حمایت از بنگاه‌های کوچک و تولیدی، همیشه مورد تأکید کارشناسان و صاحب نظران بوده چرا که یکی از اولویت‌های مهم در اقتصاد بشمار می‌رود.

رقابت پذیری در بنگاه‌های اقتصادی کاهش داشته است/ لیست کالا‌های غیرتحریمی به زودی آماده می‌شودبه گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمایت از صنایع کوچک و متوسط در شرایط حاضر با اهمیت است و این حمایت باید همه جانبه باشد. آنچه به عنوان نقش حاکمیت در صنایع کوچک و متوسط بسیار برجسته به نظر می‌رسد این است که حمایت از تولید، باید در جهت حرکت به سمت توسعه صادرات و ورود به بازار‌های جهانی باشد.

در شرایط فعلی جهانی و با وجود فشار‌ها و تحریم‌های کشور‌های غربی راهکار‌ها و مدل‌های متعددی برای میل به رشد و توسعه مطرح می‌شود از این رو باید از تمام منابع، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش‌های دولتی و غیردولتی بهره برد.


بیشتر بخوانید: محدودیت صادراتی، مهمترین دغدغه فعالان اقتصادی است 


بخش خصوصی مدت‌هاست در کشور‌های توسعه یافته و درحال توسعه سرمایه‌گذاری می‌کند و در این راستا آنچه مدنظر است، سرمایه گذاری بخش خصوصی و ویژگی‌های اقتصادی و میزان سوددهی در سرمایه‌گذاری است که حاصل این تعامل باید کسب سود معقول برای دولت‌ها و بخص خصوصی باشد، واقعیت این است که بخش خصوصی قدرتمند، می‌تواند به تحول اقتصادی و توسعه کسب و کار در شرایط تحریم‌های اقتصادی کمک‌های شایانی کند.

اتاق بازرگانی در حال جمع آوری لیست کالا‌های غیرتحریمی است

فریال مستوفی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی گفت: همان‌طور که مشخص است بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط نسبت به بنگاه‌های اقتصادی بزرگ، شکننده‌ترند و در نتیجه این بنگاه‌ها بیشتر درگیر مشکلات هستند. در حال حاضر اصلی‌ترین مشکل علاوه بر شرایط داخلی، مشکلات نقل و انتقالات مالی است که نشأت گرفته از قفل شدن سیستم‌های مالی متأثر از تحریم هاست و همین امر باعث ایجاد ریسک بالاتر و هزینه بیشتر خواهد شد و چنانچه تدبیری در این زمینه اتخاذ نشود، به طور قطع شاهد مشکلات بیشتر و بسته شدن بنگاه‌های کوچک و متوسط خواهیم بود.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی ممکن است که راهکار‌هایی پیدا شود، ولی مطمئناً راهکار‌های موقتی و شاید از هر صد مورد یکی موفق به بهره‌مندی از این راهکار‌ها باشند.

مستوفی در خصوص یافتن راهکار برای شرایط فعلی، بیان کرد: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی، در حال جمع آوری لیست کالا‌های غیرتحریمی است و موازی با آن شناسایی شرکت‌های خارجی که می‌توانند در این زمینه با ایران همکاری داشته باشند. از آنجایی که کالا‌های غیرتحریمی مورد بحث هستند، می توان راهکار‌های متناسب مالی برای آنها تعریف کرد.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی، امیدواریم که مشکلات اقتصادی به زودی مرتفع شود.

توسعه فضای کسب و کار، اولویت مهم در توسعه بنگاه‌های کوچک

عباس آرگون، عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: مهم‌ترین موضوعی که می‌تواند بنگاه‌های کوچک را رونق دهد ظرفیت بالای اشتغالزایی و همچنین توسعه فضای کسب و کار است که اگر این امر مهم، محقق شود توسعه بنگاه‌ها را شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای کسب و کار می‌تواند تولیدات و صادرات بیشتری را به همراه داشته باشد، گفت: متأسفانه بسیاری از بنگاه‌های کوچک این مزیت‌ها را ندارند و نمی‌توانند بهره وری مناسبی برای اقتصاد داشته باشند.

