به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمهمتمرکز سال ۱۳۹۸ روز جمعه ۳ اسفند برگزار میشود و ۱۹۵ هزار نفر در ۲۴۵ کدرشته باهم به رقابت میپردازند.
ثبتنام برای شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمهمتمرکز سال ۱۳۹۸ در هفت گروه آموزشی و ۲۴۵ کد رشته امتحانی از روز سه شنبه ۶ آذر ۹۷ از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد و با در نظر گرفتن مهلت تمدید شده، روز پنجشنبه ۱۵ آذرماه ۹۷ به پایان رسید.
با توجه به ضوابط، هر داوطلب براساس علاقه فقط میتوانست در یک کد رشته امتحانی (بر اساس ضوابط مندرج در دفترچه راهنما ثبتنام و شرکت در آزمون)، ثبتنام و در آزمون آن شرکت کند.
در این دوره پذیرش دانشجو در ۶۲ کد رشته گروه علوم انسانی، ۴۶ کد رشته گروه علوم پایه، ۶۰ کد رشته گروه فنی و مهندسی، ۳۵ کد رشته گروه کشاورزی و منابع طبیعی، ۷ کد رشته گروه هنر، ۲۶ کد رشته گروه دامپزشکی و ۹ کد رشته گروه زبان، در دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیامنور، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و پردیس خودگردان دانشگاهها صورت میگیرد.
برای شرکت در آزمون دوره دکتری (Ph.D) نیمهمتمرکز سال ۱۳۹۸، تعداد ۱۹۵ هزار و ۶۰۰ نفر ثبتنام کرده اند که از این تعداد، ۸۴ هزار و یک نفر زن و ۱۱۱ هزار و ۵۹۹ نفر مرد هستند؛ به عبارت دیگر، ۴۲.۹۵ درصد داوطلبان زن و ۵۷.۰۵ درصد آنان مرد هستند.
آمار داوطلبان ثبتنام کننده در آزمون دوره دکتری (Ph.D) نیمهمتمرکز سال ۱۳۹۸، نسبت به آمار داوطلبانثبتنام کننده درآزمون دورهدکتری (Ph.D) نیمهمتمرکز سال۱۳۹۷، تعداد ۳۹ هزار و ۱۰۶ نفر کمتر است.
داوطلبان باید از روز سهشنبه ۳۰ بهمن ۹۷ تا ساعت ۲۴ روز پنجشنبه دوم اسفندماه ۹۷ با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به دریافت پرینت کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای مربوط، اقدام کنند.
بر اساس برنامه زمانی پیشبینی شده، آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمهمتمرکز سال ۱۳۹۸، در هفت گروه آموزشی و در ۲۴۵ کد رشته امتحانی، در روز جمعه سوم اسفندماه ۹۷ در حوزههای امتحانی مربوط برگزار خواهد شد.
نتایج نهایی آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۱۳۹۸ در دهه اول شهریور ماه ۱۳۹۸ از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.
گفتنی است، در آزمون نیمه متمرکز دکتری، دانشجویان مستعد کل کشور پذیرش میشوند و جلوگیری از اعمال سلیقه برخی از دانشگاهها که تنها نسبت به پذیرش دانشجویان خود اقدام میکردند و همچنین ایجاد فضای رقابت برای دانشجویان مناطق محروم دیگر هدف وزارت علوم برای برگزاری آزمون نیمه متمرکز دکتری است.
در این مقطع تحصیلی وزارت علوم به عنوان سیاستگذار اصلی آموزش عالی کشور، باید علاوه بر طراحی رشتههای مورد نیاز کشور بر ورودیهای دوره دکتری نیز نظارت مستقیم داشته باشد، این در حالی است که پیش از این دانشگاهها به صورت سلیقهای عمل میکردند و وزارت علوم با تعدد تصمیم گیری مواجه میشد بنابراین در شیوه نیمه متمرکز وزارت علوم میتواند بر ورود دانشجویان دکتری به دانشگاهها نظارت مستقیم داشته باشد.
انتهای پیام /
آخه اینکه نشد عدالت، به نظر من باید این آزمون مثل سایر آزمونها متمرکز فقط در دست سازمان سنجش باشد تا حقی ضایع نشود.
یا علی