برای بررسی خواص انارمسمای گیلان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص انارمسمای گیلان گفت: این غذا دارای فواید زیادی است و از مهمترین خواص آن میتوان به کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.
وی افزود: انارمسمای گیلان به علت دارا بودن اسیدالاژیک موجب کاهش کلسترول بد خون (ABL) شده و از رسوب چربیها در عروق پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: این غذا باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و میتواند جزو غذاهای رژیمی برای لاغری و تناسب اندام باشد.
بیشتر بخوانید: برنامه رژیم غذایی ایده آل برای خانم های 30تا 40 سال+ دستور مصرف
وی گفت: وجود ویتامین B۱۲، اسیدفولیک و آهن در انارمسمای گیلان موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کم خونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین فوق العاده مفید است و موجب زیبا شدن نوزاد و کاهش ویار بارداری میشود. البته زنان باردار نباید در مصرف این غذا زیاده روی کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: انارمسمای گیلان به علت داشتن ویتامینهای A، E، C، آنتوسیانینها و پلی فنول خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانهای سینه و پروستات میشود.
وی گفت: این غذا به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
عظمایی اظهار کرد: یکی دیگر از خواص این غذا بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه است؛ همچنین انارمسمای گیلان از بروز آلزایمر پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: 11 روش باورنكردنى و کارآمد در تقویت حافظه + اینفوگرافی
وی بیان کرد: انارمسمای گیلان به علت دارا بودن ویتامینهای A، E، C، B. و سایر املاح معدنی مفید، موجب تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این غذا میتوان به نشاط آور بودن، پیشگیری از استرس، اضطراب و افسردگی، تقویت کبد، تقویت سیستم قلبی عروقی، رفع آفت دهان، جوش و کبد چرب اشاره کرد.
عظمایی گفت: انار مسمای گیلان غلظت خون را رفع کرده و آن را تصفیه میکند، همچنین رفع اسیداوریک و نقرس از دیگر خواص بی نظیر این غذا است.
وی بیان کرد: تقویت بینایی، دفع سمومات معده، طحال، کبد و کلیه ها، تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن از خواص دیگر انارمسمای گیلان است.
-مرغ یک عدد (۸۰۰ گرم)
-پیاز متوسط ۳ عدد
-دانه انار ۲ پیمانه
-آب به مقدار لازم
-رب انار ۴ قاشق غذاخوری
-زعفران دم کرده نصف لیوان
-روغن دمبه یا کنجد به مقدار لازم
-رب گوجه فرنگی محلی ۲ قاشق غذاخوری
-نمک، فلفل، جوزهندی، میخک، دارچین، زردچوبه به مقدار لازم
-پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم.
-مرغ را به اندازه دلخواه خرد کرده و به همراه پیاز تفت میدهیم.
-دانههای انار و ادویه جات را اضافه میکنیم.
-زعفران دم کرده را به مواد اضافه کرده و تفت میدهیم.
-مقداری آب به غذا اضافه کرده و اجازه میدهیم بپزد و جابیفتد.
-وقتی غذا پخته شد، رب انار را اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
-۱۵ تا ۲۰ دقیقه پس از اضافه کردن رب انار، غذا آماده میل کردن است.
نکته: این غذا باید با آب کم و به صورت غلیظ پخته شود، همچنین اگر غذا مزه ملس یا ترش داشت بر حسب سلیقه میتوان به آن شیره انگور اضافه کرد.
انتهای پیام/