استاندار قزوین گفت: مدیران آینده نگر نیستند و علاقه دارند با روش‌های سنتی و بسته طرح‌های کوتاه مدت را در زمان خود افتتاح کنند، اما امروز دیگر روش‌های سنتی در مدیریت جواب نمی‌دهد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ،عبدالمحمد زاهدی استاندار در نشست ضرورت آینده پژوهی در سیاست گذاری و برنامه ریزی گفت: مدیران جامعه برای آینده فکر نمی‌کنند در حالی که ما برای آینده سازمان و دستگاه باید برنامه داشته باشیم و بدانیم سیاست گذاری سنتی دیگر جواب نمی‌دهد.

زاهدی اضافه کرد: دنیا مانند زمین فوتبال است یا باید بازیگر یا تماشاچی باشید که اگر تماشا کنید آسیب می‌بینید.

استاندار افزود: وقتی دنیا بازیگر زیادی دارد ما باید از روش‌های سنتی دور شویم و ببینیم دنیا چگونه بازی می‌کند ما هم همانگونه باشیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه ضعف تئوریک داریم و به صاحب نظران میدان نمی‌دهیم که به ما ایده دهند، چون خود را بی نیاز از آموزش و مشورت و نظر می‌دانیم.

استاندار بیان کرد: مردم را باید به بازی بگیریم و واقعا توانمندی آن‌ها را باور کنیم و در واگذاری خدمات دولت به بخش خصوصی جدی باشیم، اما به نظر می‌رسد مدیران ما فکر می‌کنند اگر دستگاه کوچک شود، خودشان کوچک می‌شوند لذا دولت نتوانسته مدیران را به برون سپاری وادار کند.

زاهدی افزود: وقتی از آینده پژوهی صحبت می‌کنیم باید به آینده نگری و آبنده نگاری هم توجه شود، هر چند دانشگاه‌های ما برای امروز و آینده فکر می‌کنند، اما برنامه‌ای برای آینده نداریم.

وی اضافه کرد: آینده باید پژوهش شود نه این که پیش بینی کنیم بلکه لازم است ابعاد و شاکله آینده را دریابیم و سپس آن را طراحی کنیم.

استاندار تصریح کرد: دولت‌ها دو نوع هستند یا مانند آتش نشان عمل می‌کنند و یا برنامه ریزی دارند که به نظر می‌رسد ما با روش اول عمل می‌کنیم.

زاهدی گفت:بسیاری از مدیران ما نشسته اند ببینند چه می‌شود و سپس تصمیم بگیرند به همین دلیل بیشترین آئین نامه و قانون و ابلاغیه را داریم و مشکلات زیاد است.

وی بیان کرد: باید آینده را از امروز مطالعه کنیم و درست ترسیم کنیم و از آن شناخت کافی داشته باشیم.

زاهدی اظهارداشت: هیچگاه به فکر انسان‌ها توجه نداریم تا بدانیم سلیقه آن‌ها در دهه‌های آینده چیست لذا باید وارد علوم شناختی در مبحث آینده پژوهی شویم و ذهن انسان‌ها را بشناسیم.

وی در ادامه گفت: چند مشکل داریم و ابتدا باید آرزو‌های خود را از اهدافمان جدا کنیم، زیرا آرزو‌ها قابل دسترسی نیست و اگر کشور مالزی به توسعه دست یافت برای این بود که آرزو‌های قابل دسترس را محقق کردند.

استاندار اظهارداشت: در گذشته چیزی بنام لایروبی نهر‌ها توسط دولت نداشتیم، اما امروز، چون مردم را بعنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی را نادیده گرفته ایم باید هزینه‌های زیادی را متحمل شویم.

زاهدی افزود: سرمایه اجتماعی به رفتار ما بستگی دارد و اگر نتوانیم آن را ایجاد و تقویت کنیم به جایی نمی‌رسیم.

انتهای پیام/ک

نشست ضرورت آینده پژوهی در سیاست گذاری و برنامه ریزی در قزوین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار