در این مطلب با چند نوع از غذا‌های ارزان شما را همراهی می‌کنیم تا هم گام موثری در هماهنگی دخل و خرج منزل برداشته باشید و هم اینکه کمی به سمت غذا‌های سالم‌تر بروید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  گرانی مواد غذایی را همگان امروز اذعان دارند. البته رفع و رجوع این دغدغه خیلی هم مشکل نیست فقط شاید نیاز باشد گاهی قید پلو و چلو و گوشت و ماهیچه را بزنید و دست کم ۳،۲ روزی در هفته را هم سالم تر بخورید و البته هم ارزان تر. در همین راستا در این مطلب با چند نوع از غذاهای ارزان شما را همراهی می کنیم تا هم گام موثری در هماهنگی دخل و خرج منزل برداشته باشید و هم اینکه کمی به سمت غذاهای سالم تر بروید.


بیشتربخوانید : طر تهیه کوکوی کدو حلوایی، کوکوی خوشمزه پاییزی


اشکنه کدو بادمجان

غذای ارزان و خوشمزه + دستور تهیه

مواد لازم برای ۴ نفر

  • بادمجان قلمی: ۵۰۰ گرم
  • کدو سبز: ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • سیر: ۵ حبه
  • گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • کشک: به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • نعناع خشک: ۲ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع: به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه

1. بادمجان وکدو را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. پیاز را ریز خرد و سرخ کنید.

2. سیر را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس بادمجان وکدو را بریزید و خوب سرخ کنید.

3. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. گوجه فرنگی را رنده و همراه نعناع به مواد اضافه کنید

4. سپس کشک را رقیق کنید و داخل مواد بریزید و بگذارید بپزد و همراه نان میل کنید.

نکته آشپزی: به جای کشک رقیق می توانید از آب استفاده کنید.


پاکوره

غذای ارزان و خوشمزه + دستور تهیه

مواد لازم برای ۴ نفر

  • سیب زمینی: ۴ عدد
  • آرد گندم: ۲ پیمانه
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • تره و جعفری خردشده: ۲۰۰ گرم
  • تمرهندی: یک بسته کوچک
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه: به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه

1. سیب زمینی ها را بشویید و با پوست بپزید، سپس پوستش را بگیرید و رنده کنید.

2. آرد گندم را در یک لیوان آب سرد حل کنید. مراقب باشید آب را کم کم اضافه کنید تا گلوله نشود.

3. تخم مرغ ها را به محلول آرد و آب اضافه و خوب مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید.

4. سبزی ها را با سیب زمینی مخلوط و نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه یکدست شود.

5. تمرهندی را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و از صافی بگذرانید.

6. ۴ قاشق از شیره تمرهندی را همراه مخلوط سیب زمینی به مخلوط آرد و آب و تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.

7. از مواد با قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.

8. باقیمانده شیره تمرهندی را با کمی روغن و فلفل قرمز تند و نمک بجوشانید تا سس غلیظی درست شود و همراه پاکوره سرو کنید.

نکته آشپزی: می توانید از یک عدد فلفل تند خرد شده در این غذا استفاده کنید.


سوپ هویج و اسفناج

غذای ارزان و خوشمزه + دستور تهیه

مواد لازم برای ۴ نفر

  • هویج: ۲ عدد
  • اسفناج تازه: ۱۰۰ گرم
  • شیر: یک پیمانه
  • رشته سوپی: یک چهارم پیمانه
  • عدس: یک پیمانه
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • عصاره مرغ: یک عدد
  • آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
  • قارچ: برای تزیین سوپ
  • کره: مقدارکمی به دلخواه

دستور پخت و طرز تهیه

1. عدس را در آب بریزید در حد نیم پز شدن بپزید. هویج را نگینی خرد و به آن اضافه کنید. وقتی کاملا پخته شدند اسفناج خردکرده را به آن اضافه کنید.

2. در این مرحله حدود ۸ دقیقه سوپ را با در باز بپزید. این کار باعث می شود اسفناج رنگ بهتری داشته باشد.

3. شیر را همراه عصاره مرغ، نمک و فلفل اضافه کنید و هر از گاهی سوپ را هم بزنید. رشته سوپی و آبلیمو را در آخر اضافه کنید ودرحدی که رشته بپزد و سوپ جا بیفتد آن را بپزید. پس از کشیدن سوپ در ظرف مورد نظر آن را با چند حلقه قارچ تزیین کنید.

نکته آشپزی: پس از ریختن اسفناج و شیر، در قابلمه را نگذارید.


