حجت الاسلام سید احمد حسینی درباره گرفتن جشن در ایام فاطمیه توضیحاتی ارائه داد.

سید احمد حسینی کارشناس مذهبی در خصوص ازدواج و عقد در ایام سال در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: به عنوان مطلب اول باید بگویم که در روز‌های سال از لحاظ شرعی هیچ زمانی از سمت فقها، چیزی به نام ساعت یا زمان عقد حرام نداریم. مطلب دوم این است که ما چیزی داریم به عنوان کراهت که از سمت فقها مطرح شده است، که عنوان می‌کند اگر انسان زمانی که قمر در برج عقرب باشد یا آخرین چهارشنبه ماه قمری باشد یا برخی ایام هفت‌گانه که در ماه‌های قمری مشهور به کوامل است مانند روز سوم، روز پنجم، روز سیزدهم، روز شانزدهم و روز بیست و یکم و... به این ایام برخی از فقها حکم کراهت را بار کردند.

آیا در ایام فاطمیه می‌توان مراسم جشن گرفت؟

وی افزود: پس مقدمه اول این است که ما زمانی را به عنوان زمان حرام برای انعقاد عقد نداریم ولی از سمت برخی فقها آمده که اگر انسان در برخی از لحظات که مشخص شد (البته میان فقها در این باره اختلاف است) عقد بکند، مکروه است، اما در مابقی ایام از لحاظ نجومی یا از لحاظ روایی بحث‌های مباح یا مستحب مطرح می‌شود.

حسینی با اشاره به این که عقد کردن در برخی از ایامی که شیعیان در آن عزادار هستند، گفت: اگر در آن ایام کار‌هایی انجام شود که وهن دین شود یعنی عزاداری عمومی را لکه دار کند، در این صورت حکم ثانویه حرمت بار می‌شود. زیرا به لحاظ حکم اولیه هیچ لحظه و هیچ زمانی به عنوان انعقاد عقد به حکم شرعی حرام نداریم. حکم ثانویه حرمت عقد، درصورت وهن، فساد و لکه دار شدن دین بار می‌شود.

وی ادامه داد: مسئله سوم از لحاظ اخلاقی است. آن چیزی که از اهل بین به دست ما رسیده است داریم که: «يحزنون لحزننا» زمانی که اهل بیت و عامه تشیع در عزا هستند شما هم محزون باشید و «ويفرحون لفرحنا ». پس ما یک مسئله حزن داریم و یک مسئله انعقاد عقد داریم. اگر انعقاد عقد باشد به فتوای همه فقها و در همه لحظات حلال است و گاهی این حلال، حلال مکروه است. مسئله دوم این است که زمانی که مردم، علما، شیعیان و فضلا در آن ایام مانند محرم و صفر عزادار هستند، شادی نباید باشد، ولی انعقاد عقد بلامانع است.

آیا در ایام فاطمیه می‌توان مراسم جشن گرفت؟

سید احمد حسینی درخصوص ابعاد زندگی حضرت زهرا (س) بیان کرد: حضرت زهرا (س) مسئله راضی نگه داشتن همسر را رعایت کردند. در روایت‌ها داریم که بعد از شهادت حضرت زهرا (س) , حضرت امیر(ع) میان یاران و اصحاب نشسته بودند، سوال پرسیده شد که شما چه وصف و خاطره‌ای زیبایی از حضرت زهرا (س) دارید؟ برای ما نقل کنید؛ که امیرالمومنین(ع) فرمودند: قسم به خدا که فاطمه هیچ وقت خاطر مرا ناراحت و خشمگین نکردند و من نیز هیچ گاه او را مخالف میلش مجبور به انجام کاری نکردم. به خدا قسم فاطمه زهرا (س) هیچ گاه از خواسته و میل من سرپیچی نکرد من هم هرگاه به صورتش نگاه می‌کردم، حزن و ناراحتی در من از بین می‌رفت.

حسینی در خصوص مسئله شهوت بیان کرد: مسئله دیگر آن است که شهوت در عرف و در کوچه و خیابان یک معنی، در روایات یک معنی، در قرآن یک معنی و در اخلاق نیز یک معنی دارد. گاهی اوقات شهوت به معنای میل و شدت علاقه و گاهی اوقات به معنای ابعاد جنسی و گاهی اوقات شهوت به معنای جلب منفعت است که بیشتر از سمت علمای اخلاق عنوان می‌شود. در آیه ایی داریم که انسان مومن اگر چیزی می‌خورد و کاری انجام می‌دهد، به میل و منفعت خانواده خودش است که ما این مسئله را میان امیرالمومنین و حضرت زهرا (س)می‌بینیم.

آیا در ایام فاطمیه می‌توان مراسم جشن گرفت؟

وی ادامه داد: گاهی اوقات در منزل امیرالمومنین غذا نبود، بزرگتر‌های خانه چیزی نمی‌خوردند و صبوری می‌کردند و کوچک‌تر‌ها هم سخنی نمی‌گفتند. اگر غذا بود که همه میل می‌کردند، ولی زمانی که غذا کم بود، حضرت زهرا لقمه را کوچک برمی داشتند و گاهی دست رابه سمت سینی برده و خالی به سمت دهان می‌بردند که کوچکتر‌ها بیشتر بخورند.

