به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی اصفهان و حاوی ویتامینهای A B، C، E ،D ،K،کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، اسیدفولیک، گوگرد، سولفور، کولین، فسفر، سلنیوم، مس، روی، اسیدچرب امگا ۳، تریپتوفان و غیره است.
برای بررسی خواص آش حلیم بادمجان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص آش حلیم بادمجان گفت: این آش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، سلنیوم، فسفر و ویتامین D بالا موجب استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و افراد سالخورده بسیار مفید است.
وی افزود: خاصیت دیگر این غذا افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کم خونی به واسطه داشتن اسیدفولیک، آهن و ویتامین B۱۲ است، لذا برای زنان باردار و جنین مفید خواهد بود.
عظمایی بیان کرد: آش حلیم بادمجان فیبری بالا دارد و موجب عملکرد بهتر روده، هضم غذا و رفع یبوست میشود.
وی گفت: این آش به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود لذا برای افرادی که کارهای فیزیکی انجام میدهند، از جمله کارگران و ورزشکاران مخصوصا بدن سازان مفید و سودبخش است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا با افزایش اسپرم موجب تقویت قوای جنسی شده و برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار اثرگذار است.
وی گفت: تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت حافظه و پیشگیری از بروز آلزایمر، تقویت بینایی، چاقی، بهبود خلقوخو از دیگر خواص این آش است.
عظمایی بیان کرد: آش حلیم بادمجان به علت داشتن ویتامینهای A ،E و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و بدن را در مقابل انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A ،E ،C و B موجب تقویت و جوان سازی پوستومو شده و از پیری زودرس جلوگیری میکند.
وی بیان کرد: این آش به علت داشتن اسید آمینه تریپتوفان خاصیت نشاط آوری داشته و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: درمان تپش قلب با یک نوشیدنی خوشمزه/ شربتی که آرامش خاطر برای شما به ارمغان میآورد
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: افرادی که مبتلا به غلظت خون، اسیداوریک و نقرس هستند نباید در مصرف این غذا زیاده روی کرده و تحت نظر پزشک آن را مصرف کنند.
برنج ۲ تا ۳ پیمانه
گوشت همراه کمی چربی ۵۰۰ گرم
کشک ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ تا ۳ عدد متوسط
سیر ۵ حبه
بادمجان سرخ شده ۶ تا ۸ عدد
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران دم کرده برای تزئین به مقدار لازم
گردو برای تزئین به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
برای تهیه آش حلیم بادمجان ابتدا برنج را با آب میپزیم و اجازه میدهیم تا آب آن کشیده شود.
پیاز را با روغن کنجد یا دنبه تفت داده، گوشت را به آن اضافه کرده و مجددا تفت میدهیم.
بادمجانها را پوست گرفته و یک ساعت داخل آب و نمک قرار میدهیم تا ماده زرد رنگ آنها خارج شود.
سپس بادمجانها را سرخ میکنیم.
بادمجان سرخ شده و گوشت را به برنج پخته شده اضافه میکنیم.
تمام مواد را با گوشت کوب دستی یا برقی له کرده تا حالت کش دار پیدا کند.
همزمان مقداری کشک را با آب مخلوط کرده به مواد بالا اضافه میکنیم.
هنگامی که غذا آماده شد آن را در ظرف کشیده و با مقداری نعناع داغ، پیاز سرخ شده، سیر، زعفران و گردو تزئین میکنیم.
این غذا همراه نان تازه و سبزی سرو میشود.
انتهای پیام/