آرگون با بیان اینکه باید از شرایط تحریم‌ها عبور کنیم، اظهار کرد: باید تلاش شود از فرآیند بلندمدت عبور کرد چرا که هم اکنون توسعه و پیشرفت تعالی هر کشور در گرو پیوند توسعه جهانی است.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی تهران، بهبود توسعه کسب و کار، کمک به تأمین مالی بنگاه‌ها، بازاریابی برای فروش محصولات در خارج از کشور می‌تواند توسعه بنگاه‌ها در داخل کشور را منجر شود.

عبور از تحریم‌ها به رونق بنگاه ها کمک می‌کند

احمد انارکی محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: رونق بنگاه‌های کوچک می‌تواند به ایجاد اشتغال در کشور کمک کند.

وی با بیان اینکه ایجاد بنگاه‌های کوچک در مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها به صرفه است، اظهار کرد: ایجاد این بنگاه‌ها اگر با حمایت دولت صورت گیرد می‌تواند به ایجاد اشتغال در این مناطق کمک کند.

انارکی محمدی با بیان اینکه در شرایط فعلی اقتصادی، عبور از تحریم‌ها می‌تواند به رونق و توسعه بنگاه‌های کوچک کمک کند، تصریح کرد: بنگاه‌های کوچک به علت اینکه کمتر شناخته شده‌اند عملکرد خوبی دارند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دریافت تسهیلات بانکی برای تأمین مالی بنگاه‌ها یکی از مشکلات جدی در این زمینه است، اظهار کرد: امیدواریم مشکلات موجود در دریافت تسهیلات بانکی برای بنگاه‌ها به زودی مرتفع شود.

انارکی محمدی بیان کرد: یکی از مشکلات کسب و کارهای کوچک، نبود توانایی رقابت با بنگاه‌های بزرگ در زمینه تأمین مالی است، تجربه رکود در دهه گذشته نشان می‌دهد که تأمین مالی بنگاه های کوچک و متوسط در شرایط رکودی سخت تر هم می‌شود.

تحریم‌ها یکی از مشکلات موجود در کشور است

در ادامه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تحریم‌ها یکی از مشکلات موجود در کشور است، اظهار کرد: این امر توانسته یک شکاف عمیق بین ما و جهان به‌وجود آورد.

رئیس اتاق ایران با بیان این موضوع که ایران در سال‌های مختلف با تحریم‌های مختلفی مواجه بوده و مسئله تحریم‌ها موضوع تازه‌ای در اقتصاد کشور نیست، تأکید کرد: باید تحریم را از دو بعد مثبت و منفی مورد بررسی قرار داد.

به اعتقاد شافعی جنبه‌های مثبت تحریم‌ها بر اقتصاد کشور این است که ایران مجبور شده از توانایی‌های داخل برای رفع مشکلات استفاده کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از کالا‌هایی که قبلاً در قالب واردات در کشور تأمین می‌شد، در حال حاضر به‌واسطه تحریم‌ها این توفیق اجباری نصیب کشور شده که خودمان به تولید آنها بپردازیم.

رئیس پارلمان بخش خصوصی در توضیح بُعد منفی اعمال تحریم‌های آمریکا علیه کشور، گفت: نمی‌توانیم انکار کنیم که تحریم‌ها تأثیری بر اقتصاد کشور نگذاشته است. هم اقتصاد و هم اشتغال ما تحت تأثیر تحریم‌ها قرار دارند، اما به این معنی نیست که محدودیت‌ها مانع توقف فعالیت‌ها در ایران می‌شود. ایران همواره برای رسیدن به اهداف خود به راهش ادامه می‌دهد و در شرایط فعلی و با توجه به پشتیبانی کشور‌های اروپایی از جمله فنلاند، راه‌های جدیدی برای رفع نیاز‌ها در این وضعیت پیدا خواهیم کرد.

