذیه گفت: مبتلایان به بیماری‌های مزمن غیرواگیر می‌توانند با رعایت نکاتی، آجیل خام را به مقدار محدود مصرف کنند.

فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره میزان مجاز مصرف روزانه نمک اظهار کرد: افراد روزانه باید پنج گرم نمک یُددار مصرف کنند، که میزان مصرف روزانه نمک در ایرانیان ۲ تا سه برابر میانگین جهانی است.

وی درباره آجیل بو داده (دودی شده) بیان کرد: برای بو دادن آجیل اغلب از نمک‌های غیریُددار استفاده می‌شود، بنابراین افرادی که آجیل بو داده را مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به بیماری‌های ناشی از کمبود یُد قرار می‌گیرند، از سوی دیگر فرآیند بو دادن آجیل، یُد نمک را از بین می‌برد.

عوارضی که با مصرف آجیل بو داده در انتظار شماست / حد مجاز مصرف روزانه آجیل خام برای بیماران چقدر است؟

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی افزود: در فرآیند بو دادن آجیل، ترکیبات آلدئیدی به نام «آکریل آمید» تولید می‌شود که این ترکیبات سرطان‌زا هستند.

چگونه آجیل خام به بیماران دیابتی کمک می‌کند؟

وحید تأکید کرد: مصرف آجیل خام به مقدار محدود و مشخص شده در مبتلایان به دیابت علاوه بر کنترل این عارضه، روند ابتلا به عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت ناشی از دیابت مانند پای دیابتی، بیماری‌های کلیوی و اختلالات چشمی را کُند می‌کند.


بیشتر بخوانید: آفلاتوکسین؛ سمی خطرناک که در آجیل آلوده جا خوش کرده است/ رنگ پس دادن خشکبار را جدی بگیرید


وی تصریح کرد: آجیل خام غنی از ویتامین‌ها، انواع مواد معدنی و فیبر است، آجیل به علت داشتن فیبر، متابولیسم (سوخت و ساز) گلوکز بیماران مبتلا به دیابت را تنظیم می‌کند و همین و موضوع سبب افزایش قند خون می‌شود، آجیل همچنین به علت دارا بودن ویتامین‌ها و انواع مواد معدنی حساسیت به انسولین را در بیماران دیابتی افزایش می‌دهد، بنابراین سلول‌ها نسبت به انسولین واکنشی بهتر نشان می‌دهند و گلوکز خون کاهش پیدا می‌کند.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی گفت: ویتامین B۱ یا منیزیم موجود در آجیل از بروز عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت ناشی از بیماری دیابت پیشگیری یا روند ابتلا به این عوارض را کُند می‌کند، بنابراین مبتلایان به دیابت باید مغز‌هایی را که سرشار از فیبر محلول، منیزیم و ویتامین B۱ هستند، در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند، بادام زمینی و نخودچی غنی از فیبر و بادام درختی و تخمه کدو سرشار از منیزیم و ویتامین B۱ هستند.

عوارضی که با مصرف آجیل بو داده در انتظار شماست / حد مجاز مصرف روزانه آجیل خام برای بیماران چقدر است؟

میزان مجاز مصرف روزانه آجیل خام در بیماران دیابتی

وحید اظهار کرد: مبتلایان به دیابت روزانه مجاز هستند که پنج عدد بادام درختی، پنج تا ۱۰ عدد بادام زمینی یا ۲ قاشق غذاخوری تخمه کدوی خام را مصرف کنند، آجیل به علت داشتن چربی زیاد، چگالی انرژی بالا دارد، بنابراین همه افراد به ویژه بیماران دیابتی باید در مصرف آن احتیاط کنند.

فواید آجیل خام برای مبتلایان به فشار خون

وی بیان کرد: آجیل خام به علت داشتن منیزیم نقشی مؤثر در گشاد شدن عروق دارد و با پمپ‌های کلسیم رقابت می‌کند، بنابراین فشار خون را کاهش می‌دهد، آجیل خام از بروز عوارض کوتاه مدت یا طولانی مدت ناشی از بیماری فشار خون در مبتلایان به این عارضه پیشگیری می‌کند.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی درباره منابع غنی از منیزیم افزود: مغز‌هایی مانند بادام درختی، تخمه کدو، پسته، بادام هندی و سبزی‌های برگ سبز از جمله منابع غنی از منیزیم هستند.

