علیرضا تکیان مدیر گروه سیاستگذاری و سلامت جهانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: محورهای فکری در حوزه سلامت در قرن بیست و یکم با چالشهایی زیاد مواجه شده که این چالشها با پیچیدگیهای سلامت روبرو است، بهطوری که در قطار توسعه جهانی برای محفوظ ماندن سلامت از همه خطرات، نیاز به حاکمیت و ابزار حاکمیتی جدید است.
وی ادامه داد: سلامت باید برای تحقق توسعه کشورها و ایجاد عدالت اجتماعی برای همه سطوح جامعه به یک نظام ارزشی تبدیل شود.
تکیان اظهار کرد: همچنین باید برای پاسخ به پیچیدگیهای سلامت سیاستگذاریهایی خوب انجام شود که این موضوع نیازمند تغییر محورهای تفکر در حوزه سلامت است، زیرا سلامت به عنوان محوری اصلی در کشورهای پیشرفته محسوب میشود.
وی بیان کرد: سلامت باید به عنوان یک محور اصلی برای سایر بخشهای مختلف مانند کشاورزی، مالی، امنیت و حتی عدالت قرار بگیرد و چارچوبی در دنیا برای سیاستگذاری در حوزه سلامت در راستای ارتقای آن در جامعه شکل گرفته است.
تکیان بیان کرد: همچنین سلامت باید به نوعی محور همه حرکتها و تفکرات قرار بگیرد تا همه دستگاهها و سازمانهای ذی ربط در راستای حفظ و ارتقای آن تلاش ۲ چندان و برنامهریزی خوبی انجام دهند.
مدیر گروه سیاستگذاری و سلامت جهانی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: حاکمیت سلامت باید به سمت حاکمیت برای سلامت حرکت کند و این حوزه باید به گونهای سیاستگذاری شود تا در تمام سطوح دولتها به موضوع اصلی و اولویت اول دولتها تبدیل شود.
وی گفت: موضوع سلامت ما را به مفهوم انسان توسعه یافته نزدیک میکند و سلامت باید هدف اول نظامهای مختلف در دنیا محسوب میشود.
تکیان یادآوری کرد: امروزه به دلیل رشد چشمگیر علم و فناوری، آیندهپذیری برای حوزه سلامت یکی از ضروریات کشور است به همین دلیل برای عقب نماندن از تولیدات علمی در حوزه بهداشت و درمان و همگام بودن با کشورهای پیشرفته باید توجه ویژه به موضوع آیندهنگری در حوزه سلامت داشته باشیم.
انتهای پیام/