رئیس اتاق ایران گفت: به رغم اینکه گفته می‌شود تحریم‌های آمریکا بشردوستانه است و شامل غذا و دارو نیست، اما به نظرم چیزی که نادیده گرفته شده، امنیت جانی مردم است. در غیر این صورت چرا باید قطعات هواپیما تحریم باشد؟ یا موضوع تأمین مواد اولیه کارخانه‌های ما از جمله کارخانه‌های غذایی و داروسازی در حال حاضر با مشکلات بسیاری مواجه است.

گزارش از سحرآرام

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Ir
۲۱:۱۳ ۱۰ فروردين ۱۳۹۸
اون موقع که دنبال حذف قیمت کالاها از روی اجناس بودید.اون موقع که هفت تپه رو فروختید.اون موقع ک رشت الکتریک رو فروختید و.... فکر الان نبودید؟
Azerbaijan
ناشناس
۱۷:۱۹ ۱۰ فروردين ۱۳۹۸
اصلا با عقل جور در میاد که اصل ۴۴ رو درست اجرا نکنیم، بعد انتظار داشته باشیم رقابت پذیری بالا بره؟ اگر گفته میشه که اجرای اصل ۴۴ برابر با فساد و رانت بیشتر میشه، چون سرمایه در اختیار عده ای خاص میشه، خوب راه حلش اینه که برای اجرای هر کاری اول باید زیرساخت اون کار رو درست اجرا کرد، یعنی باید با یک انضباط مالی شفاف فساد و رانت خواری رو کنترل کرد و نظم و دیسیپلین رو در همه امور اجرا کرد، و همزمان اصل ۴۴ رو اجرا کرد؛ چون راه میان بری وجود نداره و نتیجه عمل نکردن به این هم، وضع خراب اقتصادی میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۰ فروردين ۱۳۹۸
لطفا عمل کنید بیشتر از یه ماهه در سیستم کارا ثبت نام کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۰ فروردين ۱۳۹۸
عجب!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۰ فروردين ۱۳۹۸
مش رجب
Iran (Islamic Republic of)
امیر خزاعلی
۱۱:۱۶ ۱۰ فروردين ۱۳۹۸
با سلام

چگونه می توانید یا ابزارهای بوجود آمده تولید را رونق بدید هیچ یک از نهادهای دولتی جرایم را دوچندان نمودند و از بخشیدن جرایم مانند بیمه و مالیات کوتاه نمی ایند شما به عنوان یک بنگاه تولیدی و خدماتی کوچک خود را در نظر بگیرید باید 9 درصد از تولید خود را به مالیات ارزش افزوده دهند بخاطر اینکه خیلی از بنگاه های دولتی از پرداخت مالیات ارزش افزوده به تولیدی ممانعت می کنند و بنگاه تولیدی از جیب خود باید 9 درصد را پرداخت کنند دوم اینکه با افزایش حقوق و دستمزد و تورم و حق بیمه برق و اب کارفرما تولید کننده یا بنگاه اقتصادی خدماتی به چه میزان باید سود داشته باشد که این همه هزینه را جبران کند با افزایش 15 تا بیست درصد افزایش قیمت ایا امکان پذیر هست سی درصد آب و برق پنجاه درصد حقوق و دستمزد جبران کندهیچ موقعه سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی از تولید کننده حمایت نمیکنند
Iran (Islamic Republic of)
سید حسین کاظم پور
۱۰:۱۵ ۱۰ فروردين ۱۳۹۸
چرا رقابت پذیری کاهش یافته است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آیا غیر از تولید غیر شفاف و رانتی و تعرفه بالای واردات است که مافیای بنجل سازی را ترغیب به تولید بنجل سازی با هرقیمت و کیفیت می کند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بله حمایت از تولید ، کاهش رقابت پذیری ، تولید و در کل نابودی تولید را دربر خواهد داشت
آخرین اخبار