![قیمت خودرو در بازار آزاد یکشنبه ۲۱ بهمن ماه](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/21/20333042_776.jpg)
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان متخصص بهطور معمول داروی زیپراسیدون را برای درمان بیماریهای اعصاب و روان، اسکیزوفرنی و غیره تجویز می کنند که تداخلات دارویی و عوارض جانبی مخصوص به خود را دارد و امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی این دارو بپردازد.
داروی زیپراسیدون (Ziprasidone) از جمله داروهایی محسوب می شود که برای درمان بیماریهای سایکوتیک اعصاب و روان تجویز می شود.
این مطلب را از دست ندهید: تاثیر بیماریهای روانی در بیخوابی/ اختلال وحشت در خواب چیست؟
این دارو برای درمان اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) و علائم مانیک (شیدایی) در اختلال دوقطبی (شیدایی – افسردگی) به کار میرود. جدای از موارد یاد شده ممکن است که از این دارو برای دیگر موارد که در این مقاله ذکر نشده است، استفاده شود.
Ziprasidone یک داروی آنتی سایکوتیک benzylisothiazolylpiperazine است. مکانیسم دقیق آن مشخص نیست، اما مطالعات آزمایشگاهی رادیولیگاند نشان میدهد که Ziprasidone افینیتی بالایی به رسپتورهای D۲، D۳، ۵-HT۲A، ۵-HT۱A، ۵-HT۲C، ۵-HT۱D و آلفا ۱ آدرنرژیک دارد؛ افینیتی متوسط به رسپتورهای هیستامینی H۱ داشته و هیچ گونه افینیتی به رسپتورهای آلفا ۲ آدرنرژیک، بتا آدرنرژیک، ۵-HT۳، ۵-HT۴، کولینرژیک، mu، sigma یا بنزودیازپینی ندارد. Ziprasidone به عنوان آنتاگونیست رسپتورهای D۲، ۵-HT۲A و ۵-HT۱D و آگونیست رسپتور ۵-HT۱A عمل میکند. Ziprasidone مهارکننده متوسط بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین است.
ببینید: یک روز همراه با بیماران اعصاب و روان
نکته: در استفاده از این دارو افزایش اندک طول QTc اتفاق میافتد، ولی موارد مهم بالینی نادر است.
اگر به موارد زیر مبتلا هستید، بدون مشورت با پزشک خود شروع به استفاده از این دارو نکنید:
این مطلب را از دست ندهید: دارودرمانی بیماریهای اعصاب و روان و اعتیاد مغفول مانده است
از آنجا که مصرف این دارو ممکن در فرد مصرف کننده باعث ایجاد حالتهای خطرناکی از بیماریهای قلبی شده و با توجه به اینکه این خطرات در فردی که داروهای خاص دیگری را بری کنترل و درمان بیماریهای دیگری استفاده میکند، اگر فرد از داروهای زیر استفاده کند، ممکن است که پزشک معالج او برنامه درمانی او را تغییر دهد:
اگر تاکنون موارد زیر را تجربه کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید:
مصرف داروی زیپراسیدون در سه ماه آخر بارداری در کودک به دنیا آمده ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی نظیر مشکل در تنفس، تغذیه و پیدایش علائم محرومیت در او شود. از این رو فرد مصرف کننده این دارو در صورت بارداری نیاز است که به سرعت به پزشک معالج خود اطلاع دهد و همچنین بدون مشورت با پزشک خود مصرف این دارو را به صورت خودسرانه قطع نکند.
این مطلب را از دست ندهید: اختلالات روانی علل گرایش نوجوانان به اعتیاد
در طول مصرف این دارو، فرد مصرف کننده دارو نمیتواند کودک خود را با شیرمادر تغذیه کند.
افراد سالمند نسبت به عوارض جانبی این دارو ممکن است حساسیت بیشتری داشته باشند.
مصرف این دارو برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمیشود و قابل تایید نیست.
انتهای پیام/