عوارضی که با مصرف آجیل بو داده در انتظار شماست / حد مجاز مصرف روزانه آجیل خام برای بیماران چقدر است؟

وحید تأکید کرد: مبتلایان به فشار خون بالا مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند بنابراین مصرف روزانه سه تا پنج عدد گردوی کامل به علت داشتن امگا ۳ فراوان  از گرفتگی عروق از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: روشی آسان برای تشخیص پسته‌های سالم/ سمی خطرناک که در «آجیل مانده» جا خوش می‌کند


وی تصریح کرد: بیمارانی که دچار فشار خون بالا هستند روزانه باید ۲ قاشق غذاخوری تخمه کدو، یک قاشق غذاخوری پسته یا پنج تا هشت عدد بادام درختی خام مصرف کنند، مبتلایان به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی هم نباید در استفاده از آجیل زیاده روی کنند.

عوارضی که با مصرف آجیل بو داده در انتظار شماست / حد مجاز مصرف روزانه آجیل خام برای بیماران چقدر است؟

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی مصرف فندق را برای مبتلایان به فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی مفید دانست و یادآوری کرد: آجیل خام به علت داشتن ویتامین‌ها، انواع مواد معدنی، اسید چرب امگا ۳، منیزیم، ویتامین‌های گروه B و اسید آمینه آرژنین از بروز التهاب مزمن در بدن جلوگیری می‌کند، التهاب مزمن که از طریق مصرف برخی مواد غذایی ایجاد می‌شود در طولانی مدت افراد را به بیماری‌های مزمن غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون و اختلالات قلبی و عروقی دچار می‌کند، مصرف آجیل خام به مقدار محدود و مشخص شده در جلوگیری از بروز انواع مختلف سرطان‌ها مؤثر است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
خواهشا این قدر فقر به مردم نفروشید
Iran (Islamic Republic of)
مسلم
۲۰:۲۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
تا کشف بعدی دانشمندان دولت نهم شما رو به خدا میسپارم.
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۹:۲۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
بهتر، بهانه ای میشه برای اینکه آجیل نخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
خیالتون راحت مردم پول ندارن بخرن تامریض بشن
یه بهانه دیگه پیداکنین تاگرونی روتوجیه کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
با سلام
دکتر عزیز
اولا نخودچی خودش بوداده نخود هست. دوم یه بار می فرماید ید ندارد ولی در اثر گرما ید از بین می رود اولا نمک طبیعی خودش میزان مشخصی بد دارد دوما نمک بیشتر در غذاهایی که به صورت گرم پخته می شود مصرف دارد پس کلا ید منتفی شد؟
کاری با بو داده نداده ندارم ولی امنیت غذایی در آجیل در بو نداده است زیرا اول اگر مانده یا خراب باشد قبل فهمیدن از طریق مزه یا بو است. دوم از رنگ و نمک فراوان و دستکاری برای رفع بو در مانده ها جلوگیری می کند. سوم قیمت را پایین تر خواهیم داشت.
در مورد مقدار مصرف یه مشکلی جدی در کل نظرات دکتر متخصص وجود دارد در کشور ما هیچ تحقیق مستند و قابل استنادی برای میزان مصرف اصلا وجود ندارد و کلیه نظرات بر اساس تفکرات شخصی است.
ثانیا اصلا هیچ تحقیق مستند و قابل استنادی برای اینکه اصلا در هر دانه آجیل از هر نوعش واقعا چه میزان کالری چه میزان فیبر چه میزان ویتامین و چه میزان سایر عناصر را دارد خودش جای سوال دارد .
دلیل این مورد هم مشخص است اول در گذشته که میزان این نوع از ویتامین و فیبر و .... و اعلام میکردند دستگاه های پیشرفته امروزی وجود نداشت چگونه است در این مورد هیچ بروزرسانی واقعی صورت نپذیرفته است دوما آیا برخی از این مواد غذایی نمی توانند باعث دفع یا تقویت همدیگر در هنگام مصرف شوند، مانند مسهل غذا یا سردی و گرمی غذا چون حتما همه این رو تجربه کردند که گاهی برخی غذاها پس از خوردن در کنار هم باعث مشکلات جدی میکند.
پس بهتر است قبل از هر نکته آموزنده مستندات علمی اون رو هم قرار بدهید
با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
کاش گوشت هم عوارض پیدا می کرد قیمتش می امد پایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
