به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،توجه به حفظ محیط زیست و نگهداری از آن همواره در مرکز توجه مسئولان کشورهای جهان قرار گرفته است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست. باید گفت نگهداری از جنگلها یکی از راههای حفاظت و نگهداری از محیط زیست و کاهش آلودگیهاست البته انسانها نشان دادهاند که در اکثر مواقع تأثیر مخربی بر حیات جنگلها و محیط زیست اطرافشان داشتهاند. در اینجا بد نیست بگوییم که در سالهای اخیر کشورهای مختلف جهان تصمیم گرفتهاند که علاوه بر تمرکز بر نگهداری هرچه بیشتر از جنگلهای طبیعی، ایجاد جنگلهای مصنوعی را در دستور کار خود قرار بدهند.
شایان ذکر است؛ هماکنون بزرگترین جنگل مصنوعی جهان در کشور ما قرار گرفته است. این جنگل مصنوعی از باغات ۱۲۰ هزار هکتاری پسته تشکیل شده و در یکی از شهرهای استان کرمان قرار گرفته است.
این شهر با نام رفسنجان شناخته میشود. شهر رفسنجان به دلیل برخورداری از حجم زیادی از جنگلهای پسته به شهر طلای سبز ایران مشهور شده است. در اصل پسته از نظر بوعلی سینا و زکریای رازی، طلای سبز است. پسته واژهای پارسی است و از طریق زبان لاتین وارد زبانهای اروپایی شدهاست. البته تویسرکان هم با برخورداری از درختان گردوی با کیفیت و انبوه، لقب پایتخت طلای سبز کشور را به خود اختصاص داده است.
گفتنی است؛ در ماههای اخیر اعلام شد «امسال متاسفانه برداشت پسته مانند سالهای گذشته نیست، چون عملا فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد پسته استان کرمان به محصول تبدیل شده است و مهمترین دلیل افت شدید محصول هم تغییرات دمایی روزهای انتهایی سال گذشته و ابتدای سال جاری بوده است.» البته این امر چیزی از ارزشهای شهر رفسنجان کم نمیکند.
در اینجا باید از جاذبههای دیگر شهر رفسنجان، شهر مس یاد کرد. شهر رفسنجان، شهر مس است، زیرا معنای لغوی نام آن این معنی را میدهد. علاوه بر این رفسنجان بزرگترین معدن مس روباز در جهان را در خودش جای داده است. این معدن که با نام معدن مس سرچشمه شناخته میشود، لقب چشم فیروزهای را به خودش اختصاص داده است.
بزرگترین خانه خشتی جهان در رفسنجان قرار دارد. این خانه تاریخی که ۱۱۰ اتاق دارد، خانه حاج آقاعلی با زیربنایی بالغ بر هفت هزار متر است. خانه حاج آقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی در سال ۱۱۳۶ هجری خورشیدی بنا شده است.
شهر رفسنجان از جمله شهرهایی است که از پیشگامان سینما در قبل از انقلاب است. البته این شهر بعد از انقلاب تا مدتها از سینما محروم بود، اما در حال حاضر سه سینما دارد.
در انتها باید گفت؛ از جاذبههای دیگر تاریخی، طبیعی و مذهبی رفسنجان میتوان به قیصریه رفسنجان، کاروانسرای کبوترخان رفسنجان، معبد آناهیتا (قلعه دزدان)، بادگیر معین، غار طوطیان، قلعه جنتآباد، روستای گردشگری شغزاوچاه دریا، ییلاقاتی، چون سرچشمه، داوران و دره راگه، امام زاده رضا معروف به سید غریب، امامزاده سید ابراهیم معروف به شاه چهل تن، امامزاده عبدالله، امامزاده شاهزاده علیاصغر، امامزاده بی بی صفیه، امامزاده بی بی مریم، امامزاده بی بی زینب، امامزاده عباس و امامزاده حکیم علی خیام هشتم اشاره کرد.
انتهای پیام/