کامران شرفشاهی مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نمایشگاه های کتاب استانی گفت: برگزاری نمایشگاه های کتاب استانی ایده خوبی بود هم به دلیل اینکه فرصتی را برای ناشران پدید آورد و هم به این دلیل که بی عدالتی های برگزاری نمایشگاه های کتاب را در کشور تا حدودی برطرف کرد تا مردم استان های کشور بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
وی افزود:طرح برگزاری نمایشگاه های کتاب استانی بیشتر روی کاغذ جواب داد و در عمل بسیاری از ناشران نتوانستند هزینه ای را که در این راه صرف کرده اند به دست بیاورند.
مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر ادامه داد: برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب برای ناشران سودآور نبود و صرفا فرصتی برای ارتباط با مخاطب شهرستانی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از ناشران رغبت چندانی به حضور در نمایشگاه های کتاب استانی ندارند، گفت:بخشی از این ماجرا به نداشتن توانایی ناشران برای برگزاری این نمایشگاه و بخشی از آن به مشکلات اداری، مالی و ضوابطی که برگزار کنندگان نمایشگاه های کتاب استانی برای حضور ناشران در این نمایشگاه ها در نظر گرفته اند،در ارتباط است.
مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر گفت: ناشر ناچار است کتاب های خودش را حمل کند و به نمایشگاه های کتاب استانی ببرد که طبعا مسئله ایاب و ذهاب برای او آزار دهنده است.
وی با بیان اینکه کتاب های بسیاری در راه صدمه می بینند و این موضوع باعث ضرر و زیان آنها می شود، گفت:در این نمایشگاه ها غالبا ناشران دولتی شرکت می کنند.
شرفشاهی با بیان اینکه بحث خرید نهادهای دولتی همیشه مورد اعتراض ناشران بوده است، بیان کرد: این خریدها بیشتر جنبه حمایت از ناشران دولتی را دارد و همین تبعیض های ناروا باعث شده تا ناشران انگیزه ای برای حضور در نمایشگاه ها نداشته باشند. چون بیش از دو هفته زمان برای این رفت و آمد و حضور در نمایشگاه صرف می شود و ناشر بدون حمایت و پشتیبانی ناچار است کتاب های خود را بسته بندی کند و دوباره برگرداند. اگر حمایت عادلانه و هوشمندانه ای از همه ناشران نشود انگیزه حضور بسیاری از ناشران از بین می رود و دیگر برای نمایشگاه های آینده پیشقدم نمی شوند.
انتهای پیام/