یک متخصص اعصاب و روان گفت: اغلب بیماری‌های روانی مثل افسردگی باعث ایجاد  کاهش یا افزایش  میزان خواب یا اختلال در ریتم خواب می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مشیت محمدزاده متخصص اعصاب و روان و فلوشیپ خواب در حاشیه نشست خبری که به مناسبت روز جهانی خواب با موضوع آشنایی آحاد جامعه با ابعاد مختلف بیماری‌های خواب در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار شد؛ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: روانشناسی و خواب ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، بسیاری از بیماری‌های اعصاب و روان با علائم اختلالات خواب تشخیص داده می‌شود و بسیاری از اختلالات خواب به ایجاد بیماری‌های روانی می‌انجامد.
 
وی ادامه داد: اغلب بیماری‌های روانی مثل افسردگی باعث ایجاد  کاهش یا افزایش  میزان خواب یا اختلال در ریتم خواب می‌شود یعنی ممکن است فردی که اختلال اضطرابی دارد، دیر به خواب برود یا بعد از مدتی با احساس فشار روی قلب از خواب بیدار شود.
 
محمدزاده گفت: در بسیاری از مواقع بی‌خوابی‌های ناشی از اختلالات تنفسی با ایجاد خروپف یعنی قطع تنفس همراه است که گاهی حدود ۱۰ ثانیه به طول می‌انجامد یا حتی ممکن است که سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از ایجاد آسیب فرد را از خواب بیدار کند.

انواع خواب

این متخصص اعصاب و روان بیان کرد: در کل ۲ نوع خواب وجود دارد، دسته اول که به اصطلاح آن را خواب با حرکت سریع چشم می‌نامند وی طی آن مغز کاملا هوشیار است؛ دسته دوم که خواب عمیق است و در آن تنفس کاهش پیدا می‌کند و هر چه به صبح نزدیکتر می‌شویم تکرار آن و مدت زمان آن بیشتر می‌شود.
 
وی افزود: اغلب مشکلات خواب مثل کابوس‌ها و یا دیدن رویا در بخش دوم و خواب عمیق اتفاق می‌افتد، اما اختلال دیگری به نام وحشت خواب وجود دارد که فرد در بخش اول خواب با واکنشی تند از خواب بیدار می‌شود، اما هوشیار نیست و صبح فردا هیچ چیزی از اتفاقات شب گذشته به یاد نمی‌آورد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۶:۰۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
سلام لطفا راهنمایی کنید
من بعضی وقتا موقع خواب تا چشمامو می بندم که بخوابم یه سری تصاویر جلوم ظاهر میشن و شروع به حرکت میکنن و این تصاویر یواش یواش شروع به سریع حرکت کردن میکنن و نمی زارن که بخواب برم و انگار مغزم شروع به حرکت میکنه که خیلی از این اتفاق ناراحت میشم و نمیتونم بخوابم اگه بتونین راهنمایی کنید ممنون میشم
Iran (Islamic Republic of)
دكتر مشيت محمدزاده
۱۶:۵۵ ۱۰ اسفند ۱۳۹۷
سلام و عرض ادب
ممنون از انعكاس سريع مصاحبه و اطلاع رساني شما
خدا قوت
توصيه هايي دارم
پاراگراف اول: روانپزشكي و خواب ارتباط... صحيح است
پاراگراف سوم: كه گاهي حدود ١٠ ثانيه .... صحيح است
خط بعدي: سيستم دفاعي بدن براي... صحيح است
در قسمت انواع خواب: وي طي آن مغز كاملاً هوشيار است. كاملاً اشتباه است بايد حذف شود.
خط بعدي: تنفس و ضربان قلب و فشار خون كاهش پيدا ميكند
خط آخر پاراگراف ( و هر چه به صبح .....بيشتر مي شود) هم مربوط به خواب حركات سريع چشم است نه خواب عميق
پاراگراف آخر: در بخش دوم و خواب حركات سريع چشم اتفاق مي افتد صحيح است