مشاور اتاق اصناف ایران گفت: کمبود کالایی در کشور وجود ندارد و مشکل تنظیم بازار از روند توزیع کالا است.

توزیع نامناسب کالا دلیل بروز چالش در تنظیم بازار استبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدرضا جعفریان مشاور اتاق اصناف ایران در برنامه اقتصادی رادیو گفتگو تصریح کرد: وضعیت کنونی تنظیم بازار باید آسیب شناسی شود چراکه در بخش توزیع کالا، نظارتی صورت نمی‌گیرد و چند سالی که با مشکل مواجه است. در یکی ۲ سال گذشته برای کالا‌های اساسی، ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده شده، ولی همچنان دیده می‌شود که تنظیم بازار دچار چالش است.

جعفریان افزود: بزرگترین مشکل در تنظیم کردن بازار نبود نظارت است چرا که در کشور کمبود کالایی وجود ندارد و مشکل از روند توزیع کالا است.

مشاور اتاق اصناف ایران تصریح کرد: اتحادیه‌های صنفی می‌توانند بازوی قوی برای دولت در تنظیم بازار باشند، ولی متاسفانه هیچ اختیاراتی نظیر اطلاعت ثبت سفارش، موجودی انبار‌ها و ... به اتحادیه‌ها داده نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: بررسی آمار مصرفی کشور، اولین قدم برای تنظیم بازار


وی ادامه داد: مصرف کننده در کشور جایگاهی ندارد و سازمان حمایت از مصرف کنندگان هیچ اهمیتی به مردم و همچنین تولیدکنندگان نمی دهد.

در ادامه برنامه حمید گرمابی عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: سیستم های فعال در رساندن کالا به دست مردم اصناف، فروشگاه های زنجیره ای، شرکت های تعاونی، میادین میوه و تره بار و شرکت های تعاونی هستند و این شبکه گسترده نیاز به بازرسی دارد.

گرمابی اظهار کرد: در بودجه ۹۸ اختیاراتی به دولت داده شده تا با توجه به شرایط اقتصادی، کالاهای خود را با ارز نیمایی یا ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین و در بازار قیمت گذاری کند تا کالایی که به دست مصرف کننده می رسد تفاوت قیمتی زیادی نداشته باشد.

عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دراز مدت برای تنظیم بازار بطور حتم باید ساختارها اصلاح شود و در کوتاه مدت، نظارت از سمت وزارت صمت، جهاد کشاورزی و اصناف باید بیشتر شود.

ارز ۴۲۰۰ تومانی نتوانسته چاره ای برای کنترل قیمت ها باشد

احمد كیمیایی عضو كمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی گفت: با تحریم ها و اتفاقات اخیر، شاهد آن بودیم که اقتصاد کشور آن طور که باید پایه های قوی و محکمی ندارد و دست خوش اصلاح ساختار است چرا که با چالش های روبرو، در برخی از شاخص های اقتصاد کشور با مشکل مواجه شده ایم.

كیمیایی تصریح کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی و پایین نگه داشتن آن برای تامین کالاهای اساسی مهمترین قدم دولت باید باشد. البته ارز ۴۲۰۰ تومانی در حال حاضر نتوانسته چاره ای برای کنترل قیمت ها باشد و باید با برنامه ریزی های اصولی، فضایی ایجاد شود نا مردم در تهیه و تامین کالاهای اساسی خود مشکل نداشته باشند.

وی ادامه داد: دولت متاسفانه تصمیمات و بخشنامه ها را صادر می کند و بعد با بخش خصوصی مشورت می کند . ارتباط بخش خصوصی کمتر از سابق شده و هیچ‌نقشی در تصمیم گیری ها ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار