به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد، هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۰ میلیون هکتار طرح
آبخیزداری در قالب
برنامه ششم توسعه در کشور اجرا میشود که اجرای این میزان تعهد، نیازمند سالانه ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
وی با اشاره به کمبود اعتبار طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری افزود: اجرای این طرحها در حفظ پوشش گیاهی، احیای گونههای جدید، حفظ خاک و منابع آبی بسیار موثر میباشد.
جزی اضافه کرد: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در مناطق کوهستانی، سالانه تا ۵۳۰ متر مکعب و در آبخوانها تا یک هزار متر مکعب به کنترل تبخیر و نفوذ آب کمک میکند.
وی با اشاره به خسارات ناشی از حمل گل و خاک در سیلاب گفت: در مدیریت سیلاب میتوان به تغذیه سفرههای زیرزمینی، افزایش دبی قنوات و چشمهها، و جلوگیری از فرسایش خاک کمک کرد.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اجرای عملیات آبخیزداری از بالاترین تا پایینترین نقطه در یک حوضه آبخیز افزود: در این عملیات مانند سدها تنها در نقطه خروجی، یک سازه بزرگ احداث نمیشود بلکه توزیع آن متناسب با طبیعت و در تمام حوضه صورت میگیرد.
جزی، اعتبارات اختصاص یافته به طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری از محل صندوق توسعه ملی در کشور را ۷ هزار میلیارد ریال معادل حدود یک سوم اعتبارات برنامه ششم توسعه اعلام کرد و گفت: با این میزان اعتبار، اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در ۶۴۹ حوضه آبخیز در ۳۴۱ شهرستان کشور در حال انجام است.
وی با اشاره به وجود هشت میلیون هکتار حوضه آبخیز منابع طبیعی در کشور، اضافه کرد: سطح پوشش اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری امسال، ۸۰۰ هزار هکتار است.
جزی یادآور شد: دشتهای بحرانی، خشکسالی، فرسایش خاک و موضوعات مرتبط با سیل، از شاخصهای انتخاب حوضه آبخیز برای اجرای عملیات آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی میباشد.
انتهای پیام/ش