به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پروانه سلحشوری نماینده مجلس شورای اسلامی در نهمین همایش علمی سلامت و روان رسانه که صبح امروز (یکشنبه 7 بهمن ماه) برگزار شد، درخصوص لایحه دفاع از حقوق کودکان و نوجوانان اظهار کرد: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در سال ۹۰ تقدیم مجلس شد، اما در طول مجلس نهم مورد بررسی قرار نگرفت.
وی افزود: این لایحه مورد مخالفتهایی قرار گرفت، اما همزمان با اتفاقاتی که در سطح جامعه رخ داد همچون آتنا و ستایش که کلیت جامعه را جریحهدار کرد، این موضوع بررسی شد که چرا نباید قانونی وجود داشته باشد که جلوی این حوادث را بگیرد.
سلحشوری با بیان اینکه کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند، تصریح کرد: شاید یکی از لوایحی که توانستیم جزئیات و کلیاتش را تصویب کنیم، لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان است.
وی در ادامه گفت: تنها یک تبصره از ماده ۹ این لایحه باید در کمیسیون بررسی شود که اگر این موضوع هم حل شود، تنها تأییدیه شورای نگهبان باقی میماند.
نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص کودک همسری بیان کرد: کودک همسری بیش از اینکه یک مسئله اجتماعی باشد، متأسفانه تبدیل به یک امر سیاسی شده است.
وی با اشاره به اینکه کودک همسری مسئلهای است که در همه جای دنیا با آن مبارزه میکنند، افزود: در سالهای اخیر، ۵.۴ درصد ازدواجها بین ۱۰ تا ۱۴ سال رخ میدهد؛ ۵ درصد ازدواج چیزی کمی نیست و موضوع مهمی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
سلحشوری با بیان اینکه ۱۰ درصد ازدواجها در سنین زیر ۱۸ سال رخ میدهد، تشریح کرد: ما براساس شرایط کشور و به خاطر مخالفتهایی که با طرح وجود داشت حداقل سن ازدواج را ۱۶ سال در نظر گرفتیم. ازدواج بین ۱۳ تا ۱۶ سالگی را به اذن ولی و نظر دادگاه و پزشک قانونی منوط کردیم و زیر ۱۳ سال مطلقا ممنوع بود که این موضوع برای مخالفان سبب ناراحتی شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه قربانیان این موضوع بیشتر افراد فرودست هستند، عنوان کرد: رد طرح در کمیسیون به معنای رد طرح در مجلس نیست و هنوز جا دارد که این طرح در مجلس مطرح شود و ما برای حل این موضوع نیازمند کمکهای مردمی و جامعه مدنی هستیم.
انتهای پیام/