به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد مهدی قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به خشکسالیها، اظهار کرد: ضرورت آب محور بودن همه فعالیتها دولت را مجبور کرد تا با وجود نیاز به تولید برنج در شرایط تحریم فعلی، شروطی برای کشت برنج در استانها اعلام کند.
این مقام مسئول با اشاره به لازم الاجرا بودن این مصوبه، یادآور شد: بر اساس این مصوبه کشت برنج، فقط در استانهای گیلان و مازندران و بر اساس الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی مجاز اعلام شده و شالیکاران سایر استانها با شرایط خاص مجاز به این کار خواهند بود.
وی ادامه داد: بر این اساس، در خارج از استانهای گیلان و مازندران، خشکهکاری برنج مشروط به آبیاری تحت فشار و نصب کنتور توسط متقاضی و یا تحویل حجمی و استفاده از حداکثر ۷ هزار مترمکعب آب در هکتار طی یک دوره کشت که به تایید مشترک جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای استان برسد، مجاز است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تصریح کرد: در این استان تجربه موفق اجرای آبیاری نوین در مزارع برنج به صورت پایلوت وجود دارد از این رو سیستمهای نوین آبیاری با یارانه دولتی به شالیکاران نیز اختصاص داده میشود.
قاسمی افزود: طبق مصوبه هیئت وزیران، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است تا نسبت به معرفی کشتهای جایگزین برنج در خارج از استانهای گیلان و مازندران اقدام و با فعالیتهای ترویجی و اعطای کمکهای فنی و اعتباری، حمایتهای لازم را بهعمل آورد، همچنین ارائه هرگونه حمایت و خدمات مرتبط با کشت برنج اعم از یارانه، نهادههای تولید (سم، کود، بذر، انرژی و...)، خرید توافقی، بیمه، تسهیلات، احداث و توسعه کارخانه شالیکوبی صرفاً در استانهای گیلان و مازندران مجاز خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تصریح کرد: همچنین وزارت جهاد کشاورزی باید به منظور بهبود معیشت کشاورزان، افزایش بهرهوری نهادهها و تولید برنج، زیرساختهای مورد نیاز از جمله تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، احداث و توسعه آببندانها، اجرای روشهای نوین آبیاری و تکمیل شبکههای آبیاری و زهکشی و کمکهای فنی و اعتباری برای ماشینی کردن، بذرهای اصلاحشده، تغذیه متعادل، مدیریت آفات، بیماریها، علفهای هرز و کشت نشایی در استانهای گیلان و مازندران و مناطق موضوع بند یک را اجرایی کند.
قاسمی یادآور شد: بر اساس این مصوبه وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیز مکلف شدند کمکهای فنی و اعتباری و تسهیلاتی لازم را برای تغییر خطوط تولیدی کارخانههای فعال شالیکوبی در غیر از استانهای مازندران، گیلان و مناطق مشروط مندرج در تبصرهها ارائه کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت هماهنگی همه دستگاههای ذی مدخل در اجرایی شدن این مصوبه، گفت: طبق تصویب هیئت وزیران، وزارت نیرو موظف شد بر اساس ماده ۲۶ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، نسبت به تحویل حجمی آب به کشت برنج متناسب با الگوی کشت اقدام کند و افزود: طبق تبصره یک از ماده ۶ این مصوبه، وزارت نیرو مجاز است به استناد ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه، نسبت به افزایش تعرفه آب و برق مصرفی برای کشت برنج در خارج از استانهای گیلان و مازندران و مناطق موضوع بند (۱) و مناطق مجاز خارج الگوی کشت، در سال اول به میزان ۵۰ درصد و در سالهای دوم و سوم به میزان ۱۰۰ درصد متوسط قیمت تمام شده آب و برق حسب تشخیص وزارت نیرو در استان اقدام کند.
قاسمی تصریح کرد: هیئت وزیران همچنین درخصوص تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهرهبرداری، وزارت نیرو را مکلف کرد تا نسبت به پر و مسدودکردن چاههای فاقد پروانه اقدام فوری کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به این که ما مجری مصوبه دولت هستیم و باید به جد و قاطعانه در این راستا اقدام کنیم، افزود: وظیفه پیگیری قسمت مرتبط با بخش کشاورزی برعهده ماست، از این رو ضروری است در اسرع وقت، به صورت جامع و کامل به جامعه کشاورزان و افراد ذینفوذ اطلاع رسانی شود و در این زمینه علاوه بر کارشناسان جهاد کشاورزی، نیاز به همکاری خانهکشاورز و نظام صنفی نیز است.
انتهای پیام/چ