به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شبکه تلویزیونی رویترز، پوشش ارتباطات جهانی در سال ۲۰۳۰ میلادی در چین بعد از تکمیل سیستم ماهوارهای ارتباطات با پهنای باند وسیع میسر خواهد شد؛ این سیستم باعث میشود تا دسترسی به شبکه ارتباطات در هر زمان و مکانی میسر شود.
آزمایش ابتدایی سیستم ماهوارهای ارتباطات که «هانجیان» (Hongyan) نام دارد روز شنبه ۸ دی در مرکز پرتاب ماهوارهای جیوچوان در شمال غربی چین انجام گرفت.
بنا به گفته کارشناسان حوزه ارتباطات، آزمایش انجام شده بر روی این سیستم ماهوارهای کارکرد ارتباطات سیّار در «مدار نزدیک زمین» (low earth orbit) را تایید میکند.
این سیستم ماهوارهای متشکل از صدها ماهواره در مدار نزدیک زمین و یک مرکز داده پردازی جهانی خواهد بود. این پروژه تحت نظارت فرهنگستان فناوری فضایی چین راه اندازی شده است.
پس از تکمیل این پروژه، سیستم ماهوارهای ارتباطات میتواند برای سرویسهای ارتباطی، اینترنت و ارتباطات تلفنهای همراه در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد.
سیستم ماهواره هانجیان در دو فاز ساخته خواهد شد. در فاز اول ۶۰ ماهواره به هم متصل خواهند شد تا یک شبکه ارتباطی شکل بگیرد و کشورهای جاده ابریشم جدید را به هم متصل کند.
در فاز دوم سیصد ماهواره دیگر به این سیستم ارتباطی افزوده خواهند شد تا یک سرویس ارتباطی جهانی شکل بگیرد.
یکی از مشکلات حال حاضر برای سیستمهای ارتباطی این است که شبکههای ارتباطی نیاز به ایستگاههایی بر روی زمین دارند و برپایی چنین ایستگاههایی در بیابانها، کوهها و دریاها بسیار سخت است.
با تکمیل و راه اندازی سیستم ماهوارهای ارتباطات «هانجیان» نبود پوشش تلفن همراه در جهان به تاریخ خواهد پیوست (همه جای جهان تحت پوشش شبکه تلفن همراه قرار دارد.)
سیستم ماهوارهای ارتباطات «هانجیان» همچنین منجر به دقیقتر شدن ناوبری شامل سرویسهای بهتر پهپادها و سرویسهای بدون راننده در جهان خواهد شد.
انتهای پیام/