حسینی با اشاره به القاب حضرت زهرا (س) گفت: نگاهی که به القاب و اسامی حضرت زهرا(س) می‌کنیم، مسئله محبت و مهربانی در او است. القابی مانند رحیمه، حنانه، عطوفه و رئوفه که همه ابعاد عاطفی آن حضرت را می‌رساند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۰۱ دی ۱۴۰۰
یا حضرت فاطمه س حاجتمو بده
Iran (Islamic Republic of)
حاجیه
۰۱:۱۱ ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
حضرت زهرا خیلی مظلوم بودند..درسفربه مدینه درسال گذشته وقتی میخواستم به سمت ایشان سلام بدم واقعابغض گلویم رامیگرفت که مزارایشان مخفی ست وزائرنمیداندبه کدام سمت بایستد...هرچندباعملکرد ودشمنی وهابیت ..تقریبا قسمتی ازراز مخفی ماندن مزاران حضرت مشخص شده...ان شالله ظهورفرزندش بزودی....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
روز ی هیچی نداشتم .
به هر دری میزدم نمیشد .
فقط رفتم در خونه حضرت زهرا کارم درست شد.
خداروشکر نجات پیدا کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و سر المستودع فیها بعدد ما احاط بهی علمک
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۹:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
اصلا دین و شرعیات کنار.اخلاق عقل و منطق حکم میکنه که در این روزها خود رعایت همچی مسایلی را کنیم
Iran (Islamic Republic of)
نادر
۱۹:۰۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
شب شهادت حصرت فاطمه منزل برادرم میهمان بودیم. بعد از شام چای و شیرینی آوردند. شوهر خواهر گفت: نگاه کن فلانی چقدر غمگین نشسته ما چطوری شیرینی بخوریم. گفتم من با خدا عهد بسته ان که در ایام عزای اهل بیت نه شیرینی بخورم و نه به کسی شیرینی بدهم و یا در مراسم جشن در این مواقع شرکت نکنم. شوهر خواهرم خیلی نطر مرا پسندید و گفت من هم همینطور. همان شب پسرم را برای جراحی آپاندیس به اطاق عمل بردند. من و مادرش پشت در اطاق عمل فقط گریه می کردیم و دعا . گفتم یا حصرت فاطمه ما به احترام شما شیرینی نخوردیم حالا توجهی بفرما و دهانمان را با سلامتی پسرم شیرین کن. خوشبختانه عمل با موفقیت انجام شد و با وجودی که آپاندیس پسرم در شکمش ترکیده بود عمل شد و بهبودیش را به دست آورد. و . . .
Iran (Islamic Republic of)
phd
۱۸:۵۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
گناه نیست. ولی ما مسلمانیم و شیعه ، و باید حرمت نگه داشته شود. و جامعه اسلامی به طرف هرجومرج فرهنگی نرود.
Iran (Islamic Republic of)
فرامرز
۱۷:۳۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
متاسفانه بیشتر مردم به هدف از عزاداری و تفکر زیاد در آن توجه نمیکنند و نتیجه آن مانند اینست که مدتها دوچرخه ثابت داشته باشند و توقع دارند به شهری دیگر برسند.مثالی میزنم.در شرکتی کار میکنم حدود ۱۷سال.این دوستان مومن همه دهه ها را عزاداری میکنند ولی غافل از سرکشی به افراد ضعیف کنار خود.این واقعا جای تفکر زیاد و نقد کامل داره.اقدام عملی این دوستان ندارند فقط داخل مسجد نشستن عبادت نیست.برای مردم مریض و ضعیف باید وقت گذاشت و هزینه کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
این کار درست نیست
France
پژمان
۱۶:۵۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
دیشب ارگ میزدم تامتوجه شدم شهادت حضرت فاطمه (ص) سریع خاموش کردم سازم و . بااینکه آدم مذهبی ام نیسم. خاهشا" شمابگید میشه جشن گرفت مگه ما خود عقلمان راازدست دادیم. ادم وجدانش دردمیگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
حرمت نگه دار .
حضرت زهرا کمکت میکنه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
یا فاطمه الزهرا
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۱۵:۰۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
شما اصلا بگو با این اوضاع میشه ازدواج کرد
کسی به فکر جوانان نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
از حضرت زهرا بخواه بخدا جواب میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
خداخودش فرموده که به شادی حضرت زهرا شاد وبه غضب اون حضرت غضبناک میشه پس چطور تواین ایام که ایام ناراحتی ایشون وتمام اهل بیت پیامبره بشه خوشحالی کرد وجشنن گرفت وهیچ عقوبتی ندید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
د در ایام فاطمیه نباید جشن گرفت حتی جشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
یا فاطمه علیه السلام و یا علی امیرالمومنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
در ایام فاطمیه جشن گناهه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
سلام و درود خداوند بر حضرت علی و فاطمه زهرا باد امید که در قیامت شفیع همه ما باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
خدایا از گناهانمان بگذر
Iran (Islamic Republic of)
نادر
۱۲:۰۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
..... امام صادق ع فرمود..... شیعیان با خوشی ما خوشحال و با ناراحتی ما ناراحتند.
بنده تجربه دارم و در ایام عزای اهل بیت ع نه به کسی بیسکویت قنادی می دهم و نه می خورم. و اصولن در ایام عزای اهل بیت شادی نمی کنم . اهل بیت ع خیلی نزد خدا عزیزند و مصیبت هایی که کشیده اند خیلی سنگین بوده است. لذا احترام آنان ودجب و موجب خشنودی خدا و بر عکس موجب خشم خدا.
آخرین اخبار