به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر امیرضا چمنیروانپزشک با بیان این که تعارضات زناشویی از مهمترین عوامل پرخاشگری در خانوادههاست، اظهار کرد: این معضل معمولاً در سه سال اول زندگی مشترک به اوج خود میرسد.
وی افزود: اصل رضایتمندی در زندگی ناشی از رضایت در زندگی زناشویی است که اگر وجود داشته باشد افزایش سلامت روان و کاهش تنشها را در پی دارد. افراد جامعه تمایلات، عواطف و عادتهای مختلفی دارند و اختلاف نظر بین زوجین امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است.
بیشتر بخوانید:چگونه میتوانید برای شوهرتان همسر خوبی باشید؟
وی، اختلاف در تربیت فرزند، مدیریت خانواده، نحوه گذراندن اوقات فراغت و چگونگی تعامل با والدین را از جمله شایعترین اختلاف نظر بین زوجین دانست و بیان کرد: در واکنش به این اختلافات معمولا زوجین به چند روش «برونریزی» و«درونریزی» برخورد میکنند.
این متخصص اعصاب و روان «برونریزی» را یکی از روشهای واکنش به تعارضات زناشویی دانست و بیان کرد: زوجین در این روش با دعوا، پرخاشگری، توهین و ناسزا احساسات خود را بیان میکنند. شیوه دیگر بیان احساسات، درون ریزی است که زوجین بدون این که حرفهای خود را بیان کنند به خود خوری و سرزنش فردی میپردازند.
وی با اشاره به این که شیوه هنرمندانه بیان تعارضات زناشویی، رفع مشکلات بدون تحقیر و توهین به طرف مقابل است، اظهار کرد: اگر زوجین نتوانند تعارضات را حل کنند دچار ناکامی، سرخوردگی و احساس عدم رضایت در زندگی میشوند که در نهایت منجر به اضطراب، افسردگی، تحریک پذیری و کاهش اعتماد به نفس و اختلاف جنسی میشود، بنابراین بسیاری از مشکلات روحی روانی ناشی از پیامدهای حل نامتعارف تعارضات زناشویی است .
چمنی با بیان این که تعارضات زناشویی در زندگی به دلایل مختلفی نظیر باورهای نادرست تشدید میشود، اظهار کرد: در این صورت زوجین فکر میکنند در یک زندگی موفق هیچ مشکلی نباید وجود داشته باشد .
وی با اشاره به این که سوء برداشت از گفتار و رفتار دیگران نیز در بسیاری از موارد باعث مشکل میان زوجین میشود، گفت: زوجین با ذهنخوانی نادرست از همدیگر برداشت نادرستی از گفتار ورفتارهای طرف مقابل دارند که در نهایت مشکلات جدی در زندگی آنها ایجاد میکند.
این روانپزشک در ادامه با تاکید بر لزوم فراگیری مهارت حل مسئله برای جلوگیری از بروز تعارضات زناشویی، گفت: افراد باید شناخت کافی از مشکل داشته باشند و با مطرح کردن مشکل خود راهکارهای حل آن را بایکدیگر مرور کنند.
وی به استفاده از مهارت "ابراز وجود" اشاره کرد و افزود: زوجین باید بتوانند احساسات، خواسته ها و انتقادات خود را به شیوه ای مناسب و محترمانه بیان کنند.
این پزشک متخصص به لزوم یادگیری مهارتهای همدلی، گوش دادن، ابراز محبت و تایید احساسات همسر تاکید کرد و گفت: گذشت از خطاها و اشتباهات یکدیگر میتواند به طور چشمگیری در کاهش تنشها و دعواهای خانوادگی موثر باشد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/