یک تحلیلگر عراقی در اظهاراتی به مقایسه سفر رؤسای‌جمهور آمریکا و ایران به عراق پرداخت و ۳ پیام مهم دیدار روحانی از بغداد را تشریح کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، جاسم الموسومی، یک تحلیلگر سیاسی عراقی، درباره تفاوت سفر رئیس جمهور اسلامی ایران و رئیس جمهور آمریکا به عراق گفت حسن روحانی به حاکمیت عراق احترام گذاشت، اما دونالد ترامپ به حاکمیت عراق احترام نگذاشت. 

او در ارزیابی بازتاب سفر روحانی به عراق گفت: درباره چگونگی استقبال از سفر روحانی به عراق آگاهید. این سفر برای عراق، ایران و حتی منطقه سه پیام مهم به همراه دارد. مورد اول چگونگی اجرای این سفر در مقایسه با سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به عراق است. سفر ترامپ سفر مخفیانه بود، اما سفر روحانی در سایه احترام به حق حاکمیت عراق انجام شد. ایرانیان با این اقدام به نوعی گفته‌اند «ما به عرف حاکم بر روابط دیپلماتیک احترام می‌گذاریم». پیام دوم و مهم این است که ایرانیان برای این سفر برنامه‌های کاری خاصی در نظر گرفته‌اند که با استقبال عراق مواجه شد. در شرایطی که واشنگتن سعی می‌کند تهران را تحت فشار قرار دهد، ایران سعی می‌کند با امضای توافقات راهبردی با عراق اجازه ندهد واشنگتن در این زمینه توفیق چندانی داشته باشد. پیام سوم سفر روحانی به عراق این است که ایران ثبات عراق را در ثبات طیف‌های مختلف عراق اعم از سنی‌ها، کرد‌ها و... می‌داند. این پیام‌ها با استقبال مردم عراق مواجه شده است.

تفاوت‌ چشمگیر سفر رؤسای‌جمهور آمریکا و ایران به عراق از دیدگاه تحلیلگر عراقی

استقبال برهم صالح از روحانی در بغداد

این تحلیلگر افزود عراق نباید در سیاست‌هایش برای نزدیک شدن به ایران یا آمریکا با علامت سئوال‌هایی مواجه باشد، این کشور نیاز دارد از این روند فاصله بگیرد. این سفر با ارزیابی‌های زیادی مواجه شده است به ویژه اینکه انتظار می‌رود برای اولین بار آقای روحانی با (آیت‌الله) سیستانی دیدار کند و چنانچه می‌دانید این مرجع دینی سوپاپ اطمینان عراق است و تأثیر زیادی در بعد اجتماعی و سیاسی کشور دارد و این دیدار بیانگر رضایتمندی عراق از مواضع ایران در حمایت از بغداد در مبارزه با داعش و همچنین رضایتمندی از مواضع سیاسی تهران است.


بیشتر بخوانید:
چرا روسای‌جمهور آمریکا دزدکی به عراق سفر می‌کنند؟
خاطره فراموش‌نشدنی ترامپ از سفر اخیرش به عراق


الموسوی ادامه داد: در‌های بغداد به روی پایتخت‌های عربی بسته نیست. پادشاه اردن سفری به بغداد داشت. وزرای امور خارجه قطر و عربستان هم سفر‌هایی به عراق داشتند. امیر کویت هم سفری به عراق داشت. پس اگر برخی از کشور‌های عربی نمی‌خواهند به عراق سفر کنند دلیل بر آن نیست که در‌های عراق به روی آنان مسدود است. وقتی می‌گوییم روابط عراق و ایران مثبت است در واقع از توازن در روابط سخن می‌گوییم یعنی وقتی از انرژی، پالایش نفت، از برق یا از خط آهنی که عراق را به اقیانوس هند و ایران را به آب‌های گرم مدیترانه متصل می‌کند، سخن می‌گوییم یعنی از اموری می‌گوییم که جهت تأمین منافع عراق است.

تفاوت سفر رؤسای‌جمهور آمریکا و ایران به عراق از دیدگاه تحلیلگر عراقی

ترامپ و همسرش در پایگاه نظامی نیروهای آمریکایی در عراق در سفری که مورد استقبال مقامات عراقی قرار نگرفت

وی در ادامه اظهاراتش سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق را برای ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نگران‌کننده خواند و در توضیح سخنش گفت: چرا باید ترامپ وارد عراق شود بدون آنکه به حاکمیت عراق احترام بگذارد، اما رئیس جمهور ایران که رقیب ترامپ در عراق است با احترام به حق حاکمیت عراق وارد بغداد شود؟ چرا همیشه برخی در پی آنند تا تأکید کنند ایران بر عراق مسلط است؟ در شرایطی که بغداد مستقل است و نهاد‌های مستقلی دارد، روحانی وارد کشوری شده است که رئیس جمهور سنی‌مذهب و کرد این کشور با رویی گشاده از او استقبال کرده است. رئیس پارلمان و نخست وزیر عراق از او استقبال کرده‌اند. در نتیجه اتهام‌ها علیه عراق و ایجاد علامت سئوال‌هایی در برابر این سفر، تنها ناشی از ایران‌هراسی برخی از کشور‌های شورای همکاری خلیج (فارس) است.

این تحلیلگر عراقی در ادامه تاکید کرد: سخنان رئیس جمهور ایران مبنی بر روابط فرهنگی و اجتماعی با عراق بیانگر تشابه دینی، مذهبی و فرهنگی دو کشور است. این سخن تفسیری بر برخی مشابهت‌های عقیدتی میان دو کشور است و این تشابه عقیدتی را نباید علیه مذاهب و اعتقادات دیگر در داخل عراق یا منطقه مثل عربستان یا امارات دانست.

انتهای پیام/

مقایسه سفر دزدکی ترامپ به عراق با سفر دوستانه روحانی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۰۸:۳۹ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا
-
معصومه
۰۸:۳۹ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
انشالله نابودی کاخ سفید امریکا
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۶:۵۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
کشورهای ضعیفی مثل عراق از دارایی های ایران سود خوبی میبرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
این ارتباط بیشتربه نفع عراق هست نه مردم ایران؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
چند وقت دیگه عراق میشه یه یه کشور پیشرفته چون ایران بخاطر تحریمها باید یه کشور ثالث برای معاملاتش بخاطر تحریم پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
صد در صد باهم فرق دارند .امریکا یواشکی میاد که تاراج کنه غارت کنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
اصلاچراباید سفر رییس جمهور ایران باآمریکا مقایسه شود؟؟!! گاهی وقتها دوچیز کاملا متفاوت رانمی تولن باهم مقایسه کرد؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۲:۵۸ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
مردم خودشون عقل دارن مقایسه رو می بینن اگر بجا نبود می فهمن.
آخرین اخبار