به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، بسیاری از پزشکان به افراد توصیه میکنند که در وعده شام غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند تا با دریافتکالری کم به اضافه وزن مبتلا نشوند؛ از این رو باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد با معرفی انواع غذاهای نانی و غیر برنجی به شما کمک کند تا با کنار گذاشتن غذاهای برنجی، انتخاب متنوعی برای وعده غذایی شام خود داشته باشید.
طرز تهیه 5 نوع غذای نانی و غیر برنجی در مطلب زیر آمده است که میتوانید از آنها کمک بگیرید و شامی دلچسب تهیه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دل، جگر و قلوه گوسفندی
چربی گوسفندی
جگر سفید
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
۲ عدد پیاز
۳ عدد سیب زمینی
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
جگر، دل، قلوه و جگر سفید را خوب شسته و خرد میکنیم؛ همزمان چربی گوسفند را نیز شسته و خیلی ریز خرد میکنیم؛ همه مواد را بههمراه یک پیاز درشت داخل یک قابلمه ریخته و آب، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم پخته شود، مواد باید به اندازهای پخته شود که آب داخل آن بخار شده و با چربی گوسفند سرخ شوند، در آخر سیب زمینی را بهصورت جداگانه در روغن سرخ کرده و برای تزئین کنار خوراک استفاده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
۲ عدد سیب زمینی
۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
۱ عدد پیاز
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
۱ عدد تخم مرغ
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۴۵ دقیقه
سیب زمینی و پیاز را رنده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید، آرد نخودچی و ادویه جات را نیز به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید؛ در این قسمت میتوانید تخم مرغ را به مواد اضافه کنید تا در حین پخت فرم خود را از دست ندهد، روغن را ماهیتابه ریخته و مواد بدست آمده را به شکل دلخواه در روغن سرخ کنید. در نهایت گوجه، کاهو و خیارشور به تزئین غذا و سرو بهتر آن کمک خواهد کرد.
مواد لازم برای ۳ نفر
۵۰۰ گرم ماهی چرخ شده
۲ عدد پیاز رنده شده بزرگ
۵ حبه سیر
نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۳۰ دقیقه
ماهی را خوب پاک کرده و چرخ کنید، سپس آن را با پیاز و سیر ترکیب و در نهایت ادویهجات را اضافه کنید، پس از خوب ورز دادن، مواد را به فرم دلخواه در آورده و در روغن داغ سرخ کنید، در نهایت میتوانید غذای آماده شده را با گوجه، خیارشور و کاهو سرو کنید.
مواد لازم برای ۱ تا ۲ نفر
۲ فنجان کلم بروکلی خرد شده
۱ عدد تخم مرغ
۱ قاشق غذاخوری آرد جو دوسر
نمک، فلفل و پودر سیر به میزان لازم
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۳۰ دقیقه
بروکلی را ریز خرد کنید (هم میتوانید آن را بپزید و هم به صورت خام باشد)، تخم مرغ و آرد را به مواد اضافه و خوب مخلوط کنید، روغن را در تابه ریخته و اجازه دهید داغ شود (میتوانید برای طعم بهتر از روغن زیتون استفاده کنید)، در این مرحله مواد را به شکل فرم دلخواه در آورده و داخل روغن سرخ کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
نیم کیلو بادمجان
روغن به مقدار نیاز
۱ لیوان کشک رقیق شده با آب
۱ عدد پیاز متوسط
زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل و نمک به مقدار لازم
نعنا خشک به مقدار لازم
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
بادمجان را پوست گرفته و خرد کنید. روی آن نمک بریزید، (این کار باعث میشود که برای سرخ شدن روغن کمتری بخواهد همچنین تلخی بادمجان را کم میکند) و اجازه دهید بادمجانها به مدت نیم تا یک ساعت در آبکش بماند؛ سپس آنها را در روغن داغ با شعله ملایم سرخ کنید.
در این بین پیاز خلال شده را نیز سرخ کرده و ادویهها را با مقداری نعنا خشک به پیاز اضافه کنید،سپس بلافاصله بادمجانها را به آن اضافه کنید و در همان حالت هم بزنید تا ترکیبی یکنواخت بدست آید، در نهایت کشک را با مقداری آب رقیق کرده و در ظرفی جدا ریخته و روی شعله قرار دهید. بادمجانها را به آن اضافه کنید و در آخر نعنا داغ را روی مواد بریزید.
انتهای پیام/