به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهندسان شرکت
مایکروسافت ساکتترین اتاق دنیا را با صرف هزینهای افزون بر ۱.۵ میلیون دلار ساختهاند، از این اتاق برای آزمایش و بررسی صدای انواع وسایل الکترونیکی ساخت این شرکت از جمله هدست یا ماوس رایانه استفاده میشود.
محققان اعلام کردهاند هیچ فردی بیش از ۴۵ دقیقه نمیتواند محیط بدون صدای این اتاق را تحمل کند و حتی برخی افراد پس از گذشت یک دقیقه خواهان خروج از آن هستند.
این اتاق کوچک که لقب ساکتترین مکان در کره زمین را دارد در دانشگاه ردموند (Redmond campus) ساخته شده است؛ در ساکتترین اتاق دنیا که (chamber of silence) نام دارد از ۶ لایه محافظتی برای مهار صوت استفاده شده است؛ این عایقهای صوتی در دیوارها، کف و سقف اتاق قرار دارند و بر روی آنها پوشش فوم فایبرگلاس برای جلوگیری از ایجاد صوت وجود دارد.
ابعاد اتاق chamber of silence به شکل مربع و هر ضلع آن حدود ۶.۳۶ متر طول دارد و به مهندسان اجازه میدهد به تنظیم دستگاههای صوتی و صدای ایجاد شده از آنها بپردازند.
محققان میزان جریان صوت در این اتاق را حدود منفی ۲۰.۳ دسی بل اندازهگیری کردهاند و اتاق chamber of silence از این نظر در دنیا رکورد دار است.
آن دسته از افراد که وارد این اتاق شدهاند به سرعت دچار احساس ناراحتی و ترس شدهاند، در این اتاق حتی ضربان قلب، صدای خم شدن مفاصل، حرکت استخوانها و تنفس به وضوح شنیده میشود، انسان به شنیدن اصوات مختلف در طول قرنها عادت کرده است و سکوت کامل میتواند برای او آزار دهنده باشد.
صداهای زیادی روزانه درمحیط اطراف زندگی انسانها وجود دارند که گوش انسان به طور خودکار برخی از آنها را مهار میکند و انسان آنها نمیشنود که از شگفتیهای خلقت انسان است.
ثبت اتاق chamber of silence در کتاب رکوردهای گینس
نام اتاق chamber of silence در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است و ساکتترین مکان در کره زمین به شمار میآید.
این اتاق به اندازهای ساکت است و میتواند تا حدود ۱۲۰ دسی بل امواج صوتی خارج از آن را مهار کند به همین دلیل اگر دقیقاً یک موتور روشن جت هواپیمای جنگنده خارج اتاق قرار داشته باشد فرد داخل اتاق به سختی صدای آن را میشنود.
هدف مایکروسافت از ساخت ساکتترین اتاق دنیا چیست؟
کارشناسان مایکروسافت اعلام کردهاند صدای ایجاد شده از انواع وسایل الکترونیکی اهمیت فراوان دارد و آنها در این اتاق به بررسی میزان صدای تولیدی از این وسایل میپردازند تا از میزان آلودگی صوتی بکاهند.
مایکروسافت هفت اتاق صوتی در ساختمانی در دانشگاه ردموند ساخته است، اما میزان کل اتاقهای عایق صوت این شرکت حدود ۲۵ عدد است که در دیگر دفترهای آن وجود دارند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/