پس از انتشار پستی از حساب کاربری متعلق به رهبر انقلاب، این توییت توسط توییتر حذف شد که این اقدام حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.

برخورد سیاسی با حساب کاربری دفتر رهبر انقلاب

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در روز‌هایی که تمام مخالفان جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی به خط‌ و‌ نشان کشیدن برای جمهوری اسلامی مشغول هستند و حتی گروه‌های ترویستی، چون داعش، جندالله، جیش العدل، منافقین و ... حساب رسمی کاربری در توییتر دارند و تمام تهدیدهای‌شان را نیز علنی می‌نویسند، اما با کم‌ترین برخورد یا تعلیقی از سوی سران توییتر مواجه نمی‌شوند، ولی درج سخنان امام و رهبری درباره سلمان رشدی مهدورالدم با واکنش قهری مواجه می‌شود تا جایی‌که شرکت توییتر رأساً اقدام به حذف این پست می‌کند.

۲۵ بهمن حساب کاربری متعلق به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پستی درباره فتوای حضرت امام‌خمینی (ره) پیرامون سلمان رشدی منتشر کرد. در این توییت سخنی از ایشان نقل شده بود که «فتوای آیت‌الله خمینی درباره سلمان رشدی بر اساس آیات الهی و دقیقاً مانند آیات الهی و حکمی قطعی و غیرقابل تغییر است.» بعد از انتشار این توییت، توییتر حساب کاربری متعلق به رهبر انقلاب را معلق کرده و البته آن توییت را نیز حذف کرد. دو روز بعد از حذف این توییت شبکه سلطنتی «بی‌بی‌سی» در خبری دروغ مدعی شد این توییت توسط گردانندگان حساب حذف شده است. «بی‌بی‌سی» نوشت: «توییتر، حساب کاربری آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را مجبور کرد توییتی را درباره فتوای قتل سلمان رشدی حذف کند. شرکت توییتر می‌گوید توییت حساب کاربری آیت‌الله خامنه‌ای، اصول این شرکت را در ارتباط با «خشونت و آزار جسمی» زیر پا گذاشته است.»؛ خبری که از اساس کذب بوده است.


بیشتر بخوانید: پاسخ رهبری به استفتایی درباره حکم ارتداد سلمان رشدی


در همین رابطه دکتر علی عسکری از اعضای دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در توییتر به این اقدام واکنش نشان داد و ایمیل‌های ارسال شده از سوی توییتر مبنی بر محدودیت و تعلیق حساب کاربری رهبر انقلاب را منتشر کرد. او نوشت: «اقدام اخیر توییتر در محدودسازی حساب‌های کاربری Khamenei_ir@ با وجود ارسال پنج ایمیل از سوی آنان مبنی‌بر عدم نقض قوانین، به‌وضوح اقدامی سیاسی و تحت تأثیر گروه‌های فشار بین‌المللی است.

فتوای تاریخی امام خمینی (ره) سانسور شدنی نیست

بر حسب اطلاعات به دست آمده، حذف این توییت از سوی توییتر انجام گرفته است و گردانندگان حساب راساً اقدام به حذف آن نکرده‌اند. توییت مورد نظر درباره سلمان‌رشدی شامگاه ۲۵‌بهمن منتشر شده است و روز جمعه از ساعت‌۱۳.۴۳ تا ساعت‌۲۲ نیز پنج ایمیل پیاپی ارسال می‌کند. جالب‌تر اینکه در این ایمیل‌ها اعلام می‌شود که این حساب کاربری از سوی اعضا ریپورت شده، ولی از نظر توییتر محتوای حساب خلاف قانون توییتر تشخیص داده نشده است. با این حال علی‌رغم حرف قبلی ساعت ۲.۴۷‌ دقیقه بامداد توییتر در ایمیلی به گردانندگان حساب کاربری رهبر انقلاب اعلام می‌کند که این حساب به مدت ۱۲‌ساعت تعلیق شده است و امکان ارسال پست جدید را هم ندارند. پست مورد اشاره درباره سلمان رشدی هم از خط زمانی توییتر پنهان شده و حتی با داشتن لینک نیز قابل مشاهده نبوده است. با پایان مدت ۱۲ ساعت توییتر علی‌رغم حرف قبلی خود توییت را راساً حذف می‌کند تا نشان دهد تحت فشار گذاشتن حساب کاربری رهبر انقلاب بابت انتشار پستی درباره سلمان رشدی که از سوی امام خمینی مهدور‌الدم شده است، کاملاً سیاسی است.

برخورد‌های اخیر توییتر و فیس‌بوک با حساب‌های مؤثر ایران در این فضا چندی است که آغاز شده است. ابتدای مهر بود که توییتر در بیانیه‌ای مدعی شد بسیاری از حساب‌های کاربران ایرانی را که جعلی بوده تعلیق کرده است. جالب اینجا بود که این ۷۷۰ حسابی که توییتر مدعی جعلی بودن آن‌ها بود، عموماً به نام اشخاص حقیقی بوده و حتی یکی از نمایندگان مجلس ایران نیز حسابش توسط توییتر به این بهانه بسته شد؛ اتفاقی که با واکنش آقای جواد ظریف، وزیرخارجه کشورمان مواجه شد و در یک پست خطاب به مدیر توییتر نوشت: «سلام جک. توییتر حساب‌های ایرانی واقعی شامل مجری‌های تلویزیونی و دانشجویان را به خاطر دلیل فرضی «عملیات تأثیرگذاری» بسته است. پس تکلیف ربات‌های واقعی که از تیرانا (پایتخت آلبانی) برای ترویج پروپاگاندای «تغییر رژیم» برآمده از واشنگتن استفاده می‌شوند، چه می‌شود؟» عقبه این فضا را می‌توان به سهام‌داری عربستان در توییتر نسبت داد؛ جایی که این کشور حتی مرکزی به نام اعتدال برای کنترل فضای مجازی تشکیل داده است و صراحتاً در مأموریت آن تحلیل و رصد محتوا‌های افراطی به زبان‌های گوناگون، تعقیب موارد تبلیغات افراط‌گرایی در شبکه جهانی و جلب و جذب جوانان توسط گروه‌های تروریستی و بهره‌گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی برای شناسایی نقاط کانونی انتشار محتوای افراطی آمده است.

منبع: روزنامه صبح نو

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.