عکساشو نذار شاید یکی دلش خواست... باور کن دو سال هوس بادوم هندی کردم اما نمیشه خرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
دوست عزیز همین کامنتت ثابت میکنه که توانایی خرید داری!چون این کامنت رو یا با گوشی هوشمند نوشتی یا پی سی- پس وضعیت مالیت متعادله- دو سال پیشم بادوم هندی کیلو 10 بوده- الانم بجا 10 تا چیپس و پفک میتونی 300 گرم بادوم هندی بخری و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
داداش میخوای یه گوشی دست دوم چینی هم نداشته باشیم؟ قیمت چیپس الان 3 تا 5 هزارتومنه دوساله پول گازم عقب افتاده هر ماه میاد میگه قطع میکنم اونوقت 10 تا پول چیپس که میشه حدود 40 تومن بدم 300 گرم فقط برای بادوم؟؟؟ چه انصافی دارید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
بادام هندی کیلویی 210 هزارتومانه کجای کاری؟
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۱۸:۱۵ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
چرا سالهای گذشته ازین حرفا نبودتا کی ازین فیلما تا کی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۵ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
خخخ چند روز دیگه میان میگن هوا هم ضرر داذه، آب هم ضرر داره
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۳۹ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
اقای دکتر سوادت برای خودت .
درس امروز دکتر محمد: نمک بخورید نگران نباشید و بدانید
سرطان با شرمندگی یه پدر جیب خالی میاد
سرطان با دلشوره های یه مادر نگران از اوضاع جامعه میاد
سرطان با فقر میاد
سرطان با تبعیض اقتصادی ، اجتماعی و...میاد
سرطان با علی برکت اله میاد
سرطان با اختلاس میاد
سرطان با بی توجهی میاد
سرطان با مافیای سایپا و ایران خودرو میاد
سرطان با مدیران 5 دقیقه ای میاد
سرطان با ویلای های لواسان میاد
سرطان با اجاره خونه های بی حساب و کتاب میاد
و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
مگه میشه مگه داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
ما که نداریم بخریم که بخواین مواظب باشیم اما این کارشناس نگفت که فقط نگاه کردن به آجیل مضر هست یا نه ؟
اما مسؤلین ، بیچاره ها ی وقت با خوردن آجیل دچار مشکل نشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
نمیدونم چرا وقتی آجیل و گوشت گرون میشه تازه ضررهاشون رو کشف میکنن ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ضحی
۱۷:۳۲ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
دقیقا چرا واقعا؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
لطفا اجناسو ارزونش کنید که همه مردم مستضعف بتونن توی سبد غذاییشون هر ماه خرید های لازمشون رو داشته باشن نه فقط سالی یک بار اونم باید برن وام بگیرن با سود بالا تا بتونن یک کیلو آجیل برای شب عیدشون بخرن . خودم و شما را از مصیبت عظیم فقر و نداری و بیکاری و بی پولی به صبر عظیم حضرت ایوب پیامبر خداوند جل جلاله س دعوت میکنم ان شاءالله به امید آینده ایی پر از تدبیر و امید . والسلام و صلوات . التماس دعا . اللهم عجل لولیک الفرج و العافیت و النصر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
ایناهمش دروغ تازمانیکه ارزون بود خوب بود حالا سرطان زا هست؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
عزیزان میبینن نمیتونن قیمت هار وکنترل کنن میگن ضرر داره
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۵:۴۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
تا دیروز آجیل مفید بود !
حالا که گرون شده ، شده اَخ و جیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
همه خوردنیها کم کم سرطان زا میشن !!!!!!!!!!!!!!!! علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
رحمن
۱۵:۳۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
چه جالب!
اجیل هم واسه بدن مضر شد.
Iran (Islamic Republic of)
ا
۱۵:۳۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
عجب
ما که باور میکنیم چون مجبوریم باور کنیم چون پول نداریم که بخوایم بخریم.
-
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
هر چیزی گران شود عوارض پیدا می کند یا للعجب
آخرین اخبار