به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تیمی از پژوهشگران دانشگاه MIT به تازگی روشی جدید برای شناسایی تومورهای کوچک سرطانی با استفاده از نوعی فناوری عکس برداری ابداع کرده اند. با استفاده از این روش میتوان سرطان را درمراحل اولیه بیماری شناسایی کرد واقدامهای درمانی لازم را انجام داد.
هرچه تومورهای سرطانی درمراحل اولیه شناسایی شوند امکان درمان بیماری و بالا رفتن امید به زندگی در افراد افزایش مییابد. هرچند شناسایی تورمورهای سرطانی تا زمانی که آنها به ابعاد خاصی برسند به آسانی امکان پذیر نیست، اما کارشناسان امیدوار هستند با غربالگری بدن افراد با استفاده از فناوری جدید تصویر برداری نوری بتوانند درمراحل اولیه ابتلای افراد به بیماری را تشخیص دهند.
اکنون دردنیا دو شیوه تصویر برداری MRI و CT اسکن وجود دارد که میتواند اجزای درونی بدن را نشان دهد، اما هر دو شیوه تصویر برداری کنونی نمیتوانند تومورهای سرطانی کوچکتر از یک سانتی متر را شناسایی کنند یا تصویر مبهم از آن به دست میآورند.
فناوری تصویربرداری نوری میتوانند تومورهای کوچک را شناسایی کنند، اما نمیتوانند درعمق بدن بیمار بیش از ۳ سانتی متر نفوذ کنند.
محققان درجدیدترین پژوهش سعی در تلفیق دو شیوه تصویربرداری از بافت بدن کردند که با استفاده از طول موج بالا و نورهای نزدیک به نور مادون قرمز میتوانند به عمق بیشتری از بدن به نسبت سایر روشهای تصویربرداری نوری نفوذ کنند و تصاویری با کیفیت و وضوح بالا به دست آورند.
سیگنالهای خارج شده از بدن دراثرتابش نور به وسیله یک الگوریتم پیشرفته تجزیه تحلیل میشود تا محل دقیق توده سرطانی به دست آید.
کارشناسان موسسه فناوری ماساچوست، MIT نام این شیوه جدید تصویربرداری را DOLPHIN گذاشته اند که مخفف (Detection of Optically Luminescent Probes using Hyperspectral and diffuse Imaging in Near-infrared) است.
تیم پژوهشگران با استفاده از پروب حاوی نانوذره میتوانند طول موجهای مختلف نزدیک به نور مادون قرمز ایجاد کنند. آنها ابتدا آزمایش خود را برروی موش انجام دادند و موفق به کشف تودههای سرطانی بسیار کوچک شدند.
در آزمایشی دیگر مقداری از ذرههای نانو به درون بدن موشها تزریق شد و کارشناسان با استفاده از فناوری جدید تصویر برداری موفق به بررسی بافت سرطانی شدند.
کارشناسان امیدوار هستند درآینده با ادامه پژوهشها بتوانند تومورهای سرطانی را اندازه گیری وشماره گذاری کنند ونوعی برچسب فلورسنت برای آنها ایجاد کنند و با استفاده از این برچسب تومورهای سرطانی با ابعاد کوچکتر از یک سانتی متر را شناسایی کنند.
ازجمله هدفهای تیم کارشناسان بررسی سرطان تخمدان است که دربیشتر بیماران دیر تشخیص داده میشود، سرطانهای پانکراس، مغز وپوست نیز دیگر سرطانهای دارای اولویت شناسایی زودهنگام با این روش قراردارند.
منبع:Newatlas
انتهای پیام/
تصویربرداری نوری برای شناسایی تومورهای سرطانی