کوکو اسفناج

غذای ارزان و خوشمزه + دستور تهیه

مواد لازم کوکو اسفناج

  • اسفناج: ۳۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • پیازچه: ۲ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه

1. ابتدا اسفناج و پیازچه را به خوبی می شوییم و خرد می کنیم. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با مقدار کمی روغن در یک تابه می ریزیم و خوب تفت می دهیم. پس از اینکه رنگ پیاز تغییر کرد اسفناج و پیازچه را به تابه اضافه می کنیم.

2. مواد داخل تابه را خوب تفت می دهیم تا آب اضافی سبزیجات تبخیر شود. بعد از اینکه آب اضافی سبزیجات تبخیر شد آنها را کنار می گذاریم تا سرد شوند. برای تهیه مایه کوکو سبزیجات تفت داده شده را داخل یک کاسه می ریزیم.

3. توجه داشته باشید که سبزیجات باید به دمای محیط برسند تا هنگام اضافه کردن تخم مرغ باعث سفت شدن تخم مرغ نشوند. حالا تخم مرغ ها را به صورت جداگانه در یک ظرف دیگر می شکنیم و خوب می زنیم و به مواد کوکو اضافه می کنیم

4. در اینجا آرد سفید را کم کم اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا آرد گوله نشود. ادویه ها ( نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه ) را نیز به مایه کوکو اضافه می کنیم. مواد کوکو را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست و صاف شوند.

5. تابه ای روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به آن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد مانند کوکو سبزی مایه کوکو را به صورت کامل داخل تابه می ریزیم. مایه کوکو را با قاشق در همه نقاط تابه به صورت یکسان پخش می کنیم.

6. درب تابه را می گذاریم و حرارت زیر تابه را ملایم می کنیم تا قسمت زیرین کوکوی ما سرخ شود. پس از اینکه سمت زیرین کوکوی اسفناج سرخ شد آن را با دقت بر می گردانیم و اجازه می دهیم سمت دیگرش نیز سرخ شود

نکته آشپزی: برای اینکه کوکوی اسفناج شما به اندازه کافی پف کند باید قبل از اضافه کردن تخم مرغ ها ، آنها را در یک ظرف جداگانه خوب بزنید تا کاملا یکدست و صاف شوند. بعد از اینکه تخم مرغ ها را خوب هم زدید باید آنها را به مایه کوکوی اسفناج اضافه کنید.


کوکو بادمجان

غذای ارزان و خوشمزه + دستور تهیه

مواد لازم برای تهیه کوکو بادمجان

  • بادمجان: ۵ عدد
  • تخم مرغ:  ۲ الی ۳ عدد
  • پیاز:  ۱ عدد
  • سیر رنده شده:  ۱ قاشق چایخوری
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

دستور پخت و طرز تهیه

1. ابتدا باید پیاز رو با سایز درشت رنده کرده و بعد آبش را میگیریم.

2. بادمجان ها را پوست کنده و با سایز درشت رنده میکنیم. در صورتی که نیاز به گرفتن تلخی بادمجان بود حتما قبل از رنده کردن به بادمجان های پوست کنده نمک بزنین و اجازه بدین تلخیشون بره و بعد رنده کنید.

3. حالا پیاز رنده شده، بادمجان رنده شده و کمی روغن رو داخل ماهیتابه میریزیم و با حرارت ملایم تفت میدهیم.

4. وقتی پیاز و بادمجان کمی نرم شدند و آب انداختند حرارت رو کمی زیاد میکنیم تا آب آنها کشیده شود و نمک، فلفل و زرچوبه هم به موادمون میزنیم و دوباره تفتشان میدهیم.

5. وقتی موادمان خوب پختند و آبشان کشیده شد و کمی هم سرخ شدند سیر رو هم اضافه کرده و دو الی سه دقیقه تفت میدهیم. حالا اجازه میدیم تا مخلوطمتن سرد بشود.

6. وقتی مخلوط سرد شد داخل کاسه ای میریزیم و با تخم مرغ ها و کمی نمک مخلوط میکنیم. بهتر است ابتدا دو عدد از تخم مرغ ها را بریزیم و مخلوط کنیم و اگر کم بود و مایه منسجم نشده بود سومی رو اضافه کنیم.

7. حالا داخل ماهیتابه روغن ریخته و اجازه میدهیم تا خوب داغ بشود و بعد مایه کوکو را داخلش میریزیم و در ماهیتابه را هم میگذاریم و اجازه میدهیم تا کوکو با حرارت ملایم بپزد.

