مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: الان مشکل پژوهش های بین المللی دانشگاهی نرخ ارز نیمایی است که گران، بسیار سخت و عامل کاهش فرصت های پژوهشی بین المللی می شود.

دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در حاشیه پانزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور و تنی چند از سفرای کشورهای اروپایی و آسیایی مستقر در ایران در دانشگاه کاشان در گفتگوی اختصاصی با  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: الان مشکل و بیشترین بحثی که در تعاملات پژوهشی بین الملل وجود دارد بحث ارز است که امیدواریم در بانک مرکزی و مسئولین دیگر به این مهم توجه کنند.

وی با اشاره به اینکه پژوهش ها با توجه به این نرخ ارز نه تنها به سختی بلکه بسیار گران انجام می شود گفت: اگر چه بودجه دانشگاه را با نرخ 4200 تا 5000 تومان دلار برای پژوهش دادند اما برای این کار نرخ نیمایی که با یورو بخواهد انجام شود هزینه بسیار سنگینی است و همین هزینه کلان باعث کاهش فرصت های پژوهشی ما می شود.

نیسی، با تاکید بر اقدامات وزارت علوم در این زمینه گفت: وزارت علوم توسط شخص وزیر، معاون پژوهشی، دکتر سالار آملی معاون بین الملل و روسای دانشگاه ها نزد معاون اول رئیس جمهور جهانگیری رفتند و علاوه بر صحبت و رایزنی در آن نشست با بانک مرکزی نامه های متعددی به بانک مرکزی مبنی بر موارد نیازهای پژوهش در عرصه بین المللی دادیم.

وی با اشاره به اینکه نیاز بحث پژوهش ما در عرصه بین المللی مواردی از جمله مبحث آزمایشگاه ها و واردات مواد آزمایشگاهی است گفت: امیدواریم این مهم محقق شود اگرچه تا کنون اتفاقی نیفتاده است.

به گفته وی، اگر چه در بحث ارز نیمایی(ارز به روز) تسهیلاتی واقع شده است اما باز هم برای دانشگاه ها گران است.

مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستور شخص معاون اول و دکتر همتی به بانک مرکزی را تاکیدکرد و گفت: آنها واقعا دنبال رفع مشکل هستند و دستوردادند که مشکلات اساتید را حل کنند.

دکتر نیسی، در خصوص تاثیر برجام بر تعاملات بین المللی دانشگاه ها گفت: آمار نشان می دهد وقتیکه برجام آمد امضای تفاهم نامه ها، مراودات اساتید و تعداد پروژه های همکاری افزایش یافته است.

وی اظهارداشت: بعد از برجام خیلی از تعاملات بین المللی دانشگاه ها حل شد، تفاهم نامه های زیادی امضا شد و خیلی از آنها منجر به قراردادهایی برای حضور اساتید خارجی به ایران برای کارگاه های آموزشی شد، اساتید ما نیز به کشورهای خارجی رفتند و خیلی از مسئولیت های بین الملل به دانشگاه های ما سپرده شد تا انجام دادن پروژه هایی را شروع کنند.

به گفته وی، در مورد تصمیمات مجدد ترامپ گفت: نمی توانیم بگوییم تاثیر گذار هست یا نیست چون کارهای اصولی زیر بنایی و زیر ساختی در حوزه پژوهشی از جمله دانشگاه ها انجام شده است که هنوز ارتباط دانشگاه های ما را با خارج با وجود تحریم ها و تصمیمات آنها در مراودات بین المللی برقراراست و قطع نشده است.

مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:کشور ما کشور بزرگ و غنی است که زیر ساخت هایی از جمله آزمایشگاه ها، فعالیت شرکت های دانش بنیان که دارند صنعت را با دانش تولید می کنند وجود دارد که کشور در مجموع تعاملات و مراوداتش را با خارج با وجود تحریم ها قطع نکرده است.

نیسی، در پایان تصریح کرد: در مجموع شرایط امیدوارکننده و امید بخش است.

شایان ذکر است: پانزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور و تنی چند از سفرا و رایزنان تعدادی از کشورهای اروپایی و آسیایی مستقر در ایران از جمله سوئیس، استرالیا،فرانسه، مجارستان، اندونزی با حضور دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از دیگر مسئولان مرتبط با این حوزه در دانشگاه کاشان با نشست های تخصصی در حال برگزاری است.

 

انتهای پیام/م

 

برگزاری نشست مشورتی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور درکاشان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.