خیلی از ما فکر می‌کنیم ابر‌ها به اندازه کافی زیبا، کرکی و سبک‌تر از هوا هستند، به همین دلیل می‌توانند در آن شناور بمانند و صدالبته قطعا نمی‌توانند وزن زیادی داشته باشند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آیا تا به‌حال به این فکر کرده‌اید که ابرها هم وزن دارند؟ ابرها هم برای خودشان ابهتی دارند و آنطور که شما آنها را از دور تماشا می‌کنید، نیستند. این را من نمی‌گویم، دانشمندان اهل فن می‌گویند. به‌گزارش mentalfloss دانشمندان می‌گویند متوسط وزن ابرهای کومولوس 1/1 میلیون پوند برابر با پنج‌هزار کیلوگرم است.


بیشتربخوانید :تهران از فراز ابرها


پیش خودتان به این موضوع فکر کنید که هر لحظه میلیون‌ها پوند آب شناور بالای سر شماست که می‌تواند معادل وزن صدها فیل باشد. ممکن است همین حالا نیم‌نگاهی به آسمان کنید (البته اگر آلودگی هوا بگذارد ابرها را ببینید) و یک لحظه ترس تمام وجودتان را فرابگیرد. نگران نباشید تا حالا کسی ندیده یک ابر بر سر ساکنان یک شهر سقوط کند، این یکی از نشانه‌های قدرت و عظمت خداست که می‌تواند میلیون‌ها پوند آب را بین زمین و هوا و برخلاف قانون جاذبه زمین معلق نگه دارد که نه‌تنها به کسی آسیبی نمی‌رساند بلکه حتی در برخی موارد باعث خیر و برکت برای ما می‌شود و زمین ما را سیراب می‌کند و حتی می‌تواند لحظه‌های عاشقانه ما را بسازد. آیا نخوانده‌اید که در قرآن بیان شده آبی که خداوند از آسمان نازل کرده و با آن زمین را پس از مرگ، زنده کرده و انواع جنبندگان را در آن گسترده و (همچنین) در تغییر مسیر بادها و ابرهایی که میان زمین و آسمان هستند، نشانه‌هایی است برای آنها که می‌اندیشند. خب، برگردیم سراغ وزن ابرها. وزن ابرها به چند موضوع بستگی دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنم. نخستین موضوع اینکه شکل و چگالی آب ابر در وزن آن تاثیر می‌گذارد. دانشمندان چگالی آب ابرهای کومولوس که معمولا در یک روز خوب دیده می‌شود را 1.2 گرم به ازای هر مترمکعب تخمین می‌زنند. مطمئنا ابرهای مختلف تراکم‌های متفاوتی دارند. موضوع دوم این که اندازه یا بزرگی ابر چقدر است. دانشمندان می‌گویند با اندازه‌گیری سایه یک ابر زمانی که خورشید به طور مستقیم بالای آن است می‌توانید ایده‌ای درباره طول آن به دست آورید. پگی لیمون، محققی است که در مرکز تحقیقات جوی کار می‌کند و این کار را با تماشای کیلومترشمار اتومبیل انجام می‌دهد، زمانی که اتومبیلش زیر سایه یک ابر درحال حرکت است.

براساس گفته او یک کومولوس معمولی حدود یک کیلومتر طول دارد و از آنجا که کومولوس‌ها شکل مکعبی دارند، دارای یک کیلومتر ارتفاع نیز هستند. با این حساب مساحت یک ابر کومولوس معمولی یک میلیارد مترمکعب است. برای به دست آوردن وزن آبی که درون چنین ابری وجود دارد باید از تراکم و حجم استفاده کنیم. با یک ضرب و تقسیم عدد 500 هزارکیلوگرم یا همان 1/1 میلیون پوند به دست می‌آید. برای اینکه این عدد برایتان قابل‌لمس باشد، چند مثال می‌زنم. 1/1 میلیون پوند وزنی برابر با 100 فیل یا 2500 الاغ دارد. ممکن است شما عاشق دایناسورها باشید، دراین صورت وزن نزدیک به 33 آپاتوزوروس را در ذهن‌تان مرور کنید. تصور کنید اگر این تعداد از فیل، الاغ یا دایناسورها در آسمان باشند حتما سقوط می‌کنند، پس چه اتفاقی درون ابرها می‌افتد که با وجود چنین وزنی همچنان در آسمان شناورند؟ پاسخ سوال را نیز علم به ما داده است. واقعیت این است که ابرها از میلیون‌ها قطره آب تشکیل نشده‌اند بلکه از تریلیون‌ها قطره آب تشکیل شده و در فضای بسیار بزرگی پراکنده هستند. بعضی از این قطرات به قدری کوچکند که برای ایجاد یک قطره باران باید میلیون‌ها عدد از آنها کنار هم قرار گیرند. کوچک بودن فوق‌تصور آنها باعث شده اثر گرانش زمین یا همان جاذبه زمین تاثیری روی آنها نداشته باشد و آنها به راحتی در آسمان خوش بگذرانند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

انتهای پیام/

نکته‌هایی درباره ابرها

برچسب ها: دانستنی ها ، آب و هوا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.