8. حالا کوکو رو برمیگردانیم تا طرف دیگر هم طلایی بشود در این مرحله احتیاجی نیست در ماهیتابه بسته باشد


کوکو لوبیا سبز

غذای ارزان و خوشمزه + دستور تهیه

مواد لازم برای تهیه کوکو لوبیا سبز

  • لوبیا سبز: ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • زعفران: به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • ادویه کاری: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه

1. ابتدا لوبیا سبز را تمیز می کنیم و می شوییم. سپس خردشان می کنیم و به قطعات تقریبا ۱ سانتی متری تبدیلشان می کنیم. لوبیاهای خرد شده را با مقداری آب در یک قابلمه می ریزیم و اجازه میدهیم با شعله ملایم خوب بپزند.

2. بهتر است برای پخت لوبیاها آب کمی بریزیم تا زمانی که لوبیاها پختن آب اضافه در قابلمه باقی نماند. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند سپس فلفل دلمه را خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.

3. بعد از اینکه فلفل دلمه ای و پیاز را خوب تفت دادیم آنها را به لوبیا سبز پخته شده اضافه می کنیم. در اینجا نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه می کنیم و خوب تفتشان می دهیم. حالا سیب زمینی را با مقداری آب در قابلمه ای می گذاریم تا آبپز شوند.

4. بعد از اینکه سیب زمینی ها خوب پخت آنها را در یک کاسه بزرگ رنده می کنیم. تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه خوب می زنیم سپس به سیب زمینی رنده شده اضافه می کنیم. حالا مخلوط لوبیا سبز پخته شده را نیز به ظرف اضافه می کنیم.

5. نمک ، فلفل سیاه ، پودر کاری و زعفران دم کرده را به مایه کوکو لوبیا سبز اضافه می کنیم. مایه کوکو را به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا صاف و یکدست شوند. یک تابه متناسب با مقدار مایه کوکو روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.

6. اجازه می دهیم روغن کاملا داغ شود سپس مانند کوکوی سبزی تمام مایه کوکو را داخل تابه می ریزیم. با پشت قاشق روی مایه کوکو را صاف می کنیم. حالا درب تابه را می گذاریم و حرارت را کم می کنیم تا کوکو کاملا مغر پخت شود.

7. پس از اینکه سمت زیرین کوکو لوبیا سبز شما طلایی رنگ شد و کوکو کاملا خودش را گرفت آنرا بر می گردانیم تا قسمت دیگرش نیز سرخ شود. چون کوکوی لوبیا سبز یک کوکوی رژیمی است بهتر است از روغن کمی استفاده شود.

نکته آشپزی: برای اینکه کوکوی شما به اندازه کافی پف کند باید قبل از اضافه کردن تخم مرغ ها ، آنها را در یک ظرف جداگانه خوب بزنید تا کاملا یکدست و صاف شوند. بعد از اینکه تخم مرغ ها را خوب هم زدید باید آنها را به مایه کوکو اضافه کنید.

منبع: برتربن ها

انتهای پیام/

غذا‌های ارزان، پیشنهادی برای این روز‌های سخت

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Canada
ناشناس
۰۴:۴۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
!سیر کیلویی ۲۵ت،کدو کیلویی ۹ت،سیب زمینی کیلویی ۵ت،پیاز کیلویی ۷ت و...در میدان تره بار با کیفیت درجه ۳ عرضه می شه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۵ مرداد ۱۳۹۹
پاکوره عالیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۳۰ تير ۱۳۹۹
مثل اینکه از وضع بازار خبر نداری

اینا کجاش ارزونه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۷ تير ۱۳۹۹
خیلی عالیه من پاکوره رو درست کردم حرف نداشت
Iran (Islamic Republic of)
هدیه
۲۰:۵۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
عالیه بودش
Iran (Islamic Republic of)
نیلوفر
۱۸:۳۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۹
به نظر من عالی
Iran (Islamic Republic of)
راحله
۰۴:۵۳ ۰۹ تير ۱۳۹۸
عالی بوددن
Germany
ناشناس
۰۳:۱۱ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
عالی بود. یک پیشنهاد دارم. در خورش ها مثلا قیمه به جای گوشت تکه شده از گوشت چرخی استفاده کنید. زیرا هم مقدار کمتری گوشت لازم است (کل غذا مزه ی گوشت را می گیرد چون گوشت چرخی به بافت خورش وارد شده و نیاز نیست حتما در بشقاب ما گوشت زیادی باشد!) و هم غذا سریع تر آماده می شود.
پیشنهاد دیگر ترکیب قارچ با تخم مرغ و نمک و آرد سوخاری و سرخ کردن آن است. غذای سریع و خوشمزه و ارزانی است