به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح سهام عدالت در حالی از سال ۸۵ تاکنون در کشور در حال اجرایی شدن است، که قرار بود پس از ۱۰ سال از آغاز این طرح، آزادسازی این سهام انجام شده و مشمولان از سال ۹۶ اقدام به خرید و فروش سهام خود کنند. این در حالی است که تجربه توزیع کوپن سهام در دنیا نشان میدهد این طرح در کمتر از چند سال به سرانجام رسیده و این شمار بالا از متوفیان روی دست دولتها نماندهاند.
بر این اساس نگاهی به شرایط توزیع سهام عدالت در کشور نشان میدهد طولانی شدن این روند، علاوه بر این که موجب شده دست مشمولان سهام عدالت از حقوق خود کوتاه بماند، این موضوع به فوت شمار قابل توجهی از مشمولان انجامیده است.
از اینرو آمارها نشان میدهد از میان جمعیت ۴۹ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۶۵۴ نفری مشمولان سهام عدالت، تا امروز دو میلیون و ۴۰۷ هزار و ۸۱۴ نفر فوت کردهاند که در این میان سهم ۵ میلیون و ۹۶۹ هزار و ۳۲ نفر از مشمولان تخفیفدار سهام عدالت از متوفیان، ۱۶۲ هزار و ۲۴۴ متوفی است و ۵ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۷۸۸ نفر هم از مشمولان این گروه در قید حیات هستند.
همچنین از ۱۵ میلیون و ۱۶۵ هزار و ۷۵۶ مشمول گروه روستاییان و عشایر، ۱۴ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۴۰۰ نفر در قید حیات هستند و ۴۸۶ هزار و ۳۵۶ نفر از روستاییان و عشایر دارای سهام عدالت تا امروز فوت کردهاند.
از سوی دیگر در گروه ۱۳ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۳۳۸ نفری مشمولان کارکنان دستگاههای اجرایی و بازنشستگی، ۱۲ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۲۷۸ نفر در قید حسات هستند و ۷۷۵ هزار و ۶۰ نفر متوفی شدهاند.
این گزارش میافزاید: از ۶ میلیون و ۱۱۰ هزرا و ۳۴۶ نفر کارگر فصلی و ساختمانی مشمول سهام عدالت تاکنون ۶۶ هزار و ۷۱۶ نفر فوت کردهاند و ۶ میلیون و ۴۳ هزار و ۶۳۰ نفر هم فعلا در قید حیات هستند.
سایر گروههای مشمول سهام عدالت از جمعیت ۸ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۱۸۲ نفر برخوردار هستند که از این تعداد تا امروز، ۹۱۷ هزار و ۴۳۸ نفر فوت کردهاند و ۷ میلیون و ۶۶۸ هزار و ۷۴۴ نفر در قید حیات هستند.
انتهای پیام/