رابرت مالی در امور خاورمیانه تاکید کرد که "کنفرانس ورشو" هم ثابت کرد دیدگاه اروپای غربی و آمریکا در برخورد با ایران کاملا متفاوت است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  "رابرت مالی" مشاور اسبق "باراک اوباما" رئیس جمهوری سابق آمریکا در امور خاورمیانه در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری «نووستی» روسیه چنین اظهارنظر کرد که مکانیسم مالی ویژه برای ادامه مبادلات بازرگانی ایران «اینستکس» می‌تواند به حفظ تمایل مقامات تهران برای ادامه پایبندی خویش به اجرای توافقات در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای این کشور کمک کند. به عقیده وی، البته بسیاری از مسائل به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ در آمریکا بستگی دارد.


بیشتربخوانید : رد شدن ادعای خسارت دو شرکت ایرانی در دیوان دادگستری اروپا


این کارشناس آمریکایی یادآور شد: «در حال حاضر مقامات تهران "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری فعلی آمریکا را شخصی می‌بینند که از تمام امکانات موجود برای ضربه زدن به اقتصاد ایران و منزوی کردن این کشور در منطقه و حتی سرنگونی نظام جمهوری اسلامی استفاده می‌کند. بنابر این آن‌ها صبر خواهند کرد تا ببینند نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ در ایالات متحده چه خواهد شد.»

رابرت مالی که یکی از مذاکره‌کنندگان آمریکایی در چارچوب مذاکرات گروه "۱+۵" درباره برنامه هسته‌ای ایران بود، گفت: «این امکان وجود دارد که مکانیسم «اینستکس» در نظر گرفته شده از سوی کشور اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) بتواند برخی انتظارات اقتصادی ایران را برآورده کند و آن‌ها به تلاش‌های دیپلماتیک به همراه اروپا در زمینه ادامه اجرای برجام ادامه دهند. بدین ترتیب این مکانیزم می‌تواند حداقل برای چند سال ادامه روند اجرای توافق هسته‌ای با تهران را تضمین کند، البته اگر این مکانیزم با موفقیت همراه باشد.»

وی افزود: «مکانیسم فوق در صورت موفقیت می‌تواند تأییدکننده دیدگاه افرادی باشد که معتقدند همه طرفین باید به مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند باشد. ولی اگر دونالد ترامپ در انتخابات آینده باز هم به سمت ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شود، در آن صورت این احتمال وجود دارد که ایران دیگر تمایلی برای اجرای تعهدات خویش در چارچوب این توافقنامه نداشته باشد.»

به عقیده این مقام سابق آمریکایی، در آن صورت این احتمال وجود دارد که دور جدیدی از مذاکرات برای رسیدن به توافقات جدید آن هم بدون حضور طرف آمریکایی از سر گرفته شود. وی تاکید کرد که مقامات جمهوری اسلامی بر خلاف دولت دونالد ترامپ، تاکنون نشان داده‌اند که به ادامه اجرای برجام علاقه‌مند بوده و به تعهدات خویش پایبند هستند.

واشنگتن به اهداف ضدایرانی خود در برگزاری کنفرانس ورشو دست نیافت

رابرت مالی در پاسخ به سئوال دیگری گفت که نتیجه کنفرانس ورشو درباره خاورمیانه را نمی‌توان برای آمریکا رضایت بخش دانست، چراکه شرکای اروپایی واشنگتن هم از حمایت از خط مشی ضدایرانی دولت ترامپ خودداری کردند.

وی در این باره توضیح داد: «تردیدی وجود ندارد که اگر هدف کنفرانس ورشو نشان دادن یک اتفاق‌نظر بین المللی علیه ایران بود که واشنگتن به این هدف خود نرسیده است. برخی کارشناسان می‌گویند که این مسئله نشان داد که آمریکا حتی در میان شرکای مرسوم خود در اروپا نیز در این رابطه در انزوا قرار گرفت.»

این مقام سابق آمریکایی تأکید کرد: «حتی بسیاری از کشور‌های عربی که در مذاکرات خصوصی از مواضع آمریکا و اسرائیل علیه ایران حمایت می‌کنند، به خاطر شرکت در این کنفرانس مورد انتقاد مردم کشور‌های خود قرار گرفتند. بدین ترتیب نتیجه کنفرانس ورشو را نمی‌توان موفقیت‌آمیز نامید. واقعیت این است که دیدگاه کشور‌های جهان نسبت به ایران کاملاً متفاوت است و هرکدام ارزیابی خاص خود را دارند و این مسئله در کنفرانس ورشو کاملا مشخص شد.»

مالی افزود، در این نشست تنها چند وزیر امور خارجه کشور‌های اروپای غربی حضور داشتند و این مسئله علامت مشخصی برای آمریکا بود که نشان می‌داد شرکای اروپایی واشنگتن با دیدگاه آمریکا درباره ایران موافق نیستند.

این کارشناس یادآور شد: چنین علامتی واضحی در کنفرانس امنیتی مونیخ هم به آمریکا ارسال شد جایی که "آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان به اظهارات مایکل پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا که از اروپا خواسته بود از برجام خارج شوند، پاسخ شدیداللحن داد. این مسئله نشان می‌دهد که در برخورد با ایران و برخی مسائل مهم بین المللی دیگر، آمریکا و اروپا اختلافات جدی با یکدیگر دارند.

لازم به یادآوری است، کنفرانس درباره مسائل خاورمیانه در سطح وزرای خارجه از سوی آمریکا و لهستان در تاریخ ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴- ۲۵ بهمن ماه) در ورشو برگزار شد. ایران در این کنفرانس دعوت نشده بود و روسیه هم با وجود دعوت، از حضور در آن ممانعت و اعلام کرد که چنین نشستی که با شتاب و بدون در نظر گرفتن دیدگاه کشور‌های با نفوذ خاورمیانه برگزار شده، نمی‌تواند تاثیر مثبتی بر روند اوضاع منطقه داشته باشد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اروپا آشکارا از سیاست دولت ترامپ در برخورد با ایران حمایت نمی‌کند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار