به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در میزگرد نشست بودجه ۹۸ آموزش و پرورش که توسط کانون تربیت اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: درهر وزارتخانه متولی و نماینده پارلمانی برای ارتباط با نمایندگان دارد که این نمایندگان صدها برابر بیش از آموزش و پرورش با نمایندههای مجلس در ارتباط هستند.
وی ادامه داد: در هفته معلم اعلام میکنیم که معلمی شغل انبیاست اما فراموش میکنیم که معلم نان و غذا هم لازم دارد؛ در هفته معلم این حرفه را گرامی میداریم، ولی در عمل که باید بسیج بشویم وارد عمل نمیشویم و میخواهیم با کلی گویی و شعر و شاعری، به نتیجه برسیم.
میرزاده با تاکید بر اینکه تا زمانی که آموزش و پرورش خودش نخواهد مشکل را حل کند، مشکلش حل نمیشود، تصریح کرد: با این مشکلات نباید منتظر معجزه در بودجه آموزش و پرورش باشیم؛ اکنون مدیر مدرسه فقط به به بخشنامههای تکراری و هزینه بر پاسخ میدهد و روز به روز تشکیلات بزرگتر میشود و بروکراسی اداری افزایش مییابد چراکه بخشنامه های ضد و نقیض زیاد است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: از طرفی دیگر دولت باید تکلیف خود را نسبت به آموزش و پرورش روشن کند که نهاد برایش مهم است یا خیر؛ اگر ۱۰ درصد از یارانهها کم شود، مشکلات آموزش و پرورش حل میشود ولی اکنون آموزش و پرورش از سال ۸۸ به فرهنگیان بدهی دارد و هر سال بودجه به گونه ای تنظیم میشود که کسری سال قبل به سال بعد منتقل میشود.
میرزاده با اشاره به اینکه اکنون آموزش و پرورش وظایفی را عهدهدار شده است که حتی بیشتر از تکالیف قانون اساسی است، گفت: با این بودجه نمیتواند پاسخگوی تمام وظایف باشند و اغلب مدیران باید به بخشنامههای تکرای و هزینهبر ادارات پاسخ دهند.
وی بر چابک سازی و تفویض اختیار اشاره کرد و گفت: تمرکز زدایی باید در آموزش و پرورش انجام شود همچنین دولت باید تعیین کند که آیا آموزش و پرورش در اولویت است یا خیر چراکه تا به امروز این وزارتخانه در اولویت نبوده است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: با وجود شرایط آموزش و پرورش اگر علاوه بر بودجه سال آینده، معادل یک چهارم دیگر بودجه را هم به آموزش و پرورش بدهند فقط میتواند بدهیهایش را صفر کند.
میرزاده با اشاره به نقش نظارتی و قانونگذاری مجلس افزود: از سوی دیگر باید قوانین را اصلاح کنیم، برخی از قوانین که به نفع فرهنگیان نیست لغو و قوانین جدیدی نوشته شود همچنین ببینیم کدام قوانین در آموزش و پرورش به نفع فرهنگیان است که اگر بتوانند این موارد را به صورت دقیق به مجلس بگویند، می توانیم برای فرهنگیان اقدام کنیم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از روند مشارکت فرهنگیان در پیگیری برنامه های آموزش و پرورش گفت: در ماجرای حذف مدارس خاص و کنکور چند ماه در مجلس چهها میکشیم اما هیچ صدایی از فرهنگیان در نیامد اما برخی به آسانی توانستند نظر مساعد رئیس جمهوری را با تعداد بالای امضاها جلب کنند و مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش برای مدارس تیزهوشان اجرا شود.
میرزاده با اشاره به حادثه آتش سوزی بیان کرد: در مدرسه زاهدان چهار دانشآموز ما سوختند و شاهد بیعرضگی مسئولان مدرسه و ناحیه ۲ زاهدان بودیم؛ به طور کلی این همه مدارس غیر استاندارد در کشور وجود دارد و مدارس استاندارد در اختیار «از ما بهتران» هستند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اجرای سند تحول بنیادین گفت: بگذارید صادقانه صحبت کنم، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آرمانی است و آرزوهایی را مطرح میکند که برای آموزش و پرورش داریم، اما با وجود همین سند هم باید کارشناسان و فرهنگیان به ما بگویند برای اجرای ۵ یا ۱۰ درصد آن چه پیشنیازهایی لازم دارند و چه اقداماتی احتیاج است.
میرزاده درباره بودجه آموزش و پرورش و تقسیم کل بودجه بین معلمان بیان کرد: با این احتساب به هر کارمند رسمی ۲ میلیون تومان میرسد و در این فرض حق التدریسها و آموزشیاران و مواردی دیگر از این دست را در نظر نگرفتیم.
وی با اشاره به اینکه برخی وزارتخانهها مانند وزارت نیرو و نفت برای گرفتن بودجه واقعاً زحمت میکشند و فقط هم شعار نمیدهند و شعر و شاعری نمیکنند و حتی رو ز ملی شدن صنعت نفت را هم گرامی نمیدارند، گفت: نمایندگان این وزارتخانه با تک به تک نمایندگان ارتباط برقرار کرده و آنها را برای بودجه راضی میکنند و در نهایت حق شان را دریافت میکنند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: بر خلاف دیگر دستگاه ها در آموزش و پرورش نه تنها معلمان نمیتوانند نمایندگان مجلس را توجیه کنند بلکه نمایندهای که خودش هم معلم است با بودجه یا مطالبه مورد نیاز مخالفت میکند.
انتهای پیام/