کوچکی نژاد با اشاره به بودجه ۹۸ آموزش و پرورش گفت: دولت در مورد خرید خدمات آموزشی به برنامه ششم توجه نکرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جبار کوچکینژاد نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در میزگرد نشست بودجه ۹۸ آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کل بودجه در نظر گرفته شده برای سال آینده ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان است، بیان کرد: از این میزان ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان به شرکتهای دولتی اختصاص مییابد و ۴۰۷ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی دولت است که با احتساب ۶۲ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی و مابقی آن در بخش های جاری استفاده میشود.
وی با اشاره به بودجه آموزش و پرورش برای سال آینده ادامه داد: سهم سال گذشته بودجه آموزش و پرورش ۹/۶۷ درصد بودجه عمومی دولت بود و امسال این عدد به ۱۰/۶۷ درصد رسیده است، ولی اگر ۲۰ هزار میلیارد تومان را که دولت در جدول ۲۱ آورده است همچنین ۲۰ هزار میلیارد تومانی که از صندوق توسعه ملی در بخش دفاع دارد، به کار گیرد یعنی بودجه آموزش و پرورش نسبت به سال قبل از آن رشدی نخواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: بودجه امسال آموزش و پرورش ۴۹ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد را نشان میدهد و از این میزان بیش از ۹۸ درصد آن بودجه جاری است یعنی حقوقی که باید پرداخت کند.
کوچکینژاد به برخی از بخش های بودجه اشاره و بیان کرد: در برخی بخشها مانند دانشگاه فرهنگیان ۵۱۱ میلیارد تومان اعتبار وجود داشت که امسال این اعتبار به ۶۱۹ میلیارد تومان افزایش یافته است اما این عدد کفاف دانشگاه فرهنگیان را نمیدهد چراکه آمار دانشگاه فرهنگیان از حدود ۳۰ هزار دانشجو به حدود ۷۰ هزار دانشجو افزایش پیدا کرده است بنابراین برای تامین نیازها باید اعتبار به هزار میلیارد تومان میرسید.
وی ادامه داد: بنا بر بند «ب» ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه خروجی دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی در آموزش و پرورش به کار گرفته می شوند اما بودجه دانشگاه شهید رجایی هم ۸۱ میلیارد تومان بوده است که به ۸۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی درباره طرح خرید خدمات آموزشی در بودجه سال آینده تصریح کرد: با دیدن بودجه سال آینده به عنوان یک معلم خیلی متأسف شدم چراکه مطابق اصل ۳۰ قانون اساسی آموزش در دوره متوسطه بر عهده دولت است، اما دولت دربودجه ۹۸ آموزش و پرورش و در تبصره ۲۱ در بخش کوچک سازی و واگذاری به سمت آموزش و پرورش آمده است در حالی که درمجلس و در قانون برنامه ششم توسعه هر جا که بحث خرید خدمات را آوردیم یک پرانتز به استثنای آموزش و پرورش باز کردیم.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: بنابر لایحه بودجه وزارت آموزش و پرورش مکلف است با برنامه ریزی مناسب، نیروی انسانی مورد نیاز خود را از جمله در پژوهسراها، رهنمایان آموزشی، مربیان بهداشت، متصدیان آزمایشگاهها و کارگاهها را از طریق خرید خدمات ۳۰ درصد کاهش دهد و مجلس تلاش میکند که این تبصرهها را حذف کند، چون معتقدیم که به ضرر آموزش و پرورش است.
کوچکی نژاد با اشاره به اینکه بودجه برشی یکساله از برنامه توسعه کشور است، گفت: دولت به قانون برنامه ششم توسعه توجه نکرده است و به شدت در حوزه آموزش و پرورش ورود کرده اس و تاکید دارد تا آموزش و پرورش به طور سالیانه ۱۰ درصد خرید خدمات داشته باشد در حالی که که خرید خدمات طبق قانون برنامه توسعه اصلا مربوط به آموزش و پرورش نیست به جز در مواردی که مدارس روستایی یا در مناطق محروم باشند.
وی درباره محدودکردن ادارات آموزش و پرورش استانها بیان کرد: آموزش و پرورش، ادارات خود را محدود کند و تعدادآنها را به ۶۲ اداره در مراکز استانها برساند و هر منطقهای که بیش از ۱۰۰ هزار دانش آموز دارد، باقی بماند.
کوچکی نژاد درباره تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: این پرونده بسته شد اما هنوز ۳۰ تا ۴۰نفر از افراد درگیر آن در زندان هستند، در مورد بانک سرمایه هم بخشی از منابع برگشته است و برای بخشی دیگر از منابع هم اموال را مصادره میکنند تا این پول بر گردد.
انتهای پیام/